Rapid a exclus din lot patru jucători care ”nu intră în strategia clubului” și anunță că ”devin disponibili pentru transfer”

Marius ANGHEL 18 Aug. 2020, 09:59 Liga 2

La o săptămână distanță după ce a preluat Rapid, antrenorul Adrian Iencsi s-a decis în privința a încă patru jucători pe care îi avea în lot. Tano Bonnin, Paul Copaci, Saifeddine Alami și Valentin Alexandru nu întră în planurile sale, astfel că au fost separați de colegii lor și au fost puși ”pe lista de transferuri”, anunță gruparea alb-vișinie.

Anterior, Rapid anunțase despărțirea de alți cinci jucători, fără a-i include pe această listă de transferuri. Șansele ca cei patru fotbaliști să fie achiziționați de un alt club sunt însă infime.

Bonnin, Copaci, Alami și Valentin Alexandru nu mai sunt doriți la Rapid

Spanionul cu origine dominicană Tano Bonnin (30 de ani), pe numele său complet Cayetano Bartolome Bonnin Vasquez, a ajuns la Rapid în vara trecută după ce ultima dată fusese la Almeria. Fundașul a evoluat în 13 meciuri, 12 ca titular, în trei dintre ele fiind înlocuit.

Paul Copaci (21 de ani) a fost legitimat de Rapid la începutul anului, după despărțirea de Astra, unde nu a apucat să joace pentru prima echipă. Fundașul arădean fost la UTA nu a jucat niciun meci nici pentru giuleșteni.

Saifeddine Alami Bazza (27 de ani), spaniol de origine marocană, a fost adus și el la Rapid ca un mare transfer, în vara trecută. Mijlocașul a absentat o bună perioadă din cauza faptului că legitimarea sa s-a efectuat târziu și a evoluat apoi în 10 meciuri, în opt ca titular, în toate fiind înlocuit, și a marcat un gol, cu Concordia Chiajna (3-1).

Cât îl privește pe Valentin Alexandru (28 de ani), atacantul din Popești Leordeni a fost achiziționat în iarnă pe bani de la SCM Gloria Buzău, acolo unde în prima parte a sezonului, în 19 meciuri, a înscris 10 goluri. Pentru giuleșteni a evoluat în șase partide, timp de 217 minute, doar într-un joc fiind titular și încheindu-l prin a fi înlocuit. Nu a înscris niciun gol la Rapid.

Toți patru sunt încă sub contract cu Rapid și fiindcă, cel mai probabil, nu au acceptat rezilierea amiabilă, au fost puși pe lista de transferuri și separați de restul jucătorilor din lot.

Comunicatul clubului Rapid privind cei patru jucători:

”Finalul sezonului trecut a produs o mare dezamăgire întregii suflări rapidiste, însă timpul trece foarte repede și ne pregătim de o nouă provocare, aceea de a o lua de la capăt și de a lupta pentru promovarea în Liga 1.

Cu un nou cuplu de antrenori, Adrian Iencsi și Vali Negru, doi tehnicieni cu ADN giuleștean – Rapid va aborda noul sezon cu un lot remaniat. Nume noi se vor alătura lotului rapidist în perioada imediat urmatoare, înlocuind jucătorii ce nu intră în strategia clubului pentru actuala stagiune.

Astfel, după evaluarea lotului din prima parte a perioadei de pregatire, staff-ul tehnic a decis ca în sezonul următor nu se va baza pe Saifeddine Alami (27 de ani), Tano Bonnin (30 de ani), Valentin Alexandru (28 de ani) și Paul Copaci (21 de ani). Aflați sub contract cu Rapid, cei patru fotbaliști devin disponibili pentru transfer, urmând a se pregati separat până când iși vor găsi noi angajamente.”

Rapid a renunțat la alți cinci jucători și a perfectat un singur transfer

Rapid s-a mai despărțit după încheierea recentă a sezonului de Liga 2 de alți cinci jucători. Au expirat împrumuturile mijocașului Geani Crețu (20 de ani) și portarului Mihai Popa (19 ani), care s-au întors la Dinamo, respectiv Astra. În plus, giuleștenii i-au pus pe liber pe fundașii Alexandru Iacob (31 de ani) și Facundo Mallo (25 de ani) și pe atacantul Brighton Labeau (24 de ani). Labeau și-a găsit deja echipă și a semnat cu Kuopion Palloseura, campioana Finlandei.

Nici Facundo Piriz nu se mai află în lot.

Echipa antrenată de Adrian Iencsi a adus un singur jucător până acum. Rapid l-a împrumutat pe fundașul central Radu Crișan (24 de ani) de la Astra pentru un sezon.

De luni, 17 august, Rapid a intrat într-un cantonament pe plan local.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-va-intra-intr-un-program-centralizat-de-pregatire-pentru-urmatoarele-sase-zile-la-finalul-caruia-va-disputa-un-amical-giulestenii-au-anuntat-si-ca-vor-face-cateva-transferuri-vor-fi-19144408

Marius ANGHEL 18 Aug. 2020, 09:59 Liga 2
Pe aceeași temă