Rapid continuă transferurile. Alți doi jucători puși pe liber de UTA, Horațiu Moldovan și Octavian Ursu, sunt buni pentru giuleșteni

Andrei PASCU 06 Jan. 2021, 12:18 Liga 2

Rapid a dat drumul la transferuri abia după anul nou și îi place să anunțe unul câte unul. Dacă ieri i-a prezentat pe Emmanuel Ernest și Alexandru Ioniță, astăzi, până în ora prânzului, le-a venit rândul portarului Horațiu Moldovan (23 de ani) și mijlocașului Octavian Ursu (26 de ani).

Echipa giuleșteană ajunge, astfel, să legitimeze trei jucători din cei cinci aduși până acum, de la prim-divizionara UTA Arad. Toți trei n-au mai fost buni pentru ”Bătrâna Doamnă”, iar agentul lor, Bogdan Apostu, i-a direcționat la Rapid.

Horațiu Moldovan, doar patru meciuri pentru UTA în actualul sezon 

Horațiu Moldovan a prins doar patru meciuri la echipa din Arad în acest sezon, unde n-a mai dorit să rămână pentru a sta pe bancă, astfel că a fost redirecționat de agentul său la Rapid, unde se va lupta pentru un post de titular cu Virgil Drăghia (30 de ani) și Alexandru Tătaru (18 ani). Cel mai probabil, va deveni nou titular, fiindcă Drăghia gafează des, iar Tătaru și-a arătat limitele aproape de fiecare dată când a fost utilizat.

În afară de UTA, portarul originar din Cluj-Napoca a mai fost legitimat la CFR Cluj, FC Hermannstadt, Viitorul Pandurii, Ripensia Timișoara și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la CFR și Sepsi neevoluând.

”Horațiu Moldovan va apăra buturile Rapidului în cea de-a doua parte a sezonului, acesta fiind cel de-al patrulea transfer al iernii, după Bogdan Barbu, Emmanuel Ernest și Alex Ioniță.
În vârstă de 22 de ani, portarul născut la Cluj-Napoca, înalt de 1.89 m, a semnat un contract valabil pentru 18 luni.
În carieră, Horațiu a mai jucat pentru CFR Cluj, FC Hermannstadt, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timișoara și Sepsi Sf. Gheorghe, iar din vară a evoluat în 4 meciuri pentru UTA Arad, în prima ligă.
Moldovan a făcut parte din lotul naționalei României U21 în preliminariile Campionatului European, fiind pe banca de rezerve în partida câștigată cu Malta, din luna septembrie, acesta lucrând cu Nicolae Grigore, cel care a fost antrenor secund al selecționatei de tineret.
În prima parte a sezonului, buturile Rapidului au fost apărate de Virgil Drăghia (13 meciuri) și de Alexandru Tătaru (un meci)”
, se arată în comunicatul emis de FC Rapid, cu privire la transferul lui Horațiu Moldovan.

Horațiu Moldovan: ”Vrem să promovăm în acest an în Liga 1 și să facem fericiți acești suporteri” 

Horațiu Moldovan a declarat, după semnarea contractului, că a venit la Rapid, în primul rând, pentru fani și pentru atmosfera pe care aceștia o fac. În același timp, își dorește și performanță cu echipa din Giulești, ca la finalul acestui sezon să promoveze în Liga 1.

”Am venit la Rapid pentru tradiția clubului, pentru acești suporteri minunați, dar nu în ultimul rând pentru performanță. Vrem să promovăm în acest an în Liga 1 și să facem fericiți acești suporteri, care sunt de departe cei mai frumoși din țară, și îi așteptăm cât mai rapid pe stadion”, a transmis portarul.

Octavian Ursu vine la Rapid tot de la UTA, la fel ca Moldovan și Ioniță

Tot de la UTA vine și Octavian Ursu, un jucător ca a apucat să evolueze ceva mai mult pentru arădeni în Liga 1, 480 de minute în 11 meciuri, în care a fost de două ori titular și a înscris un gol, în 2-3 cu Poli Iași.

