Harababura continuă la Poli Timișoara. S-a renunțat la doi jucători, deși are lotul ”subțire”

Anda DELIU 31 Mar. 2023, 16:05 Liga 2
Harababura continuă la Poli Timișoara. S-a renunțat la doi jucători, deși are lotul ”subțire”

Nu e de mirare că Poli Timișoara e cu un picior în Liga 3, deoarece haosul din club continuă, chiar dacă Paul Codrea și Costel Pantilimon ar fi trebuit să își dorească să stopeze schimbările nenumărate și să creeze un mediu stabil. Iată că, din contră, cei doi noi conducători perpetuează instabilitatea și s-au gândit să renunțe la Daniel Benzar (25 de ani) și la Luka Stojanovic (26 de ani) în plin campionat, la câteva zile după despărțirea de antrenorul Octavian Benga.

Benzar singurul care știa cu adevărat să dribleze. Despre Stojanovic, Benga spunea că are salariu mic

Practic, deși cei care o conduc tot refuză să vadă, eșecul Politehnicii Timișoara din ultimii 2 ani se datorează în primul rând faptului că de fiecare dată când a venit cineva la conducere a simțit nevoia ilogică și probabil mânată de diverse frustrări sau, în orice caz, aspecte pozitive, de a da afară jucători.

Nu a contat că e mijloc de sezon sau că nu sunt bani să se aducă alții în loc. Important era că fiecare avea ceva de demonstrat.

Daniel Benzar este accidentat și e, pentru a doua oară, lăsat deoparte de club, după ce și Nicolae Croitoru l-a dat la o parte în sezonul trecut, iar apoi clubul l-a readus. Cu toate acestea, timișoreanul Daniel Benzar era singurul din actualul lot, unul cu un bagaj tehnic foarte sărac, capabil să scoată adversarul din joc prin dribling.

Probabil însă un aspect neesențial pentru ”viziunea” lui Pantilimon și Codrea.

Cât de mare este un salariu mare la Poli?

Într-adevăr, Benzar e departe de forma care i-a făcut pe cei de la FCSB să-i prevadă un mare viitor, dar are 25 de ani și pentru Liga 2 (încă) era foarte util refăcut.

Cât despre sârbul Luka Stojanovic, el a fost adus în iarnă de Octavian Benga, alături de Milos Sekulic. Atunci au plecat Fatjon Celani și Angelos Karatasios, care au stat doar o lună la club, iar Benga și fostul președinte Ovidiu Cuc au spus că s-au înlocuit doi străini cu alți străini deoarece salariile sunt net mai mici, după ce despre cei plecați se spusese același lucru.

Acum, aflăm că Stojanovic avea salariu mare. ”Am reziliat cu Benzar, pentru că era accidentat. Am reziliat și cu Stojanovic. Era altceva cu el, are și un copil mic, voia să meargă acasă. Avea și un salariu foarte mare”, a fost explicația antrenorului interimar Paul Codrea.

  • În acest sezon de Liga 2, Daniel Benzar avea 11 meciuri jucate pentru Poli Timișoara (415 minute) și 2 goluri marcate, în timp ce sârbul Luka Stojanovic strânsese doar 4 partide (265 minute).

Codrea încă speră la salvarea Politehnicii, cu un lot ”șchiop”

Altfel, Codrea spune că vrea să se salveze de la retrogradare, dar că se va juca cu mai mulți juniori de acum încolo, în ultimele cinci jocuri rămase de disputat în play-out.

”Cu siguranță eu mai sper, chiar dacă mai e speranța aceea mică. Toată lumea vorbește de jucătorii din academie, dar puțini au jucat. Ne dorim să joace cât mai mulți”, a spus Codrea.

Poli Timișoara joacă duminică, 2 aprilie, de la ora 11:00, acasă cu FK Miercurea Ciuc, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2. Bănățenii se află pe ultimul loc, 7, cu 13 puncte, iar harghitenii au 29 de puncte și ocupă poziția a 2-a.

Sunt multe absențe pentru meciul cu Ciucul, dar acest lucru pare să nu-l îngrijoreze pe Codrea.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-octavian-benga-dupa-despartirea-de-poli-timisoara-nu-a-fost-o-demitere-subliniez-acest-lucru-19264590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/soc-la-poli-timisoara-clubul-a-renuntat-la-octavian-benga-si-a-numit-un-interimar-pana-la-final-de-sezon-19264567

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-2-a-din-play-off-ul-ligii-2-incepe-tot-joi-chiar-daca-steaua-si-a-dorit-amanarea-partidei-de-la-galati-in-play-out-unul-dintre-meciuri-se-disputa-duminica-19264556

Anda DELIU 31 Mar. 2023, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă