Probleme cu ultimul transfer pregătit de Petrolul. Un fost atacant al CFR-ului are COVID-19 și a fost carantinat într-un hotel din Ploiești

Andrei PASCU 12 Oct. 2020, 12:49 Liga 2
Probleme cu ultimul transfer pregătit de Petrolul. Un fost atacant al CFR-ului are COVID-19 și a fost carantinat într-un hotel din Ploiești

Petrolul se pregătește să mai perfecteze un transfer cel puțin, se pare. Ploieștenii l-au convins pe atacantul camerunez Steve Beleck (27 de ani) să semneze, însă acesta are probleme cu COVID-19, astfel că, momentan, se află în carantină, scrie Ziarul Prahova. Vârful african nu este străin de România, mai evoluând în țara noastră, în Liga 1, la CFR Cluj, în sezonul 2015/2016, când a fost împrumutat de la Fiorentina. De altfel, singurul său trofeu a fost cucerit cu ardelenii, Cupa României.

Steve Beleck a ajuns în România acum o săptămână, dar nu a fost prezentat oficial pentru că, la sosirea în țară, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Este asimptomatic, iar în acest moment se află izolat într-un hotel din Ploiești. Se așteaptă următoarea testare, iar dacă va ieși negativ va ajunge la antrenamente, sub comanda lui Viorel Moldovan.

Beleck trebuia să meargă în mini-cantonamentul de săptămâna trecută de la Poiana Brașov, însă problema cu noul coronavirus l-a băgat în izolare.

Steve Beleck a jucat pentru Udinese și Catania 

Camerunezul a jucat pentru echipe importante din Europa. Pe lângă Fiorentina, a mai prins meciuri pentru formații precum Udinese, Watford, Catania, Crotone sau AEK Atena. Cu Petrolul va semna din postura de liber de contract.

Ultima dată a evoluat la Catania, Serie C, de care s-a despărțit în luna septembrie. A jucat în stagiunea precedentă 16 de meciuri și a marcat doar două goluri.

O sumedenie de transferuri făcute de Petrolul pentru sezonul 2020/2021

Prin aducerea lui Steve Beleck, Petrolul își va mări lista achizițiilor pentru acest sezon de Liga 2, fiind, de departe, campioana în Liga 2 la acest capitol.

Cu Petrolul au semnat portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, Ben Levy (mijlocaș, ex Hapoel Petah Tikva), Valentin Balint (atacant, ex CS Mioveni), Amidu Salifu (mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit), Joeri Poelmans (fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Bart Meijers (fundaș, ex Almere City), Sory Ibrahim Diarra (atacant, ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Eugen Zasavițchi (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Bryan Mendoza (mijlocaș, ex FC Botoșani), Nir Lax (mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv / Israel), Manuel Botic (mijlocaș, ex SC Delta / Austria), Alexandru Dumitru (mijlocaș, ex CF Rayo Majadahonda U19), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș, împrumutat de la Viitorul), Nicolai Cebotari (portar, ex FC Sfîntu Gheorghe), Vasile Buhăescu (atacant, ex Campionii FC Argeș), Jhon Steven Mondragon (fundaș central, ex Sport Boys/ Peru), Rafael Popovici-Ciatău (mijlocaș dreapta, ex Astra), Marian Huja (fundaș, ex HB Koge), Georgi Kitanov (portar, ex Astra) și Vlad Adrian Bogdan (mijlocaș, ex Viitorul Cluj).

Petrolul ocupă locul 6 în Liga 2

Petrolul este, momentan, pe locul 6, cu 10 puncte acumulate în Liga 2, după e a înregistrat trei victorii, un egal și două înfrângeri. Liderul clasamentului este U Craiova 1948 SA, 17 puncte, urmat de Metaloglobus București, 13 puncte, și Rapid, 13 puncte. Ploieștenii n-au jucat în etapa a 7-a, fiindcă meciul cu CSM Slatina a fost amânat.

Următorul meci pentru ploieșteni este programat contra celor de la Fotbal Comuna Recea, în etapa a 8-a. Confruntarea cu CSM Slatina se va juca pe 28 octombrie.

 

 

 

Andrei PASCU 12 Oct. 2020, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă