Progresul Spartac pregătește dosarul de certificare pentru Liga 2. ”În această perioadă avem o singură prioritate”

Răzvan STÎNGĂ 24 May. 2020, 12:30 Liga 3
Progresul Spartac pregătește dosarul de certificare pentru Liga 2. ”În această perioadă avem o singură prioritate”

Împăcată mai mult sau mai puțin cu procedura după care se va termina sezonul la Liga 3, Progresul Spartac a început să se organizeze și să își concentreze atenția pe dosarul de certificare pentru Liga 2. Liderul Seriei a 3-a a anunțat, prin intermediul unui comunicat emis pe site-ul oficial, că întreprinde toate acțiunile necesare pentru a fi sigură că poate evolua în eșalonul secund  în sezonul următor, dacă trece de CSM Slatina la barajul pentru promovare.

Progresul Spartac: ”Dosarul are mai multe condiții, de infrastructură și personal, criterii sportive, juridice și financiare”

Data limită la care trebuie depus dosarul este 29 mai. Progresul Spartac are și alte planuri. Așa cum au declarat oficialii clubului acum ceva timp, strategia se va concentra mai mult pe creșterea copiilor și a juniorilor, iar în acest sens va depune actele și pentru clasificarea academiei.

”Staff-ul AFC Progresul 1944 Spartac are, în această perioadă, o singură prioritate: întocmirea dosarului de licențiere pentru Liga 2, condiție obligatorie pentru participarea la barajul de promovare în acest eșalon.

Respectivul dosar este unul complex și are în vedere îndeplinirea mai multor condiții, de infrastructură și personal, criterii sportive, juridice și financiare, pe care echipa candidată la promovarea în Liga a II-a trebuie să le îndeplinească. Documentația doveditoare înseamnă ore de muncă din partea tuturor, pentru ca la data fixată de Federația Română de Fotbal, 29 mai 2020, totul să fie în regulă.

O comisie de licențiere va analiza ulterior dosarul și va da o rezoluție care, în cazul nostru, sperăm să fie favorabilă, deoarece Progresul Spartac îndeplinește condițiile stipulate. Echipele care întocmesc dosar de licențiere pentru Liga secundă dar nu promovează, pe criterii sportive, nu mai sunt obligate, ulterior, să întocmească o altă documentație pentru participarea în Liga a III-a.

Pe de altă parte, pe parcursul acestei săptămâni, a fost depusă și documentația pentru clasificarea Academiei de juniori”, precizează Progresul Spartac pe site-ul oficial.

Progresul Spartac a criticat decizia FRF, cu privire la disputarea unui baraj de promovare în Liga 3, în anumite serii 

Progresul Spartac va juca baraj pentru promovarea în Liga 2. Este pe primul loc în Seria 3, dar este la egalitate de puncte cu următoarea clasată, CSM Slatina, și nu îndeplinește criteriul impus de Federația Română de Fotbal pentru promovarea directă. Va juca în dublă manșă cu oltenii pentru deciderea echipei care urcă în eșalonul secund, dar, în câteva rânduri, în perioada de după anunțul FRF, finanțatorul și antrenorul echipei își expuneau nemulțumirile față de hotărâre, într-o discuție cu Liga2.ro.

”Nu vom accepta în niciun caz scenariul incoerent și cu dedicație evidentă pentru unul sau două cluburi prezentat ieri de domnul Burleanu în cadrul videoconferinței cu reprezentanții ligii a treia. Suntem absolut convinși că, dacă pozițiile în clasament erau invers, în seria noastră și în cea de-a cincea, nu s-ar mai fi chinuit astăzi nimeni să inventeze baraje.

Credeam, naivii de noi, că la fotbal trebuie să fie promovată echipa cu cel mai bun joc și nu cea cu cei mai mulți bani! Evident, dacă un astfel de scenariu devine oficial, vom acționa pe toate căile legale pentru a-l contesta și, foarte probabil, vom boicota (și am invitat încă din timpul videoconferinței celelalte două cluburi afectate să ni se alăture) un astfel de baraj scos ’din joben’. Poate că suntem un club mic, dar nu vom accepta să fim călcați în picioare astfel”, a spus Gabriel Rădulescu, finanțatorul clubului Progresul Spartac.

”Dacă chiar vrea să împace pe toată lumea, FRF are ca soluție să ne promoveze pe toți, locurile 1 și 2 din fiecare serie, și să facă în noul sezon două serii de 14 echipe la Liga 2. Dacă tot vreți neapărat să promovați niște echipe de pe locul 2, faceți două serii la Liga 2. Astfel micșorați și cheltuielile și împăcați pe toată lumea”, a comentat Andrei Erimia, antrenorul echipei.

Foto: Progresul Spartac ’44

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-se-intampla-daca-echipele-vor-anunta-cazuri-de-covid-19-anuntul-lui-razvan-burleanu-exclusiv-19133394

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gueye-mansour-inca-nu-stie-daca-o-sa-continue-sau-nu-cu-flacara-horezu-mi-as-dori-sa-incerce-sa-traga-la-promovare-sau-macar-sa-faca-o-echipa-si-mai-buna-19133383

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-din-liga-3-nu-mai-au-neaparat-nevoie-de-antrenori-cu-licenta-a-dar-trebuie-sa-si-angajeze-secretara-ce-conditii-noi-trebuie-sa-indeplineasca-cluburile-pentru-a-obtine-certificarea-de-la-frf-19133378

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-mititelu-reactioneaza-dupa-cele-doua-comunicate-ale-craiovei-din-liga-1-de-ce-tac-acesta-este-motivul-pentru-care-sunt-atacat-defaimat-denigrat-19133331

Răzvan STÎNGĂ 24 May. 2020, 12:30 Liga 3
Pe aceeași temă