Probleme cu documentația pentru noul stadion de mare capacitate al Timișoarei. Președintele Consiliului Județean: ”Îl voi aborda pe domnul prim-ministru”

Anda DELIU 26 Oct. 2022, 22:29 Diverse
Probleme cu documentația pentru noul stadion de mare capacitate al Timișoarei. Președintele Consiliului Județean: ”Îl voi aborda pe domnul prim-ministru”

Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara este o ruină închisă, ținută doar pentru antrenamente, iar realizarea documentației pentru noua arena ce urmează să îi ia locul bate pasul pe loc!

Mai precis, sunt probleme cu studiul de fezabilitate, în lipsa căruia nu se poate aproba suma pentru noua construcție, de la Compania Națională de Investiții (CNI).

Probleme din cauza unei parcări

În recenta ședință a Consiliului Județean Timiș, la solicitarea unui consilier, președintele instituției a explicat problema. E vorba de faptul că în spatele stadionului se va face și o nouă sală polivalentă și, firește, e nevoie de multe locuri de parcare.

”Este în curs de realizarea studiul de fezabilitate și trebuie obținute avizele de la institutele de avizare. În ultimele patru luni de zile nu au fost evoluții pozitive. Noi sunăm odată la una sau două săptâmâni. Ni s-a spus că trebuie realizate corelații între trama stradală de la parcarea pentru viitoarea sală polivalentă (n.r. – de 16.000 de locuri, făcută tot de CNI). Era nevoie de niște informațiii furnizate de primărie. Am înțeles că s-au furnizat și sperăm să se accelereze lucrul la studiul de fezabilitate. În primăvară mi s-a spus că 1 iulie e termenul. Acum noul termen este finalul anului. Sper să se țină de acest termen și să livreze documentația în timp util”, a spus Alin Nica, președintele CJT.

Se pregătesc actele pentru demolarea arenei actuale din Timișoara

După ce studiul de fezabilitate va arată cât costă viitorul stadion, Compania Națională de Investiții va trebuie să aprobe, în trei comisii inter-ministeriale, investiția, așa cum a făcut-o, recent, pentru Constanța. Oficial, se va emite o Hotărâre de Guvern.

CJT pregătește demolarea arenei vechi, dar mai are de așteptat.

”După aprobare putem și noi demara demolarea, conform legii sportului. Noi, în paralel, am început procedura de proiect tehnic pentru demolare, căci e nevoie de proiect și pentru demolare. Este în lucru, ca să economisim timp, să nu începem după ce vine Hotărârea de Guvern. Sperăm ca cei de la București să se miște mai bine. Îl voi aborda pe domnul prim-ministru. L-am mai abrodat când ne-am văzut acum câteva săptămâni. Sper să se implice în acest proiect strategic”, a mai spus Nica.

De la final de februarie, pentru meciuri oficiale, stadionul ”Dan Păltinișanu” a fost închis, tocmai la decizia lui Alin Nica. Totul, după ce la meciul dintre Poli Timișoara și Petrolul a căzut nocturna de două ori (foto), bănățenii au pierdut jocul la ”masa verde”, iar fanii l-au înjurat copios pe președintele CJT.

Timișoara este la pământ cu infrastructura sportivă, dar și la fotbal. CSC Dumbrăvița, singura echipă din Timiș rămasă în Cupa României, nu are un stadion cu nocturnă în județ pentru a-și juca meciurile de acasă din această competiție, fiind nevoită să evolueze cu Rapid și CFR Cluj pe terenul acestora, ca echipă gazdă. Dumbrăvița este și cea mai bine clasată dintre echipele timișene participante în Liga 2. Aceasta e pe locul 13, cu 13 puncte, spre deosebire de Ripensia și Poli Timișoara, care se află pe pozițiile 17, respectiv 19 din 20, cu 11, respectiv 7 puncte acumulare după 11 etape.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Facebook Alin Nica 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-e-din-nou-gazda-in-deplasare-in-cupa-romaniei-acum-cu-cfr-cluj-clubul-timisean-nu-este-sincer-cu-suporterii-sai-cand-explica-situatia-19251121

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/vom-retrograda-si-vom-fi-liberi-19250876

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/veste-uriasa-pentru-gica-hagi-cum-va-arata-arena-de-cinci-stele-de-la-constanta-guvernul-a-aprobat-construirea-stadionului-19540136

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nationala-u18-a-romaniei-joaca-impotriva-serbiei-intr-un-sat-de-langa-timisoara-capitala-banatului-nu-are-un-stadion-cu-conditiile-pe-care-le-are-localitatea-in-care-primar-este-un-fost-arbitru-19249751

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/banatul-no-country-for-old-football-csc-dumbravita-pe-giulesti-acasa-in-deplasare-cu-rapid-in-cupa-romaniei-19248876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-dan-paltinisanu-se-inchide-presedintele-cj-timis-ofera-o-solutie-ridicola-pentru-poli-timisoara-sa-joace-meciurile-de-acasa-in-afara-orasului-19220686

Anda DELIU 26 Oct. 2022, 22:29 Diverse
Pe aceeași temă