Rapid a avut 29 de jucători la reunire. Motivul pentru care primul antrenament din 2021 a avut loc la Coresi, fundașul aflat în probe și ce spune clubul despre absențele lui Raul Costin și Ciuculescu

Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 13:10 Liga 2

După o lună de vacanță, Rapid a sunat adunarea astăzi, 11 ianuarie 2021, când, la baza sportivă Coresi, Nicolae Grigore a condus primul antrenament din noul an. La reunire, formația giuleșteană a avut 29 de jucători.

Motivul reunirii la Coresi este explicat de rapidiști pentru faptul că ”în Regie se fac eforturi mari de întreținere a gazonului”, dar susține și că antrenamentele din perioada următoare vor fi susținute ”în altă parte”.

29 de jucători la reunirea echipei Rapid în 2021

La reunire au fost prezenți 29 de jucători, printre care și nou-achiziționații Bogdan Barbu (mijlocaș, 28 de ani, ex ”U” Cluj), Octavian Ursu (mijlocaș, 26 de ani, ex UTA), Emmanuel Ernest (atacant, 20 de ani, ex Sporting Roșiori), Alexandru Ioniță (atacant, 30 de ani, ex UTA), Horațiu Moldovan (portar, 23 de ani, ex UTA) și Luca Florică (fundaș, 18 ani, ex FC Hermannstadt), dar și unul dintre cei doi tineri achiziționați pentru Rapid 2, portarul Valentin Mărgărit (16 ani, ex FC Hermannstadt 2).

Sabangeanu e în probe, Ciuculescu și Raul Costin sunt ”în vacanță”

A fost însă și un jucător venit în probe, Alexandru Sabangeanu, un fundaș de 20 de ani originar din Constanța, care a jucat în Liga 2 pentru Farul, în ediția 2018/2019, dar și pentru Dunărea Călărași, în ediția 2019/2020.

De la reunire au lipsit portarul Ștefan Ciuculescu (27 de ani) și mijlocașul Raul Costin (35 de ani), ”aceștia fiind încă în vacanță pentru încă șapte zile”, anunță Rapid. De fapt, cei doi jucători se află pe lista neagră, nemaifiind doriți în lot.

  • Ștefan Ciuculescu a fost readus la Rapid în vara trecută pentru a fi utilizat la Rapid 2, în Liga 3. Portarul a fost inclus apoi în lotul primei echipe, însă a fost doar rezervă.
  • În schimb, Raul Costin a fost utilizat în 11 meciuri (doar șase ca titular) în acest sezon de Liga 2, timp de 541 de minute, după ce în vară a fost achiziționat după ce s-a despărțit de CS Mioveni.

Rapid s-a despărțit în această iarnă de atacanții Alexandru Pop (27 de ani) și Cătălin Țîră (26 de ani), fundașul Bogdan Manole (24 de ani) și mijlocașul Alexandru Dulca (23 de ani).

Ce a spus Nicolae Grigore la Reunire poți citi AICI.

Sub comanda lui Nicolae Grigore s-au aflat următorii jucători:

portarii: Virgil Drăghia, Harrison Devenish-Mears, Horațiu Moldovan,Valentin Mărgărit;
fundașii: Ionuț Voicu, Mircea Leasă, Anestis Nastos, Cristian Ignat, Alexandru Dandea, Radu Crișan, Alexandru Catrici, Enrichi Finica, Lucian Goge, Luca Florică, Alexandru Sabangeanu (în probe);
mijlocașii: Amir Jorza, Rareș Lazăr, Ștefan Pănoiu, Antonio Sefer, Marian Drăghiceanu, Rareș Ilie, Cătălin Hlistei, Daniel Benzar, Alin Fică, Bogdan Barbu, Octavian Ursu;
atacanții: Adrian Bălan, Emmanuel Ernest, Alexandru Ioniță.

  •  Stafful tehnic al lui Nicolae Grigore este format din: Mihai Iosif, Ștefan Grigorie (antrenori secunzi), Mihai Nădăban (antrenor de portari), Jose Luis Schneider Tirado (preparator fizic), Virgiliu Hudici (medic), Dan Borcea (kinetoterapeut), Mihai Zavalaș (magaziner), Cristian Fota (mental coach) și Florentin Ion (team manager).

Cantonament la Snagov și cel puțin șase meciuri amicale

Rapid se va antrenat în perioada următoare în București, urmând ca mai apoi să meargă într-un cantonament de 10 zile la Snagov, începând din 25 ianuarie.

”Ne așteptam la astfel de condiții(n.r. – la București astăzi a nins pentru prima dată în 2021 și s-a așezat un strat gros de zăpadă), chiar dacă a venit oarecum din prima zi de pregătiri. Am avut vacanța cu 10-12 grade și am ajuns ca în prima zi de antrenament să ne pregătim pe o astfel de vreme. Știam că este o situație specială și va fi de-a lungul acestei pregătiri, pentru că se poate pleca foarte greu în altă parte.

Am văzut care sunt discuțiile în jurul FCSB-ului (n.r. – singura echipă din România care a plecat în cantonament în Turcia, în altă țară) și n-am vrea să ajungem într-o astfel de situația. Au fost discuții de a pleca, dar ne-am dat seama că e foarte complicat și am ales să rămânem aici. Deja ne-am stabilit și cantonamentul și locul în care vom sta. La Snagov ne vom pregăti timp de două săptămâni, începând cu data de 25 ianuarie”, a spus Nicolae Grigore la reunirea Rapidului.

Echipa va disputa cel puțin șase jocuri amicale, primii trei adversari fiind deja stabilți: AFC Odorheiu Secuiesc (16 ianuarie), Progresul Spartac (23 ianuarie) și Universitatea Cluj (27 ianuarie).

Primul meci oficial al Rapidului în 2021 este programat pentru finalul lunii februarie, în jurul datei de 20 februarie, când va primi vizita Ripensiei Timișoara, în etapa a 16-a a Ligii 2.

Foto: FC Rapid 1923 și Carmen Mandiș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-sunat-adunarea-la-coresi-nicolae-grigore-crede-in-promovarea-in-liga-1-si-cere-responsabilitate-din-partea-jucatorilor-am-vazut-echipe-care-au-avut-astfel-de-caderi-19164408

 

Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 13:10 Liga 2
Pe aceeași temă