Rapid a câștigat amicalul cu CS Mioveni. Giuleștenii au revenit după ce au fost conduși la pauză. Reacția antrenorului Nicolae Grigore și situația jucătorilor accidentați

Andrei PASCU 13 Feb. 2021, 16:58 Liga 2

CS Mioveni și Rapid au disputat un meci amical sâmbătă, 13 februarie. Cele două echipe care se gândesc la promovarea în Liga 1 și în acest sezon au oferit o partidă cu trei goluri, la capătul căruia oaspeții au câștigat cu 2-1.

CS Mioveni a condus la pauză, dar Rapid a revenit

Însă, cei care au deschis scorul au fost elevii lui Alexandru Pelici, care chiar au intrat la cabine în avantaj. Ștefan Blănaru a marcat pentru 1-0 în minutul 34, iar scorul s-a menținut așa până la finele primei părți. Anterior, CS Mioveni a ratat și o lovitură de pedeapsă. În minutul 10, Bogdan Rusu a executat, dar Virgil Drăghia a apărat.

Rapid a ieșit mai motivată pe teren, în partea a doua, și a marcat de două ori. Cătălin Hlistei a restabilit egalitatea în minutul 50, de la 11 metri. Adrian Bălan a adus victoria giuleștenilor, cu un gol în minutul 67.

CS Mioveni: Ius. Popescu – Oancea, Al. Iacob, Gherghe, Șerbănică, D. Toma, Andr. Panait, C-tin. Șerban, Rădescu, Bg. Rusu, Blănaru
Rezerve: Ducan – Burnea, Coșereanu, Massaro, Vereș, Ișfan, Seb. Ivan, Tib. Coman, Alexandrescu, Niță, Cristea, Preda
Antrenor: Alexandru Pelici

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Dandea, Nastos (R. Costin 80′), Finica (L. Florică 46′) – Jorza, Pănoiu (R. Lazăr 46′) – Sefer (Gab. Toma 80′), Al. Ioniță (Bg. Barbu 80′), Hlistei (Goge 80′) – Ad. Bălan (Ernest 80′)
Antrenor: Nicolae Grigore

Nicolae Grigore: ”Sunt și alte aspecte care nu mă mulțumesc, care mă îngrijorează” 

Nicolae Grigore, antrenorul Rapidului, a fost mulțumit de jocul elevilor săi, mai ales că au câștigat contra unei echipe bune din Liga 2. A remarcat însă și anumite aspecte negative, pe care speră să le rezolve până la startul campionatului. Părțile care nu i-au convenit au dus la golul marcat în prima repriză de CS Mioveni.

”Per ansmablu, un meci bun. E important să câștigăm, e bine că am câștigat, dar sunt și alte aspecte care nu mă mulțumesc, care mă îngrijorează. Sper să reușim să le punem la punct, pentru că mai avem o săptămână până la debutul oficial și trebuie să rezolvăm până atunci.

Am încercat la pauză să reglez aceste aspecte de care vorbeam, sunt detalii tehnice pe care le-am discutat cu ei. Am încercat să reglez problemele și cred eu că a fost mai bine. Au intrat mai bine, au fost mai motivați. Am pus mai multă presiune pe adversari”, a declarat Nicolae Grigore pentru FC Rapid 1923.

Nicolae Grigore: ”Săptămâna următoare îl așteptăm pe Benzar, îl așteptăm pe Drăghiceanu” 

Nicolae Grigore a vorbit și despre problemele de efectiv pe care Rapid le are în acest moment din cauza accidentărilor. Însă, câțiva dintre jucători se vor întoarce la antrenamentele normale încă de la începutul săptămânii următoare.

”Referitor la jucătorii accidentați, am spus încă de la început că mă așteptam să fie ceva cazuri, pentru că ne-am antrenat mult pe sintetic sau alternam suprafețele de joc, sintetic și iarbă. Au fost și terenuri cu apă. Ne așteptam la astfel de probleme, dar din fericire lucrurile nu sunt complicate și săptămâna următoare îl așteptăm pe Benzar, îl așteptăm pe Drăghiceanu. Ursu e probabil și el să revină. Au fost probleme mici, dar de care vor scăpa.  E important să jucăm pe terenuri naturale. Noi vrem să jucăm pe suprafețe bune”, a continuat antrenorul giuleștenilor.

