Primul duel Arad – Timișoara în 2020! Ripensia va avea viață grea cu UTA. Alexandru Pelici: „Din punct de vedere al clasamentului, nu este un derby”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Feb. 2020, 15:32 Campionat
Primul duel Arad - Timișoara în 2020! Ripensia va avea viață grea cu UTA.** Alexandru Pelici:

Ripensia Timișoara va juca, sâmbătă, la Arad, de la ora 11:00, cu UTA, pe arena Motorul, într-un meci în care roș-galbenii pornesc cu a doua șansă în fața liderului Ligii 2. Jocul dintre arădeni și trupa timișoreană poate fi considerat un derby prin criteriul „regional”, deși între cele două echipe nu există o rivalitate. Alexandru Pelici știe că va fi o partidă dificilă și diferită de cea din weekendul trecut, de acasă, cu Metaloglobus.

Alexandru Pelici se așteaptă la un joc dificil cu UTA. „Un joc pe care cred că îl putem numi derby prin prisma vechimii echipelor. Din punct de vedere al clasamentului, nu este un derby. UTA este o echipă care încearcă să promoveze în Liga 1, din punctul meu de vedere au prima șansă. Noi încercăm să ne căutăm drumul și să ieșim din zona periculoasă. Au primii doi golgheteri ai campionatului, mijlocași laborioși, doi fundași centrali cu mare experiență, un portar bun. Ne așteaptă un meci dificil, dar și noi avem așteptări, sper să ne descărcucăm mâine cât mai bine. Publicul arădean pune presiune din primul până în ultimul minut, sper să fim inspirați în alcătuirea echipei de start. Noi nu avem nimic de pierdut, doar de câștigat, împotriva unei echipe care merge bine”, a declarat antrenorul Alexandru Pelici.

Portarul Horațiu Moldovan e impresariat de Bogdan Apostu, cel care dictează la UTA

Pelici a spus că munca de la UTA este rezultatul echipei formate dintre antrenorul Laszlo Balint și agentul Bogdan Apostu. Impresarul apare chiar la conferințele de presă ale echipei arădene atunci când își prezintă jucătorii. Totodată, Apostu reprezintă jucători la majoritatea adversarilor „Bătrânei Doamne”. Spre exemplu, portarul titular al Ripensiei, Horațiu Moldovan, e impresariat chiar de fostul atacant, dar Pelici are încredere că jucătorul său va evolua cu ambiție contra arădenilor.

„E o situație pe care nu vreau să o comentez. Nu cred că e treaba mea ce se întâmplă. Toată lumea așa îi percepe. Sunt tot timpul împreună, acest lucru și-a pus amprenta asupra clubului, cel puțin în ultimul an. Cred că Moldovan va juca cu o ambiție și mai mare datorită acestui lucru. E un jucător profesionist, își face treaba”, a adăugat Pelici.

Doar două absențe la Ripensia

Pentru acest meci, la Ripensia este suspendat doar Stoi, iar Adrian Popa rămâne accidentat. Vlad Tudorache este optimist. „UTA e o echipă foarte bună a Ligii a 2, are în componență foarte mulți jucători valoroși. Ne bazăm și noi pe unitatea noastră de grup, sperăm să obținem rezultate bune și să urcăm în clasament. Noi am făcut câteva schimbări în prima echipă iarna aceasta, aveam și noi oarecare emoții, dar ne-am descurcat bine în meciul cu Metaloglobus”, a spus Tudorache.

Înaintea desfășurării etapei a 23-a a Ligii 2, UTA e pe primul loc, cu 44 de puncte. Ripensia e pe locul 13, cu 27 de puncte. Meciul dintre cele două echipe din vestul țării va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena arădeană Motorul.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Feb. 2020, 15:32 Campionat
Pe aceeași temă