Progresul Spartac – Dinamo se joacă fără spectatori dacă rămâne programat la Buftea: ”O veste pe care nu ne-o doream în niciun caz.” Se încearcă mutarea jocului pe ultima sută de metri, tot în Ilfov

Marius ANGHEL 29 Jul. 2022, 18:15 Liga 2
Progresul Spartac - Dinamo se joacă fără spectatori dacă rămâne programat la Buftea: ”O veste pe care nu ne-o doream în niciun caz.” Se încearcă mutarea jocului pe ultima sută de metri, tot în Ilfov

Primul meci al noului sezon al campionatului Liga 2, ediția 2022-2023, ar fi trebuit, teoretic, să fie unul spectaculos din toate punctele de vedere, ales de deținătorii de drepturi tv pentru a promova competiția din care vor transmite cel puțin patru jocuri pe etapă.

Progresul Spartac – Dinamo a fost alegerea lor, una care, cel puțin în acest moment, se anunță a fi o partidă mai puțin atrăgătoare sportiv, atât din punct de vedere al calității jocului, cât, mai ales, a stadionului unde este programat în acest moment. Atrage mai mult datorită numelui, în primul rând al lui Dinamo.

Meciul este stabilit în acest moment, al redactării articolului, pe terenul sintetic al Centrului de Fotbal din Buftea, deținut de FRF, și are șanse mari să se joace fără spectatori în tribune. Anunțul l-a făcut patronul-președinte-antrenor al Progresului Spartac, Andrei Erimia.

Totuși, nou-promovata în Liga 2 încearcă, din informațiile Liga2.ro, să mute jocul cu Dinamo pe o altă arenă, pentru ca spectatorii să aibă, totuși, acces în tribune.

Meciul Progresul Spartac – Dinamo se joacă fără spectatori, dacă va fi organizat la Buftea

Meciul va avea loc joi, 4 august 2022, de la ora 18:00. Se întâlnesc două echipe din București, o nou-promovată din Liga 3, Progresul Spartac, și o retrogradată în premieră din Liga 1, Dinamo, cu prima fiind organizatoarea, însă partida va avea loc, cel puțin conform programării actuale, în Ilfov, la Buftea, la baza federației.

La finalul amicalului disputat ieri de Progresul Spartac cu CSM Jiul Petroșani (scor 5-1), Andrei Erimia transmitea că stabilirea mai devreme a întâlnirii cu Dinamo îi afectează programul pregătirii gândit inițial, însă, mai rău, a înțeles că jocul de la Buftea are șanse mari să se joace fără spectatori.

Asta, fiindcă arena nu oferă condițiile de securitate dorite de Jandarmerie, mai ales că acolo vor ajunge suporterii clubului Dinamo, unii considerați de ”risc maxim”. Nu doar fanii dinamoviști sunt creditați astfel de către jandarmi, ci și cei ai Rapidului, echipa evoluând ultimele meciuri din Liga 2, în sezonul promovării, pe aceeași arenă din Buftea, cu porțile închise, inclusiv la jocul în care s-a obținut matematic accederea în Liga 1.

”Inițial, știam că o să jucăm sâmbătă. Acum am aflat că o să jucăm joi, deci sunt două zile de avans, ceea ce nu ne avantajează neapărat, pentru că aveam nevoie de fiecare zi, în așa fel încât să coagulăm nucleul echipei. Dar e o situație la care trebuie să ne afaptăm, și ne vom adapta.

Ce e neplăcut e că am înțeles, mai devreme, că sunt șanse mari să se joace fără spectatori meciul cu Dinamo, și asta, într-adevăr, este o veste pe care nu ne-o doream în niciun caz”, a spus Andrei Erimia.

Se încearcă mutarea meciului la Clinceni. Se așteaptă răspunsul Jandarmeriei

Fără avizul Jandarmeriei de a juca cu spectatori la Buftea, conducerea Progresului Spartac încearcă pe ultima sută de metri să mute jocul pe o altă arenă, sunt informațiile Liga2.ro. În calcul sunt cele de la Clinceni și Berceni, prima având șanse mai mari, fiind omologată deja pentru meciuri de Liga 2, acolo urmând să evolueze acasă Unirea Constanța.

Chiar dacă până la ora jocului au rămas mai puțin de zece zile, partida poate fi mutată pe un alt stadion. E nevoie de acordul clubului Dinamo, care are și el dorința de a evolua cu fani în tribune, de cel al administratorului bazei de la Clinceni, cât și de cel al Jandarmeriei. Acesta din urmă este cel mai greu de obținut, având în vedere că forțele de ordine văd fanii dinamoviști drept unii de ”risc maxim”, care fac probleme.

Arena din Clinceni este liberă joi și în weekendul următor, fiindcă Unirea Constanța va evolua în prima etapă în deplasare la Timișoara, sâmbătă, cu Politehnica.

”Nu se poate juca la Buftea din cauza Jandarmeriei, care nu dă aviz ca meciul să aibă loc cu spectatori. Se fac demersuri pentru mutarea pe ultima sută de metri la Clinceni”, a transmis Progresul Spartac reporterului Liga2.ro.

Ultimul amical al Progresului Spartac este programat sâmbătă, 30 iulie, de la ora 11:00, pe terenul echipei Concordia Chiajna. În schimb, Dinamo are ultimul amical programat de la ora 10:00, tot sâmbătă, cu CS Tunari, în cantonamentul de la Săftica.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-pierdut-procesul-cu-dario-bonetti-si-e-buna-de-plata-suma-pe-care-trebuie-sa-i-o-achite-clubul-antrenorului-italian-19238788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-steaua-progresul-spartac-a-defilat-si-ea-cu-csm-jiul-chiar-daca-trupa-din-petrosani-a-fost-prima-care-a-marcat-andrei-erimia-echipa-e-ca-un-puzzle-in-care-incercam-sa-adaugam-cate-o-19238767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-cere-liniste-si-rabdare-la-dinamo-chiar-daca-tot-el-spune-ca-un-astfel-de-club-nu-are-timp-de-asa-ceva-antrenorul-asteapta-achizitii-pe-care-sa-le-aseze-in-vitrina-19238698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-misca-lucrurile-in-privinta-noului-stadion-dinamo-sase-companii-au-depus-oferte-costurile-pentru-primele-studii-si-proiecte-19238726

Marius ANGHEL 29 Jul. 2022, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă