Probleme cu finanțarea din bani publici la FC Brașov? Auditul Curții de Conturi realizat la primărie ar fi găsit nereguli. Președintele Marin Mitran e liniștit: ”Totul va fi bine”

Adi MARICA 04 Aug. 2022, 15:02 Liga 2
Probleme cu finanțarea din bani publici la FC Brașov? Auditul Curții de Conturi realizat la primărie ar fi găsit nereguli. Președintele Marin Mitran e liniștit: ”Totul va fi bine”

Curtea de Conturi a descoperit, în urma unui audit efectuat la Primăria Brașov, nereguli privind finanțarea acordată către FC Brașov în sezonul 2021-2022, în primul an de existență al clubului înființat chiar în Liga 2, după ce a cesionat locul în campionat nou-promovatei Corona Brașov.

Conform newsbv.ro, auditorii Curții de Conturi Brașov au constatat existența unui prejudiciu de 3,5 milioane de lei ca urmare a finanțării clubului brașovean de către Consiliul Local, bani care ar trebui restituiți de echipă.

Reprezentanții primăriei pot contesta raportul.

Marin Mitran stă liniștit: ”Sunt convins că totul va fi bine”

Marin Mitran (foto), președintele numit în această vară la FC Brașov, este mai mult decât optimist că situația echipei nu va fi afectată!

”Nu au fost probleme. Curtea de Conturi nu te acuză, nu te dă în judecată, ci doar îți spune doar ce să ce faci regulamentar din punct de vedere juridic. Sunt convins că totul va fi bine”, a spus Mitran în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE: Despre acest audit a avut o reacție și primarul Allen Coliban. ”Curtea de Conturi nu a cuantificat niciun prejudiciu. Măsura lăsată ne impune îmbunătățirea mecanismului de finanțare (am finalizat metodologia) și analiza pe categorii de cheltuieli a legalității deconturilor făcute sezonul trecut de FC Brașov. Nicidecum să ne pretindă suma drept prejudiciu”, este mesajul postat de Allen Coliban pe pagina sa de Facebook.

Emoții pentru FC Brașov cu bugetul pentru noul sezon

Bugetul pentru sezonul care debutează astăzi încă nu a fost aprobat, iar vineri se anunță o zi decisivă în Consiliul Local al Municipiului Brașov.

”Tot timpul ești îngrijorat, dar eu și colegii mei lucrăm la turație maximă. Ce nu s-a făcut bine sezonul trecut, încercăm să facem acum mai bine. Astăzi vom termina cu regulamentul pentru buget, iar vineri va intra în ședința CL și se va aproba”, a spus Mitran.

Prezent în weekendul trecut la ultimul amical al echipei, Ioan Mărginean, președintele din sezonul trecut al FC Brașov, nu era la fel de pozitiv în ceea ce privește situația generală a clubului: ”Eu credeam că al doilea an al echipei va fi unul de stabilitate, dar nu cred că va fi așa. Bugetul încă nu este aprobat, iar infrastructura la Brașov este cum o știți cu toții de ani de zile. Și nu se face nimic! ”Să visezi nu costă nimic. (…) E ușor să vorbești de promovare, cu multe promisiuni neonorate. În primăvară se spunea că în trei luni va fi gata terenul de la Carpați! S-a făcut ceva? Nu! Minciuna are picioare scurte! Chiar dacă echipa ar promova, unde ar juca? La Sfântu Gheorghe? La Sibiu?”

Restanțele… săptămâna viitoare

FC Brașov se confruntă cu restanțe financiare din finalul sezonului trecut către fotbaliști și angajați. ”Sunt ceva probleme, dar eu cred că în următoarele zile le vom rezolva. Au fost anumite greșeli, nu sunt eu în măsură să spun care au fost acestea. Chiar miercuri am avut o întâlnire la primărie legat de finanțare. Ghidul îl avem, am făcut regulamentul și sunt foarte multe condiții de îndeplinit. Dacă totul este ok, eu sper ca săptămâna viitoare să putem plăti restanțele pentru că banii sunt în cont”, a mai spus Mitran.

Mitran anunță sponsori la FC Brașov

Președintele FC Brașov a anunțat că a semnat deja două contracte de sponsorizare și că negocierile pentru un sponsor principal continuă.

”Am semnat astăzi cu doi sponsori, probabil îi vom avea pe tricouri la meciul de sâmbătă. Sunt bucuros că am reușit să semnăm aceste contracte. Mai vin trei-patru sponsori în perioada următoare, dintre care unul foarte mare. Este vorba de o casă de pariuri, dar negocierile nu sunt așa simple”, a spus Mitran, care a precizat că FC Brașov va juca la Râmnicu Vâlcea cu vechiul echipament, deoarece noile modele furnizate de Acerbis mai durează până vor fi livrate.

Referitor la noul sezon al Ligii a 2-a, Mitran spune că FC Brașov are un lot competitiv. ”Acum pot spune că avem un lot competitiv. Eu știu doar să joc sus, am mai spus că obiectivul este play-off-ul. Lotul este definitivat în proporție de 95 la sută. Dacă vom mai putea aduce un jucător valoros, liber de contract și în condiții avantajoase vom mai discuta”, a spus Mitran.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-repede-inainte-dan-alexa-ia-ultimele-decizii-in-privinta-lotului-fc-brasov-19239262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-marginean-e-sceptic-de-faptul-ca-fc-brasov-va-prinde-play-off-ul-si-atacata-fostii-angajatori-ai-sai-nu-s-a-invatat-nimic-din-sezonul-trecut-minciuna-are-picioare-scurte-19239234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-portughezi-unele-noutati-in-lotul-fc-brasov-unul-dintre-ei-a-jucat-in-liga-1-pentru-gaz-metan-dan-alexa-ingrijorat-inainte-de-startul-ligii-2-19239174

Adi MARICA 04 Aug. 2022, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă