Rapid a ajuns pe locul 1 în play-off după victoria cu FK Csikszereda, iar Mihai Iosif i-a lăudat pe jucători: ”Nu poți face nimic fără sacrificiu și dăruire”. Schimbarea importantă pe care și-o atribuie

Andrei PASCU 06 Apr. 2021, 21:46 Liga 2

Rapid este noul lider din play-off-ul Ligii 2, după finalul primei etape. A trecut cu 1-0 de FK Csikszereda, în deplasare, și a egalat U Craiova 1948 SA. Golul giuleștenilor a fost marcat de Adrian Bălan, în minutul 16, în urma unui corner.

Ciucanii au fost la controlul jocului, având un plus la capitolul posesie, dar cu toate acestea nu au reușit să marcheze. Mai mult, au cedat și sunt pe ultimul loc în grupa de promovare. Mihai Iosif, antrenorul giuleștenilor, a recunoscut la finalul confruntării cu FK Csikszereda, că adversarii au avut controlul jocului în multe momente.

Mihai Iosif: ”Arătăm de trei meciuri o determinare, s-a produs o schimbare în mentalitatea jucătorilor, în dorința lor” 

Cu toate acestea, el consideră că partida a fost tranșată de Rapid, datorită sacrificiului jucătorilor. Iosif a afirmat însă că mai sunt multe meciuri până la final, iar poziția ocupată acum de echipa sa nu trebuie să entuziasmeze prea tare.

Antrenorul își dorește ca atitudinea pe care echipa a avut-o din momentul în care a fost numit în locul lui Nicolae Grigore, să se mențină și în celelalte nouă etape care mai sunt de jucat din play-off.

”Nu poți realiza ceva decât prin sacrificiu și dăruire. Mai apoi, trebuie și partea tactică, să răspundem la cerințele noastre. Așa cum am dat și golul, s-a văzut, o fază lucrată la antrenament, care ne-a ieșit perfect. Asta le-am zis și jucătorilor înainte de meci, că așa vom da gol. Arătăm de trei meciuri o determinare, s-a produs o schimbare în mentalitatea jucătorilor, în dorința lor. Au înțeles foarte bine unde joacă, am schimbat un pic și sistemul de joc.

Acest lucru s-a văzut în ultimele trei rezultate. Este un rezultat mare pentru noi acesta, am întâlnit o echipă foarte bine organizată, o echipă foarte bine pregătită fizic și tocmai de aceea victoria este cu atât mai importantă.

Ăsta e Rapidul din Giulești, iubește-l și ai să înnebunești! Se știe acest cântec, dar meciul a fost așa cum l-am preconizat, așa cum am vorbit și cu băieții. Am mai avut o ocazie la Hlistei, unde puteam închide jocul. Au avut o posesie mai mare cei de la Ciuc, dar statică, să spun așa.

A fost un meci așa cum l-am preconizat, foarte, foarte greu. Nu cred că ei au avut vreo ocazie, chiar dacă au avut posesie mai bună. Ocaziile mari le-am avut noi. Au avut mici ocazii, nu foarte mari”, a declarat Mihai Iosif la finalul meciului.

Mihai Iosif: ”La Rapid mereu e presiune, mereu e tensiune și trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ” 

Rapid avea un oarecare complex în fața celor de la FK Csikszereda, pentru că a cedat în ultimele două meciuri. Stagiunea trecută ciucanii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu, iar în sezonul regular al acestui campionat, au învins cu 3-1 Rapid pe teren advers.

Mihai Iosif a recunoscut că s-a folosit de acest aspect și și-a motivat astfel jucătorii.

”Ăsta e fotbalul, ne-au bătut de două ori. Astăzi le-am spus băieților că a venit rândul nostru. Liniște va fi doar la finalul play-off-ului, dacă vom reuși promovarea. La Rapid mereu e presiune, mereu e tensiune și trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Tocmai asta a fost problema noastră, să rămânem cu picioarele pe pământ.

De mâine ne vom gândi doar la Călărași. Cu siguranță va fi un alt meci, nu ca acela din acest campionat”, a mai declarat Mihai Iosif.

Rapid, meci cu Dunărea Călărași în următoarea etapă 

După prima etapă din play-off, Rapid a trecut, așadar, pe primul loc. Ea a beneficiat de rezultatele înregistrate în celelalte partide: CS Mioveni – U Craiova 1948 SA, 0-0, și Dunărea Călărași – ASU Poli, 0-0.

Runda următoare, Rapid va primi vizita celor de la Dunărea Călărași. FK Csikszereda va avea prima deplasare, la Mioveni.

Foto: Alexandru Paraschiv (Sport Pictures) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-rapidului-sageti-catre-fk-csikszereda-dupa-victoria-din-secuime-ne-am-simtit-ca-acasa-in-inima-romaniei-nu-am-jucat-in-alta-tara-cum-au-jucat-cei-de-la-miercurea-ciuc-asa-au-19178025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-2-si-3-din-play-off-ul-ligii-2-pe-cele-sase-echipe-care-lupta-pentru-promovare-le-asteapta-o-runda-intermediara-saptamana-urmatoare-19177872

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-rapid-se-joaca-de-la-ora-1900-meciul-incheie-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-si-e-primul-de-la-revenirea-lui-daniel-niculae-la-giulesteni-19177948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-ii-va-prelungi-contractul-lui-mihai-iosif-precizarile-lui-victor-angelescu-poate-duce-echipa-in-liga-1-daca-nu-aveam-incredere-in-el-nu-i-am-fi-dat-oportunitati-19177693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-mesaj-clar-pentru-daniel-niculae-dupa-revenirea-la-rapid-daca-are-ceva-cu-mine-il-astept-sa-discutam-in-ce-conditii-ar-pleca-din-club-19177609

Andrei PASCU 06 Apr. 2021, 21:46 Liga 2
Pe aceeași temă