La doar 26 de ani, Ursu a schimbat ”bârlogul” aproape în fiecare an. În cariera sa a jucat pentru ”U” Cluj, Unirea slobozia, ACS Berceni, CS Mioveni, ASA Târgu Mureș, Olimpia Satu Mare, ASU Poli și UTA. În Liga 1 a prins meciuri pentru ”U” Cluj, ASA și UTA.

În sezonul trecut, mijlocașul ofensiv a fost unul dintre jucătorii de bază ai ”Bătrânei Doamne” în obținerea promovării, în cele 25 de meciuri de Liga 2 înscriind de 7 ori.

”Rapid l-a transferat pe Octavian Ursu, un mijlocaș ofensiv, de bandă, în vârstă de 26 de ani.
Rămas liber după ce a evoluat în turul campionatului de Liga 1 în 11 meciuri pentru UTA Arad, reușind să și marcheze o dată, împotriva echipei lui Daniel Pancu, Politehnica Iași, Ursu a semnat pe un an și jumătate cu formația lui Nicolae Grigore.
Născut la Mediaș, Tavi Ursu a început fotbalul la Ardealul Cluj, după care a jucat la juniorii lui „U” Cluj, unde a și debutat în fotbalul mare, trecând apoi pe la Unirea Slobozia, ACS Berceni, CS Mioveni, ASA Târgu Mureș, Olimpia Satu Mare și ASU Poli Timișoara, iar din vara lui 2019, Octavian a jucat pentru UTA Arad, formație cu care a reușit promovarea în prima ligă”, a transmis Rapid.

Octavian Ursu: ”Îmi doresc să marchez, iar prin evoluțiile mele să aduc un plus echipei”

Evident, și Octavian Ursu se bucură că a ajuns la un mare brand din România, Rapid, și speră să ajungă din nou în Liga 1.

”Mă bucur că am ajuns la Rapid, o echipă cu suporteri minunați, un brand în România, îmi doresc ca evoluțiile mele să fie apreciate, iar la finalul sezonului să ne bucurăm împreună de o promovare. Suporterii Rapidului au fost un factor important, aceștia nu mai au nevoie de nicio prezentare, și îi aștept pe stadion cu mare drag, să ne cunoaștem. Îmi doresc să joc, am nevoie de continuitate, îmi doresc să marchez, iar prin evoluțiile mele să aduc un plus echipei”, a declarat Ursu pentru fcrapid.ro.

Lista venirilor la Rapid a depășit-o pe cea a plecărilor

Rapid a făcut un adevărat tur de forță pe piața transferurilor în aceste zile, fiind cea mai activă echipă din Liga 2 la acest capitol. A ajuns, astfel, la a cincea mutare din această perioadă de mercato.

Clubul din Giulești a mai anunțat aducerea mijlocașului Bogdan Barbu (28 de ani), plecat de la Universitatea Cluj, și atacanților Emmanuel Ernest (20 de ani), din Liga 3, de la Sporting Roșiori, și Alexandru Ioniță (30 de ani), fost și el la UTA.

Rapid a pus pe liber patru fotbaliști după ultimul meci din 2020. După atacantul Alexandru Pop (27 de ani) și fundașul Bogdan Manole (24 de ani), antrenorul Nicolae Grigore nu a mai dorit să continue în partea a doua a sezonului de Liga 2 nici cu atacantul Cătălin Țîră (26 de ani) și mijlocașul Alexandru Dulca (23 de ani).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/foto-stadiul-lucrarilor-la-noul-stadion-al-rapidului-la-doar-55-la-suta-ministrul-attila-cseke-a-fost-pe-santier-si-spune-cand-ar-putea-fi-finalizata-arena-din-giulesti-19163709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-alexandru-ionita-s-a-intors-la-rapid-mi-s-a-indeplinit-dorinta-imi-doresc-enorm-sa-reusim-promovarea-19163710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-surprinzator-la-rapid-giulestenii-l-au-adus-pe-emmanuel-ernest-atacant-liberian-care-in-prima-parte-a-sezonului-a-jucat-in-liga-3-19163683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-barbu-primul-transfer-efectuat-de-rapid-in-2021-mijlocasul-recent-despartit-de-u-cluj-se-declara-fan-al-noii-sale-echipe-am-mers-prima-data-pe-giulesti-cand-aveam-19163536

Andrei PASCU 06 Jan. 2021, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă