Vasile Buhăescu, primul transfer făcut de Steaua pentru Liga 2. Atacantul n-a mai dorit să continue cu Petrolul pentru a colabora din nou cu Daniel Oprița

Marius ANGHEL 21 Jun. 2021, 19:09 Liga 2

Vasile Buhăescu (33 de ani) este primul transfer perfectat de Steaua pentru noul sezon de Liga 2. Atacantul nu a mai dorit să continue cu Petrolul Ploiești pentru a colabora din nou cu Daniel Oprița, de această dată la echipa din Ghencea.

Vasile Buhăescu a lăsat Petrolul pentru Steaua

Jucătorul originar din Huși acceptase condițiile de prelungire a contractului cu Petrolul, însă apoi a anunțat clubul ploieștean că s-a răzgândit și nu mai vrea să continue. Daniel Oprița l-a contactat pentru a merge la Steaua și a preferat să revină sub comanda antrenorului care l-a mai pregătit la Juventus București. Totodată, cu Oprița a fost coechipier chiar la Petrolul, în sezonul 2010/2011, când promova în Liga 1.

Referitor la promovare, Buhăescu nu va putea promova în acest sezon cu Steaua, echipă care nu are acest drept, fiind unul de drept public. Ar fi putut-o face însă cu Petrolul, de unde a preferat să plece.

”De noile transferuri, așa cum a făcut și în anii precedenți, s-a ocupat exclusiv Daniel Oprița. Un atacant este semnat, sigur vor urma și alți jucători”, a spus, astăzi, înainte de reunire, George Ogăraru, managerul Stelei. Atacantul, căruia nu i-a dezvăluit numele, este Vasile Buhăescu.

Buhăescu a fost coleg, dar și elev al lui Daniel Oprița

În sezonul recent încheiat, Buhăescu a evoluat pentru Campionii FC Argeș, cu care a promovat vara trecută în Liga 1, în 2 meciuri în prima ligă, iar ulterior a ajuns la Petrolul, pentru care a prins 20 de meciuri de Liga 2 și a marcat 8 goluri.

În cariera sa a mai evoluat pentru FC Vaslui, Tricolorul Breaza, Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureș, Metalul Reșița, CS Mioveni, Olimpia Satu Mare și Juventus București.

La trupa din Colentina a evoluat în perioada iulie 2016-august 2017, unde a fost antrenat chiar de Daniel Oprița, actualul ”principal” al Stelei, și cu care a reușit o promovare în Liga 1. La ”militari” va întâlni mulți colegi cu pe care i-a avut la Juventus.

Buhăescu a fost prezent astăzi la reunirea Stelei, iar sâmbătă, de la ora 11:00, va putea debuta în tricoul ”militarilor”, în amicalul pe care echipa îl are programat la Clinceni, de la ora 11:00, cu prim-divizionara Academica.

  • Steaua s-a despărțit de jucătorii: Philippe Nsiah, Cezar Mihalache, Antonio Vlad și Ștefan Mușat, ultimii doi revenind la Viitorul Constanța, de unde erau împrumutați.

Reunirea Stelei, transmisă în direct de Steaua TV:

https://www.youtube.com/watch?v=j6dv2Zq8_0A

Foto: Steaua TV și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-ogararu-mesaj-dedicat-fanilor-stelei-dupa-multimea-de-intrebari-cu-care-a-fost-asaltat-cu-ce-s-a-ocupat-dupa-promovarea-in-liga-2-surprizele-pe-care-le-pregateste-suporter-19189902

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-daniel-oprita-s-au-inteles-si-prelugirea-va-fi-semnata-antrenorul-a-dat-drumul-la-treaba-si-a-facut-un-prim-transfer-important-vestea-proasta-a-fost-oferita-de-suporteri-19189606

Marius ANGHEL 21 Jun. 2021, 19:09 Liga 2
Pe aceeași temă