Primul pas pentru demolarea stadionului ”Dan Păltinișanu”! Anunțul făcut de Consiliul Județean Timiș

Anda DELIU 23 Jun. 2022, 17:19 Liga 2
Primul pas pentru demolarea stadionului ”Dan Păltinișanu”! Anunțul făcut de Consiliul Județean Timiș

După ce au închis stadionul ”Dan Păltinișanu” din luna februarie a acestui an, în urma incidentul cu nocturna de la meciul cu Petrolul, autoritățile timișene fac un pas important. Proprietarul celei mai mari arene din Timișoara, Consiliului Județean Timiș, a deschis procedura de licitație pentru realizarea documentației necesare pentru procedura de demolare a ”Marelui Oval”.

Și pentru demolarea stadionului ”Dan Păltinișanu” e nevoie de proiect tehnic

Consiliul Județean Timiș a publicat astăzi pe SEAP licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru demolarea stadionului ”Dan Păltinișanu”.

Și în cazul în care se demolează ceva, nu doar când se construiește, este nevoie de un proiect tehnic.

Licitația e deschisă până la data de 6 iulie. Criteriul de atribuire a contractului este prețul cel mai mic. Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și asistență tehnică pe parcursul demolării e de 543.000 de lei, cu tot cu TVA.

Mai durează!

Documentația va trebui făcută în 95 de zile de la ordinul de începere a lucrărilor. Deoarece Timișoara încă așteaptă de la Guvern aprobarea investitției pentru noul stadion, contractul va fi cu clauză suspensivă, adică de așteptare pentru două documente obligatorii. Este nevoie de o hotărâre de Guvern pentru a aproba studiul de fezabilitate (încă nu e gata) pentru noul stadion, iar apoi, de o alta care să aprobe demolarea arenei actuale și ridicarei celei noi pe aceeași locație.

Așadar, în cel mai optimist scenariu, demolările nu vor începe și practic mai devreme de finalul anului.

În noul sezon de Liga 2, Ripensia și Poli Timișoara, aceasta din urmă dacă va fi invitată de FRF pe vreun loc vacant, fiindcă sportiv a retrogradat în Liga 3, vor evolua pe teren propriu pe arena Electrica.

Anda DELIU 23 Jun. 2022, 17:19 Liga 2
Pe aceeași temă