Rapid nu mai e invincibilă în play-off. Derby-ul cu ”FC U” Craiova i-a adus prima înfrângere. Mihai Iosif, mesaj pentru contestatari: ”Am disputat două meciuri cu sabia în gât, nu deasupra capului”

Andrei PASCU 19 Apr. 2021, 23:23 Liga 2

Rapid a încheiat seria celor cinci victorii la rând, odată cu duelul cu U Craiova 1948 SA, din etapa a 4-a a play-off-ului. A cedat cu 0-1, într-un meci în care a avut om în plus pentru mai bine de 30 de minute. Golul care a adus înfrângerea giuleștenilor a venit din partea lui Andrea Compagno, în minutul 12.

Mihai Iosif: ”Azi am pierdut, se întâmplă în fotbal, nu jucăm singuri, avem adversari” 

Mihai Iosif, antrenorul Rapidului, și-a spus impresiile după jocul de pe ”Ion Oblemenco” și a avut de transmis un mesaj anumitor contestatari, care ar fi criticat echipa chiar și în perioada în care a câștigat.

”Principalul” a sesizat și că jucătorii săi nu au putut depăși adversarii, în ciuda superiorității numerice, dar a remarcat și anumite absențe. A scos în evidență în special lipsa lui Adrian Bălan, accidentat în ultimul moment și absent cu ”FC U” Craiova.

”Fotbalul trebuie să aibă un învingător, un învins. Am fost criticați după cinci victorii că am avut noroc, că am ținut vestiarul, că am avut Zeița Fortuna. Nu am avut nimic, au jucat băieții foarte bine în alea cinci meciuri. Azi am pierdut, se întâmplă în fotbal, nu jucăm singuri, avem adversari. Mergem mai departe.

Nu s-a văzut omul în plus, nu am putut să îi desfacem, asta este. Dacă vă uitați în urmă, toate echipele care au jucat cu noi, au jucat la fel de determinate. După aceea, au căzut fizic din ce am văzut la televizor. Dacă așa s-a văzut, eu cred că am fost determinați, dar nu am găsit calea spre gol.

Adrian Bălan a lipsit, s-a accidentat. Drăghiceanu a venit după o accidentare, Rareș Ilie după accidentare, dar cei care au intrat, era nevoie să suplinească.

Din partea noastră nu știu dacă a fost nervozitate, poate a fost multă dorință. Noi ne păstrăm calmul, ne păstrăm luciditatea”, a declarat Miah Iosif, la microfonul DigiSport, la finalul confruntării.

Mihai Iosif, remarcă la adresa adversarelor Rapidului: ”Toate echipele au suporteri la stadion, la noi, cu doi kilometri în jurul lui” 

Mihai Iosif a fost și destul de supărat la interviuri, iar acest aspect a fost vizibil. Antrenorul Rapidului a criticat faptul că toate adversarele giuleștenilor, când joacă acasă, o fac cu suporteri, în timp ce formația sa ar fi oarecum discriminată, iar fanii nu pot ajunge în apropierea stadionului.

Afirmațiile lui Iosif sunt în contradicție cu cele întâmplate în jocul feroviarilor cu Metaloglobus, în sezonul regular al Ligii 2, când lângă stadion și-au făcut prezența zeci de suporteri.

”Dacă s-ar fi jucat cu tribunele pline, ar fi fost altceva. Suporterii noștri ar fi venit mulți, așa cum o făceau înainte. La meciurile adversarelor noastre vin suporteri, toate echipele au suporteri, la noi, cu doi kilometri în jurul stadionului, nu e voie cu suporteri. Nu este un apel la suporteri, e un apel la autorități. Suporterii sunt lângă noi și sper să fie în continuare”, a continuat Mihai Iosif.

Mihai Iosif: ”Nu am avut lot foarte numeros, am avut multe accidentări” 

În finalul intervenției, ”principalul” a vorbit despre lupta la promovare, dar și despre cum vor decurge următoarele partide ale Rapidului. Se așteaptă la o luptă între toate cele șase echipe, nu doar între formația pe care o pregătește și ”FC U” Craiova.

Am spus de când a început play-off-ul, că toate echipele sunt echilibrate valoric, îmi mențin această părere și oricând, cu oricine se poate întâmpla orice rezultat. Data trecută, după meciul de la Timișoara, am spus că nu e o luptă în doi, între noi și Craiova, e o luptă în șase.

(N.r. – Vă luați revanșa în fața ”FC U” Craiova în retur?) Ne desființăm? De ce să nu ne putem lua revanșa în retur? Normal, o să încercăm să tratăm toate meciurile la victorie, indiferent cu cine jucăm. În acest play-off contează punctele, nu neapărat adversarul.

Astăzi am fost foarte obosiți și știam asta. Am disputat foarte multe meciuri. Nu știu, multe persoane nu văd anumite lucruri. Noi am disputat două meciuri cu Dunărea Călărași și cu Metaloglobus cu sabia în gât, nu deasupra capului. Orice punct pierdeam, nu mai intram în play-off. Nu cred că e ușor să fii mental mereu la capacitate maximă.

Când joci meciuri pe care dacă nu le câștigi ești afară… după iar am început play-off-ul cu meciuri foarte, foarte grele, am disputat trei meciuri în nouă, zece zile. Am jucat la Timișoara, acum la Craiova, deci există oboseală. Nu am avut lot foarte numeros, am avut multe accidentări, a încheiat Iosif.

Rapid e pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte. Acum, ecartul față de liderul ”FC U” Craiova e de trei puncte, iar distanța față de poziția a 3-a, CS Mioveni, e de un punct. Următoarele clasate în grupa de promovare sunt Dunărea Călărași, 38 de puncte, FK Csikszereda, 33 de puncte, și ASU Poli, 33 de puncte.

Rapid are următorul meci acasă, cu CS Mioveni.

Foto: Cătălin Ciupureanu și Remus Badea / Sport Pictures și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/craiova-a-invins-rapid-fara-probleme-insa-eugen-trica-a-fost-nemultumit-de-arbitraj-il-voia-pe-hategan-sau-kovacs-e-cineva-care-vrea-sa-faca-rau-craiovei-dumnezeu-e-sus-si-le-vede-pe-toat-19180503

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/cine-e-craiova-nu-care-e-craiova-19180455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-albu-fc-u-craiova-rapid-promovare-universitatea-craiova-19180547

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-voicu-mintea-limpede-din-tabara-rapidului-dupa-0-1-cu-fc-u-craiova-capitanul-giulestenilor-discurs-asezat-si-sincer-felicitari-lor-pentru-victorie-au-tras-mai-bin-19180557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-rapid-se-joaca-de-la-ora-2100-cele-doua-echipe-lupta-pentru-a-se-detasa-in-fruntea-play-off-ului-ligii-2-19180345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-dezgustat-de-jocul-rapidului-cu-fc-u-craiova-si-ividios-pe-mihai-iosif-e-cel-mai-mare-noroc-din-viata-lui-dar-echipa-e-in-cadere-sa-fie-clar-pentru-toti-19180566

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-a-explicat-cum-l-a-batut-cu-cs-mioveni-pe-dan-alexa-cu-4-0-am-reusit-sa-dam-gol-pentru-ca-poli-a-venit-cu-trei-fundasi-centrali-19180432

Andrei PASCU 19 Apr. 2021, 23:23 Liga 2
Pe aceeași temă