Nicolae Grigore, despre primul meci oficial din 2021: ”Cu Ripensia va fi extrem de complicat” 

Grigore nu s-a rezumat doar la meciul amical cu CS Mioveni și a vorbit și despre lupta la promovare în Liga 1, dar și despre primul meci al Rapidului din 2021, cu Ripensia.

”Meciul cu Ripensia va fi extrem de complicat. E o echipă omogenă care nu a schimbat aproape deloc în această iarnă. E o echipă care a marcat foarte mult în pregătire, o echipă foarte bine organizată. Va fi un meci foarte greu, dar sunt convins că avem calitatea să îl tranșăm. Avem jucători care pot face diferența în orice moment.

În urmă cu câțiva ani era o diferență foarte mare între echipe, în Liga 2. Acum, valorile sunt apropiate, sunt echipe care au început să investească. Până acum, toate barajele între echipele din Liga 1 și Liga 2 erau tranșate aproape fără probleme de cele din Liga 1. Anul acesta, Liga 2 s-a întărit foarte mult și propunem niște echipe foarte interesate, dar și jucători.

Sunt foarte multe echipe care s-au întărit bine în această iarnă. Nu trebuie să spun eu cum au arătat primele meciuri pe care echipele de Liga 2 le-au jucat deja în Cupa României. Petrolul are jucători buni, de Liga 1, am văzut U Cluj care s-a organizat foarte bine, am văzut și Viitorul Pandurii, care are și o echipă foarte tânără. E greu să spun acum două-trei echipe cu care ne vom bate. Am văzut și Timișoara, o echipă foarte bună”, a adăugat ”principalul”.

Nicolae Grigore, mulțumit de transferurile din această iarnă 

Antrenorul echipei din Giulești a făcut o analiză și a jucătorilor aduși în această iarnă la Rapid și este extrem de mulțumit de cei veniți. Singura problemă de care se lovește acum este legată de lipsa unui fundaș dreapta, după accidentarea lui Mircea Leasă.

”Sunt jucători cu calitate. Așa cum am vorbit până acum, de echipele care s-au întărit, și noi ne-am întărit. Sunt jucători care pot ajuta Rapidul să meargă în Liga 1, iar eu per ansmablu sunt mulțumit de achiziții. Singura problemă pe care o avem e cea a fundașului dreapta, odată cu accidentarea lui Mircea Leasă, care pare destul de serioasă și se pare că îl va ține o perioadă bună departe de gazon. Încercăm însă să reglăm lucrurile.

Am încercat în această perioadă foarte multe variante, pentru a nu face experimentele în campionat. Acest lucru l-am încercat în mai multe partide, pentru a vedea cum se descurcă jucătorii pe alte posturi”, a încheiat Nicolae Grigore.

Rapid, rezultate pozitive în această iarnă, CS Mioveni, la primul eșec 

Până acum, pe lângă succesul cu CS Mioveni, Rapid a mai disputat amicale cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3, 4-1), Progresul Spartac (Liga 3, 2-0), Universitatea Cluj (Liga 2, 1-0), Mostiștea Ulmu (Liga 3, 4-1), Corona Brașov (Liga 3, 2-2) și Dunărea Călărași (Liga 2, 2-2), SC Popești Leordeni (Liga 3, 1-0).

Pentru CS Mioveni, amicalul cu Rapid a fost al șaselea disputat în această perioadă de pregătire de iarnă, în toate obținând victorii până acum. A mai jucat cu Olimpic Zărnești (Liga 3, 4-2), Kids Tâmpa Brașov (Liga 3, 6-0), FCSB 2 (Liga 3, 2-1), CS Afumați (Liga 3, 3-1) și Unirea Bascov (Liga 3, 2-1).

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR09CrbHJyvvnYrsdaTVgEYdOBuNbgiA-2reZ53XHH5evI4hstyXI0vtdSg&v=roNNG20IXRU&feature=youtu.be

Foto și video: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-turris-oltul-retrogradata-in-ultima-liga-din-teleorman-insa-situatia-rezultatelor-inregistrate-in-liga-2-ramane-in-aer-uitata-de-comisia-de-disciplina-si-etica-a-frf-ce-19169512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-bilant-pozitiv-la-finalul-pregatirilor-a-castigat-si-ultimul-amical-cu-divizionara-a-treia-acso-filiasi-19169521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-cu-program-de-meci-ca-pe-vremea-palariilor-de-fetru-la-ripensia-cao-declaratiile-antrenorilor-cosmin-petruescu-si-florin-farcas-19169478

Andrei PASCU 13 Feb. 2021, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă