Rapid a promovat în Liga 1! ”Farmecul vieții” se simte din nou în prima divizie după șase ani. Mână de ajutor din partea ”fraților” de la ASU Poli

Andrei PASCU 17 May. 2021, 20:24 Liga 2
Rapid a promovat în Liga 1! ”Farmecul vieții” se simte din nou în prima divizie după șase ani. Mână de ajutor din partea ”fraților” de la ASU Poli

Rapid este a doua echipă de Liga 2 promovată direct în Liga 1 în acest sezon! Și-a asigurat matematic acest drept, înaintea partidei cu U Craiova 1948 SA. A beneficiat de rezultatul confruntării dintre ASU Poli și CS Mioveni, terminată la egalitate, scor 2-2.

Rapid a promovat în Liga 1! 

Formația lui Alexandru Pelici nu mai poate detrona Rapid de pe locul 2, când mai are de disputat un singur meci din acest play-off. Era obligată să învingă pe Bega, pentru ca verdictul să se decidă în ultima etapă.

Grație rezultatului de pe ”Dan Păltinișanu”, ecartul dintre Rapid și CS Mioveni e de patru puncte, astfel că giuleștenii vor însoți U Craiova 1948 SA în Liga 1, de la startul următorului sezon.

Mihai Iosif, cu lacrimi în ochi înaintea partidei cu ”FC U” Craiova 

Mihai Iosif nu a mai așteptat finalul partidei cu ”FC U” Craiova pentru a-și spune toate trăirile despre acest moment unic în viața lui. Cu câteva minute înainte de startul confruntării cu oltenii, a oferit un scurt interviu, în care le-a mulțumit tututor pentru realizare, dar și celor de la ASU Poli și lui Dan Alexa.

Au trecut șase ani de când Rapid a jucat ultima dată în Liga 1. Am fost prezent la acel meci, cu Dan Alexa. Îl felicit că ne-a ajutat acum și am promovat. Dumnezeu a făcut dreptate! Mi-a dat șansa să joc în Liga 1 cu Rapid. Așa cred. Am lacrimi în ochi.

După ce am văzut rezultatul de la Timișoara, m-am dus în spate, pe câmp, după aceea am sunat un prieten foarte bun, cu care am vorbit șapte-opt minute, pentru că nu mai puteam, nu mai rezistam. Trăim prezentul, trăim clipa. Sperăm ca viitorul să fie într-un mod luminos.

Au venit mulți oameni aici, pe acest câmp, suntem fericiți cu toții. Jucătorii sunt foarte capacitați, cu Craiova trebuie să joace cum știu ei mai bine.

(N.r. – Pentru suporteri ce mesaj aveți?) Îi iubesc!”, a declarat Mihai Iosif, cu câteva minute înaintea partidei cu U Craiova 1948 SA, la microfonul DigiSport.

Rapid spera ca ASU Poli să facă surpriza cu CS Mioveni, de săptămâna trecută 

Rapid se gândea la această posibilitate încă de etapa trecută, când învingea ASU Poli, pe teren propriu, cu 1-0. Atât jucătorii cât și stafful tehnic se așteptau ca timișorenii să încurce CS Mioveni, lucru care s-a adeverit.

(N.r- Despre partida cu U Craivoa 1948 SA) Trei puncte care ne duc cu un pas mai apoape de prima ligă, dar încă n-am realizat nimic, trebuie să fim și matematic promovați și atunci putem să ne liniștim. Nu m-am gândit la meciul cu Craiova ca la o revanșă, ci ca la o promovare. Și mă gândesc că avem nevoie de puncte în meciul de luni, pentru că dacă le vom obține ne vor duce în Liga 1.

Ținând cont de faptul că Mioveni va juca înaintea noastră, vom vedea ce se va întâmpla și putem ajunge în prima ligă înaintea începutului de meci cu Craiova. Va fi un meci greu cu Craiova, un meci important, între două echipe rivale, cu suporteri mulți”, declara Daniel Niculae la finalul partidei cu ASU Poli și iată că afirmațiile sale s-au adeverit.

Un sezon greu pentru Rapid, dar terminat cum nu se putea mai bine 

Astfel, Rapid și-a îndeplinit obiectivul după care tânjea de câțiva ani. Sezonul trecut, nu a reușit să prindă nici măcar locul de baraj în play-off și termina pe penultima poziție, pe 5, la două puncte de poziția de baraj. Acum, Rapid și-a îndeplinit obiectivul, deși au fost momente în care jocul a lăsat de dorit, iar fanii și-au exprimat nemulțumirile într-o formă sau alta, cu reacții dure sau mai puțin dure față de jucători, antrenori și conducere.

În plus, nu a fost nici stabilitate la nivelul băncii tehnice, în acest campionat fiind înlocuiți mai mulți antrenori. Ritmul a fost găsit, întâmplător sau nu, după venirea lui Mihai Iosif în funcția de ”principal”, după ce mai ocupase poziția de antrenor interimar al giuleștenilor.

Mai rămâne de stabilit ordinea în care U Craivoa 1948 SA și Rapid vor merge în Liga 1, cine va termina pe locul 1 și cine va termina pe locul 2. Înaintea partidei directe, avansul este de partea oltenilor, care au 50 de puncte, cu unul mai mult decât Rapid.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-are-sanse-mari-la-baraj-dupa-victoria-de-la-calarasi-valentin-suciu-nu-ma-gandesc-la-ce-o-sa-fie-ce-spune-despre-un-posibil-duel-cu-o-echipa-din-liga-1-19185459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-are-emotii-pentru-a-ramane-pe-loc-de-baraj-de-promovare-dupa-infrangerea-cu-csikszereda-cristian-pustai-e-oricum-circumspect-fata-de-sansele-in-fata-unei-echipe-de-liga-1-19185447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-de-la-petrolul-explicata-de-suporteri-usp-are-un-indemn-o-propunere-si-o-solicitare-catre-cei-care-ar-trebui-sa-clarifice-soarta-clubului-ploiestean-e-pluribus-unum-19185359

 

 

 

Andrei PASCU 17 May. 2021, 20:24 Liga 2
Pe aceeași temă