Rapid rămâne cu un singur acționar, dar nu și-a luat gândul de la promovare. VIDEO | Victor Angelescu: ”În următoarele săptămâni rezolvăm situația.” Bugetul clubului și de când sunt jucătorii neplătiți

Răzvan STÎNGĂ 01 Dec. 2020, 15:04 Liga 2
Rapid rămâne cu un singur acționar, dar nu și-a luat gândul de la promovare. VIDEO | Victor Angelescu: ”În următoarele săptămâni rezolvăm situația.” Bugetul clubului și de când sunt jucătorii neplătiți

Rapid și-a rezolvat o parte din problemele cu care s-a confruntat în ultimele săptămâni și care erau primele în ordinele priorităților conducerii, după cum au ieșit oamenii din club să declare. A urcat între primele șase echipe ale campionatului și are un nou antrenor, pe Nicolae Grigore. Acum, potrivit acționarului majoritar Victor Angelescu, se urmărește reglarea aspectelor legate de plata salariilor restante și discuțiile finale în ceea ce privește retragerea acționarului Liviu Goncea.

Angelescu a afirmat că în perioada următoare, până la finalul anului, vor avea loc negocieri în vederea preluării pachetului majoritare de către el, de la Goncea. Sunt șanse foarte mici ca acesta din urmă să se răzgândească, după cum a accentuat Angelescu, și să investească în continuare la Rapid.

Victor Angelescu, despre retragerea lui Liviu Goncea: ”O să preiau acțiunile lui”

În acest caz, acționarul majoritar al giuleștenilor va prelua și procentele lui Liviu Goncea pentru o perioadă determinată cel puțin. Victor Angelescu deține 49 la sută din Rapid, dar este pregătit să preia și partea de 48 la sută a lui Goncea, după cum a declarat.

Angelescu nu se aștepta ca omul adus de Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 București, să renunțe atât de ușor și de repede. Celelalte trei procente din Rapid sunt deținute de Asociaţia Academia Rapid.

Nu am vrut să intru într-o polemică, dar acum al doilea acționar vrea să se retragă, deși a stat o perioadă scurtă de timp. Suntem în discuții ca eu să preiau pachetul lui de acțiuni. Sutem într-o negociere și în următoarele săptămâni o să rezolvăm situația. Eu și fondul de investiții o să preluăm tot și o să rezolvăm problemele salariale.

Dacă vrea cineva să vină lângă Rapid, poate să vină. O să fiu atent să nu se mai ajungă în anumite situații sau cea în care ne găsim acum. Sunt deschis, dar acum nu mă gândesc la asta. Eu sper că poate o să se răzgândească (n.r. – Liviu Goncea) și să îndeplinim ceea ce ne-am dorit. Dacă nu se întâmplă asta, o să preiau acțiunile lui.

Anul ăsta sigur nu o să vină nimeni, poate la Liga 1. Vom avea și un stadion nou. Eu nu am de gând să mă retrag de la Rapid. Am devenit rapidist, e clubul meu de suflet. Vreau să ajungem în Liga 1, unde ne este locul”, a declarat Victor Angelescu la Rapid TV.

Victor Angelescu: ”Bugetul va fi asigurat, vom merge mai departe” 

În privința restanțelor salariale, acestea se vor regla, a dat asigurări Victor Angelescu, până la Crăciun. În momentul de față, se pare că jucătorii vor intra în a doua lună de neplată, dar totul se va pune la punct în următoarele două săptămâni.

”Am și discutat cu băieții azi, când a fost prezentat Nicolae Grigore, iar săptămâna asta se va rezolva. Până de Crăciun vor fi cu banii la zi. Bugetul va fi asigurat, vom merge mai departe. Avem unul din cele mai mari bugete din Liga 2, în primele patru. Dar bugetul nu promovează, anul trecut am avut unul astronomic. Noi cu Petrolul”, a mai afirmat Victor Angelescu.

Rapid nu renunță la gândul promovării 

Rapid are în continuare ca obiectiv promovarea în Liga 1. Chiar dacă și-a regăsit ritmul de puțin timp, clasarea între primele locuri din Liga 2 îi dă încredere omului de afaceri că echipa poate să termine pe un loc de play-off, pentru ca mai apoi să lupte pentru una din pozițiile care asigură accederea în prima divizie. Asta deși bugetul este unul mai mic decât anul fotbalistic precedent.

”Vrem să fim în play-off, vrem să terminăm acolo și după să ne batem la promovare. Nu pot să spun că au fost probleme cu salariile cum au fost la alte echipe, dar avem un salariu neplătit. Acum se face al doilea de neplată.

Cu lotul pe care îl avem, cred că merităm unde suntem acum și merităm să promovăm. Alte echipe cu jucători de Liga 1 sunt jos în clasament. Au jucători străini buni, dar locul din clasament nu e cel mai bun. Dacă noi făceam asta, ni se spunea că suntem proști că i-am adus, dacă nu făceam asta, de ce nu am făcut-o. Vrem să creștem jucători rapidiști, de aceea am și promovat mulți tineri.

Nu e vorba de bani. UTA și FC Argeș au avut un buget mai mic decât noi și au promovat. Nu e vorba de buget, e vorba de ce ne dorim toți în club”, a mai punctat Victor Angelescu.

Rapid, în grafic pentru clasarea pe locurile de play-off la finalul anului 

Rapid mai are un singur meci în Liga 2 în acest an. Va juca împotriva celor de la ASU Poli la Timișoara, duminică, 6 decembrie, de la ora 13:30, în etapa a 15-a.

În momentul de față, giuleștenii sunt pe locul 5, cu 23 de puncte acumulate în 13 meciuri. Primele locuri în clasament sunt ocupate de U Craiova 1948 SA, 27 de puncte în 13 meciuri, ASU Poli, 24 de puncte în 13 meciuri, și Dunărea Călărași, 23 de puncte în 12 partide.

Foto: FC Rapid 1923 și Alexandru Paraschiv (Sport Pictures)
Video: FC Rapid 1923

Răzvan STÎNGĂ 01 Dec. 2020, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă