Se cere insolvența clubului Farul! Constănțenii au probleme cu firma care le asigura paza. Marica: ”Pentru fiecare chichiță, toată lumea sare în sus”

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2020, 16:55 Liga 2
Se cere insolvența clubului Farul! Constănțenii au probleme cu firma care le asigura paza. Marica: ”Pentru fiecare chichiță, toată lumea sare în sus”

Farul Constanța are probleme destul de serioase de ordin financiar. Clubul deținut de Ciprian Marica este acuzat de firma de pază că nu i-a plătit banii care i se cuveneau. Cei care asigurau siguranța la stadion și la meciuri, cer ca Farul să fie trecut în insolvență, iar dacă datoriile nu sunt achitate, echipa să intre în faliment. Fostul internațional dă asigurări că situația se va remedia în cel mai scurt timp, iar datoriile vor fi ”stinse”. Potrivit documentelor, suma totală se ridică la 115.000 de lei, iar prima factură neplătită datează din noiembrie 2019.

Ciprian Marica: ”Când am venit la Farul, erau 7.000 de datorii!”

Fostul atacant al naționalei României spune că înainte să vină la echipă, problemele erau și mai mari. Acum, crede el, se face mult mai mare scandal, deși suma este mai mică decât atunci și spune că și la alte echipe sunt astfel de probleme, mai ales în contextul actual. Viitorul ar avea aceleași dificultăți, spune Ciprian Marica.

”Sunt discuții juridice, pentru că acolo se invocă niște chestiuni cu care noi nu suntem de acord. Când am venit la Farul, erau 7.000 de datorii! Acum, pentru fiecare chichiță toată lumea sare în sus. Se discută și le vom clarifica.

Dorim să știm în ce bază s-au făcut acele facturi, am făcut solicitări în acest sens. Sunt probleme pe care le are toată lumea și Viitorul și toate celelalte echipe. Nu este o sumă de speriat, dar trebuie să fie o bază în spate pentru ele, nu?”, a declarat Marica, pentru Tomis News.

Farul a acuzat probleme financiare după suspendarea Ligii 2, când autoritățile locale au retras finanțarea 

Problemele financiare ale echipei Farul au început să apară odată cu instituirea stării de urgență în România și suspendarea campionatului Ligii 2. Într-o discuție cu Liga 2.ro, din luna martie, Marica recunoștea că echipa nu mai primește finanțare de la autoritățile locale, iar momentul va fi depășit cu greu. În același timp, vorbea și despre posibilitatea ca la Farul să vină mai mulți investitori privați, care să ajute echipa să își îndeplinească obiectivele și să revină în Liga 1 în câțiva ani.

”Noi suntem mulțumiți cu ce am realizat până acum. Nu cred că suntem candidați la promovare, însă suntem o nucă tare și asta ne dorim: să consolidăm echipa. Vrem să atacăm promovarea anul viitor, dacă nu vom putea în acest an. O echipă ca Farul nu poate să își permită altceva. Suporterii, orașul și istoria asta ne arată, că trebuie să încercăm să promovăm.

Noi, acum, suntem într-o situaţie dificilă cu finanțele. Cautăm tot felul de soluţii,  pentru că finanţările de la bugetul local nu mai sunt. Au fost oprite. Aşteptăm Orodonața de Guvern şi vom vedea ce putem face în sensul acesta. Jucătorii au înțeles, chiar au fot înțelegători. Și-au dat seama că este un moment foarte greu pentru club”, spunea Ciprian Marica.

Farul a optat pentru ”înghețarea” sezonului 2019-2020

Până să se decidă modul în care se încheie acest sezon de Liga 2, ediția 2019/2020, în penultima videoconferință dintre reprezentanții cluburilor și oficialii FRF, patru cluburi au susținut ideea fermă de ”înghețare” a campionatului, deoarece nu au bani și nu pot îndeplini condițiile de pregătire impuse de autorități. Dacă Pandurii Târgu Jiu și ASU Politehnica Timișoara au susținut acest lucru și public, celelalte două grupări care și-au dorit stoparea sezonului au fost, surprinzător, două dintre formațiile cu nume din eșalonul secund: Universitatea Cluj și Farul Constanța, potrivit surselor Liga2.ro.

Ciprian Marica a fost cel care a intrat în direct în videoconferințe și a vorbit în numele Farului, spunând că cere oprirea sezonului pentru că nu are posibilități de unul singur de a susține clubul, în aceste noi condiții, după ce autoritățile locale și-au retras finanțarea. Echipa constănțeană chiar a votat, alături de alte 14 colege de campionat, scenariul trei, în care ocupantele locurilor 7-18 intrau în vacanță. Farul termină sezonul de Liga 2 pe locul 9, cu 33 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-merge-la-tas-impotriva-frf-pentru-a-ataca-decizia-play-off-ului-cu-punctele-injumatatite-clubul-a-angajat-deja-o-firma-de-avocatura-19133882

https://liga2.prosport.ro/liga-4/echipele-din-liga-a-4-a-brasov-sunt-gata-de-reluarea-antrenamentelor-ajf-ul-condus-de-octavian-goga-a-anuntat-cand-ia-o-decizie-finala-privind-modul-de-incheiere-a-actualei-editii-de-campionat-19133860

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ce-inseamna-sa-te-grabesti-in-luarea-unei-decizii-in-fotbalul-romanesc-cele-trei-cluburi-din-liga-3-care-s-au-retras-din-competitie-chiar-inainte-de-suspendarea-sezonului-din-cauza-pandemiei-au-fost-19133886

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-merge-la-tas-impotriva-frf-pentru-a-ataca-decizia-play-off-ului-cu-punctele-injumatatite-clubul-a-angajat-deja-o-firma-de-avocatura-19133882

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2020, 16:55 Liga 2
Pe aceeași temă