Principala îngrijorare a lui Costel Enache, la două săptămâni după ce a preluat Poli Iași. Pe ce posturi mai vrea întăriri. Cană a semnat, transferul lui Hodorogea e în impas

Narcis POHOAȚĂ 05 Jul. 2021, 20:36 Liga 2
Principala îngrijorare a lui Costel Enache, la două săptămâni după ce a preluat Poli Iași. Pe ce posturi mai vrea întăriri. Cană a semnat, transferul lui Hodorogea e în impas

Poli Iași s-a întărit în ultimele zile în mai multe compartimente, dar Costel Enache continuă să fie îngrijorat. La două săptămâni după ce a semnat cu echipa din Copou, antrenorul se declară mulțumit de faptul că a reușit să încropească un prim ”11”, dar se simte presat de lipsa de timp.

”Întotdeauna e loc de mai bine. E bine însă la ora actuală că am început să ne adunăm. Măcar numeric suntem aproape de ceea ce ar însemna un lot pentru o echipă care reprezintă ceva și care are obiective. Mă îngrijorează faptul că nu avem timp. În momentul de față asta e principala mea problemă. Până ne adunăm cu toții, până îi cunosc și eu bine pe jucători. Vorbeam cu preparatorul meu fizic și spuneam să încercăm să îi ajutăm pe jucători cunoscându-le o amprentă măcar din punct de vedere fizic. E destul de greu să faci acum un test cu unii care au deja trei săptămâni de pregătire cu unii care vin din vacanță și cu unii care au o săptămână de pregătire. Ar ieși niște rezultate care nu ne aduc nimic. Lucrurile astea trebuie să le descoperim, iar timpul nu e chiar la dispoziția noastră. Ne-am adunat târziu, avem o limită în bugetul nostru și e destul de greu să aducem jucătorii pe care îi visăm cu toții, pentru că încercăm să ținem la limită un buget, ca să nu mai apară problemele din trecut”, a declarat antrenorul Costel Enache în cadrul emisiunii Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași.

Pe ce posturi mai vrea întăriri Enache la Poli Iași

Antrenorul nemțean mai vrea întăriri în ofensivă și în apărare, dar urmărește și regula jucătorilor tineri impusă de FRF.

”În primul rând am dorit să găsim un prim 11 competitiv, să încercăm să punem câte un jucător care să rezolve cerințele noastre în primul 11. Apoi am zis să aducem trei-patru seniori care pot juca pe două poziții cu aproximativ același randament, iar pe lângă ei să mai creștem câțiva copii. Probabil pe partea ofensivă mai așteptăm ceva întăriri, cred că mai e nevoie de cel puțin un mijlocaș ofensiv, că e central, că e pe partea dreaptă, mai urmărim copii pe regula 2003, probabil și la linia de apărători vom mai aduce ceva”, a completat Costel Enache.

Răzvan Onea este jucătorul Iașiului

Enache a vorbit și despre Răzvan Onea, jucător despre care se spune că ar vrea să plece la prim-divizionara Farul, de la care ar avea o ofertă: ”Legat de Onea, vorbim în fiecare zi de același lucru. Răzvan e jucătorul lui Poli Iași, cu un contract pe încă trei ani. Este jucătorul nostru reprezentativ, cu randament foarte bun anul trecut, un jucător pe care ne bazăm. Am și spus că e jucătorul în jurul căruia vreau să construiesc echipa. El caracterizează bine ideea mea de echipă. E un băiat onest, muncitor și așa trebuie să arate și echipa noastră: determinată, hotărâtă și luptătoare.”

Ștefan Cană, Ioan Pop și Andrei Istrate au semnat cu Poli Iași

Poli Iași a legitimat trei noi jucători în ultimele tot atâtea zile. La scurt timp după meciul test cu juniorii de la Liceul cu Program Sportiv, desfășurat sâmbătă, divizionara secundă i-a transferat oficial pe tinerii Ioan Simion Pop (18 ani) și Andrei Istrate (19 ani), iar luni a venit rândul stoperului Ștefan Cană să semneze cu gruparea din Copou.

Dacă Pop, jucător eligibil regulii 2003, a semnat pe două sezoane cu Iașiul, Istrate și Cană au venit sub formă de împrumut de la FCSB și au semnat pe câte un an.

Mijlocașul lateral Ioan Simion Pop, 18 ani, vine în Copou de la CSM Sighet, iar în scurta sa carieră a evoluat și la Academia clubului Rapid Viena.

Atacantul Andrei Istrate, 19 ani, a fost format la Academia Ardealul Cluj, iar în sezonul trecut a debutat în Liga 1 sub culorile vicecampioanei FCSB. Istrate a marcat primul său gol în Liga I chiar împotriva Iașiului, în meciul tur din stagiunea trecută, în victoria cu 5-2 a Politehnicii.

La rândul său, fundașul central Ștefan Cană (20 de ani) rămâne practic în Copou, unde a fost împrumutat de FCSB în returul sezonului trecut. Cană a făcut junioratul la LPS Iași, cu profesorul Andrei Marian și în 2016 a ajuns la FCSB, de unde a fost împrumutat mai întâi la Farul Constanța, apoi la Iași.

Transferul lui Hodorogea, în impas

Astăzi vor semna cu Poli alți doi jucători nou-veniți, Tiberiu Serediuc și Alexandru Stan. Cei doi au efectuat vizita medicală și dacă nu vor fi probleme vor deveni oficial jucătorii Iașiului.

Semne de întrebare au apărut însă la transferul lui Robert Hodorogea. RMN-ul efectuat luni nu a avut rezultatul tocmai așteptat, în sensul că fundașul central fost la Viitorul ar avea încă probleme medicală după intervenția chirurgicală suferită recent.

Ieșenii mai așteaptă rezultatele unor teste și vor decide împreună cu medicii dacă îl vor legitima pe Hodorogea. De altfel, potrivit spuselor managerului general Florin Briaur, unul dintre jucătorii care s-au pregătit exemplar în ultimele zile.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenament-cu-juniorii-victorie-clara-pentru-elevii-lui-costel-enache-in-meciul-test-cu-lps-iasi-portarului-caruia-i-s-a-propus-sa-vina-antrenor-in-copou-19191179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-achizitii-pentru-poli-iasi-tiberiu-serediuc-si-cristian-puscas-vor-semna-cu-echipa-lui-costel-enache-19191076

Narcis POHOAȚĂ 05 Jul. 2021, 20:36 Liga 2
Pe aceeași temă