Râmnicu Vâlcea, noua casă a Șelimbărului? Eugen Beza, la aflarea programului din play-out: ”Sunt șase «finale». Nu-mi dau seama dacă programul ne dezavantajează”

Ovidiu BOICA 14 Mar. 2022, 17:09 Liga 2
Râmnicu Vâlcea, noua casă a Șelimbărului? Eugen Beza, la aflarea programului din play-out: ”Sunt șase «finale». Nu-mi dau seama dacă programul ne dezavantajează”

CS Comunal Șelimbăr va juca pe teren propriu în prima etapă a play-out-ului, cu Politehnica Iași, s-a stabilit, luni, la sediul Federației Române de Fotbal.

Sibienii fac parte din Grupa A a play-out-ului după ce au terminat sezonul regular pe locul 14. Meciul s-ar putea desfășura la mult mai mare distanță de casă, după ce, până acum, ”călăreții roșii” au jucat la Avrig jocurile considerate pe teren propriu. Oficialii clubului din Șelimbăr iau în considerare ca, în play-out, meciurile de acasă să se dispute la Râmnicu Vâlcea!

Eugen Beza vede cele șase meciuri din play-out ca pe niște finale

Antrenorul Șelimbărului, Eugen Beza, crede că echipa sa are parte de un program greu în Grupa A a play-out-ului.

”Sunt șase «finale», trebuie să le tratăm ca atare. E un program greu, dar fiecare trebuie să treacă prin acest program. Vom lua fiecare meci în parte și vom încerca să scoatem maximum din el. Nu pot să-mi dau seama dacă programul ne dezavantajează. Vă zic la final. Sunt trei meciuri acasă și trei în deplasare. Avem un meci foarte important cu Iașiul. Mă focusez pe primul meci, nu mă pot gândi mai departe”, a spus Beza despre tragerea la sorți.

  • CS Comunal Șelimbăr joacă, în prima etapă din play-out, cu Politehnica Iași, pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00.

Pentru ”călăreții roșii” urmează deplasarea la Călărași, apoi jocul de pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc. În etapa a 4-a, sibienii se deplasează la Timișoara, pentru duelul cu Politehnica, după care vor sta, pentru ca ultimele două meciuri din play-out să fie cu Dacia Unirea Brăila, pe teren propriu, și Metaloglobus, pe terenul din cartierul bucureștean Pantelimon.

În play-out se intră cu punctajul acumulat în sezonul regular. În Grupa A, cele șapte echipe vor porni cu următoarele punctaje: FK Miercurea Ciuc (33 puncte), Metaloglobus (28), Politehnica Iași (25), CS Comunal Șelimbăr (23), Politehnica Timișoara (21), Dunărea Călărași (7) și Dacia Unirea Brăila (două).

Ieșenii au auzit că joacă cu Șelimbărul la Râmnicu Vâlcea. Cetățenii din Șelimbăr nu mai apucă sezonul acesta să-și vadă echipa acasă, pe noul stadion

Cele trei meciuri pe care CS Comunal Șelimbăr le mai are de disputat pe teren propriu în acest sezon de Liga 2, cu Poli Iași (19 martie), FK Miercurea Ciuc (9 aprilie) și Dacia Unirea Brăila (30 aprilie), au șanse mari să fie organizate de sibieni pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, nu la Avrig, unde au jucat până acum acasă.

Clubul nu a comunicat nimic oficial în acest sens până acum, însă decizia pare a fi luată deja, fiindcă a ajuns și la urechile primului adversar din play-out al sibienilor, Poli Iași.

”Va fi o deplasare destul de grea în primul meci, cu principala noastră urmăritoare. Am jucat în campionat nu demult și a fost un meci echilibrat, așa cum îl văd și pe următorul, care va avea loc la Râmnicu Vâlcea. Sperăm să fim capabili să aducem maturitate în joc”, a declarat antrenorul Costel Enache despre întâlnirea cu CS Comunal Șelimbăr.

Motivul plecării de la Avrig a Șelimbărului ține de starea precară a gazonului. La Șelimbăr, stadionul despre care au tot vorbit conducătorii clubului și autoritățile nu este finalizat nici acum.

”Este dorința cea mai arzătoare, să revenim la Șelimbăr. Ne antrenăm la Șelimbăr, la o bază. Stadionul e în curs de modernizare, lucrările au ca termen de finalizare 31 decembrie. Se fac prin CNI, sperăm ca din ianuarie să venim acasă, pentru că e foarte important pentru Șelimbăr. Oamenii așteaptă acest lucru, e o comunitate care vrea să vadă fotbal de Liga 2”, spunea, în octombrie 2021, directorului general al clubului din Șelimbăr, Cornel Stănilă.

  • 94 de kilometri sunt între Șelimbăr și Râmnicu Vâlcea, parcurs care poate fi făcut într-o oră și jumătate. Între Șelimbăr și Avrig era o distanță de aproximativ 22 de kilometri.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-grupei-a-a-play-out-ului-ligii-2-politehnica-iasi-politehnica-timisoara-se-joaca-tocmai-in-etapa-a-6-a-19223263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-spera-ca-poli-iasi-sa-fie-scapata-de-grijile-retrogradarii-inaintea-ultimelor-doua-etape-cornel-sfaiter-nu-ne-dorim-un-meci-decisiv-cu-poli-timisoara-19223300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

Ovidiu BOICA 14 Mar. 2022, 17:09 Liga 2
Pe aceeași temă