OFICIAL | Primii doi jucători care se despart de Rapid după ratarea promovării: ”Vă mulțumim, băieți!” Cine mai are contract cu giuleștenii

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 07 Aug. 2020, 12:01 Liga 2
OFICIAL | Primii doi jucători care se despart de Rapid după ratarea promovării: ”Vă mulțumim, băieți!” Cine mai are contract cu giuleștenii

Pe lângă problemele privind marca clubului și disputele dintre actualii și foștii conducători, Rapid se ocupă în același timp și de situația lotului de jucători pe care să se bazeze în noul sezon al Ligii 2, care ar trebui să înceapă la finalul acestei luni. Primii doi jucători care se despart oficial de gruparea giuleșteană sunt portarul Mihai Popa (19 ani) și mijlocașul Giani Crețu (20 de ani).

Mihai Popa și Geani Crețu s-au despărțit de Rapid

Cei doi jucători erau la Rapid sub formă de împrumut și acum revin la echipele de care aparțin. Mihai Popa a fost adus de la Astra, iar Giani Crețu se întoarce la Dinamo.

Mihai Maximilian Popa a fost împrumutat de Rapid de la Astra în luna februarie 2020 și a apucat să joace în șapte meciuri pentru echipa antrenată de Daniel Pancu și mai apoi de Dan Alexa. În play-off a fost utilizat ca titular în patru dintre cele cinci jocuri, cu Petrolul fiind eliminat pentru că a încălcat de două ori regulamentul la un penalty repetat de două ori.

Giani Crețu fusese împrumutat de la Dinamo în vara anului trecut, iar în acest sezon de Liga 2 a fost utilizat în 14 meciuri, doar în patru ca titular, și nu a înscris niciun gol. Acesta apucase să joace în două meciuri pentru ”câini” în startul sezonului de Liga 1.

”Mihai Popa și Geani Crețu și-au încheiat perioada de împrumut la Rapid, întorcându-se la cluburile de care aparțin, Astra Giurgiu și Dinamo București.
? Geani Crețu (20 de ani) a venit în vara anului trecut și a jucat în 16 meciuri, reușind un gol, în meciul din Cupa României cu Dunărea Călărași
? Mihai Popa a fost împrumutat de giurgiuveni din iarnă și a apărat buturile Rapidului în 7 din cele 8 partide disputate de giuleșteni în 2020, primind trei goluri. Portarul de 19 ani este convocat în aceste zile la naționala României U21.
Vă mulțumim, băieți, și vă urăm multă baftă în continuare! ?”, a anunțat Rapid pe site-ul oficial.

Mihai Popa și Giani Crețu se despart de Rapid. Foto: FC Rapid 1923

Piriz și Mallo, pe picior de plecare

Rapid are o mini-vacanță în această săptămână, iar de luni, 10 august, jucătorii revin la antrenamente în vederea pregătirii noului sezon de Liga 2, care ar urma să înceapă în jurul datei de 29 august.

La data de 13 august vor expira contractele mai multor jucători importanți, printre aceștia numărându-se nume ca Facundo Mallo, Alexandru Iacob, Brighton Labeau sau Facundo Piriz, ultimul fiind oricum exclus din lot de Dan Alexa.

Probleme are și Facundo Mallo, care trebuie să părăsească locuița în care era cazat, fiindcă Rapid nu i-a plătit chiria. Fundașul integralist în 27 de meciuri în acest sezon și marcator a trei goluri are ofertă tentantă de a merge la nou-promovata ”FC U” Craiova.

”Unul dintre partenerii mei, Pablo, cel ce care-l avea la noi pe Mallo și pe Piriz, îmi spune: «Florine, dacă s-au purtat așa cum s-au purtat cu tine acolo, dacă pleci, m-ai nenorocit. Mi-i lași pe drumuri». Și, din păcate, se contină și acum, acest comportament. Aseară m-a sunat Facundo Mallo să îmi spună că e dat afară din casă. S-a întrerupt chiria pe data de 31 ale lunii, cu toate că el a avut meci pe 1 și a doua zi a trebuit să se mute, că l-a sunat proprietara că de pe 31 nu mai este plătită, cu toate că meciul nostru a fost pe 1. Deci trebuie să își ia familia și bagajele în viteză și să plece.

El a avut contract până la sfârșitul sezonului, dar sezonul s-a terminat pe 1, chiria s-a terminat pe 31, putea sezonul să se termine pe 12 dacă ajungeam la baraj. Nu știa nimeni… am zis lasă că plecăm noi, am vorbit cu proprietara băiatului, el dorea în continuare să rămână la Rapid, eu i-am întrebat, au zis că nu se știe deocamdată ce se întâmplă, dacă îl mai doresc. Am înțeles că se vor face reduceri salariale, băiatul are ofertă, dar pentru fanii Rapidului el ar trebui să rămână. Dacă juca barajul și n-avea unde să stea… îi luau un cort la gară și juca de acolo. Nu mi se pare normal”, a declarat Florin Manea la GSP LIVE.

Facundo Mallo a marcat ambele goluri ale Rapidului în meciul de la Arad cu UTA, din play-off, în victoria cu 2-1, cea care a mai dat speranțe giuleștenilor la promovare. Fundașul uruguayan a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei Rapid în acest sezon, evoluând în 27 de jocuri ca integralist. Foto: UTA Arad

14 jucători ai Rapidului mai au contracte și pentru sezonul următor de Liga 2

ProSport vă prezintă lista jucătorilor care mai au înțelegeri valabile și din sezonul viitor cu Rapid, din care Dan Alexa vrea să mai taie nume, în cazul că se va hotărî să continuie pe banca tehnică a giuleștenilor:

  1. Virgil Drăghia (30 ani, portar)
  2. Ionuț Voicu (36 ani, fundaș)
  3. Robert Băjan (25 ani, fundaș)
  4. Bogdan Manole (24 ani, fundaș)
  5. Tano Bonnin (30 ani, fundaș)
  6. Amir Jorza (21 ani, mijlocaș)
  7. Marian Drăghiceanu (21 ani, mijlocaș)
  8. Cătălin Hlistei (26 ani, mijlocaș)
  9. Antonio Sefer (20 ani, mijlocaș)
  10. Lucian Goge (29 ani, mijlocaș)
  11. Rareș Lazăr (21 ani, mijlocaș)
  12. Saifeddine Alami (27 ani, mijlocaș)
  13. Sandro Djuric (26 ani, mijlocaș)
  14. Valentin Alexandru (28 ani, atacant)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-pe-punctul-de-a-l-pierde-pe-facundo-mallo-fc-u-craiova-l-a-ofertat-pe-fundas-si-i-a-oferit-un-salariu-colosal-pentru-liga-2-exclusiv-19141698

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razboi-pe-marca-rapid-horia-manoliu-acuza-rapidul-din-liga-2-e-o-clona-acum-exista-un-singur-rapid-noi-fanii-au-fost-dusi-in-eroare-ce-spune-avocata-afc-rapid-19142922

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 07 Aug. 2020, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă