Primarul Ploieștiului își explică demersul de a notifica clubul Petrolul 52 să nu mai folosească mărcile Petrolul: ”În momentul de față, lucrurile sunt simple.” Ce noi variante lansează Andrei Volosevici

Marius ANGHEL 01 Sep. 2021, 16:00 Liga 2
Primarul Ploieștiului își explică demersul de a notifica clubul Petrolul 52 să nu mai folosească mărcile Petrolul: ”În momentul de față, lucrurile sunt simple.” Ce noi variante lansează Andrei Volosevici

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a notificat ieri, marți, 31 august 2021, ACS Petrolul 52 că nu mai are dreptul de a utiliza mărcile clubului Petrolul. Autoritățile locale dețin din 2016 cele șase sigle, când le-a primit în urma falimentului sociețății pe care activa clubul retrogradat la acel moment din Liga 1, iar în ultimii patru ani le-a avut cesionate actualei echipe din Liga 2, însă în această vară a expirat licența obținută în urma licitației organizate în 2017.

Andrei Volosevici explică de ce a notificat ACS Petrolul 52 să nu mai folosească mărcile clubului Petrolul: ”Trebuie să avem o reacție juridică”

Notificarea trimisă clubului cu o zi înainte de disputarea unui nou meci oficial (cel cu CSO Plopeni din Cupa României) este cu atât mai mult surprinzătoare, ținând cont de faptul că ACS Petrolul 52 adresase Primăriei Ploiești, chiar la propunerea edilului-șef Volosevici, proiectul de asociere dintre cele două părți și aștepta un răspuns în privința acestuia.

Andrei Volosevici a oferit apoi o reacție a demersului său, aprobat cu jumătate de gură de consilierii locali în ședința de ieri, cu excepția unuia, care s-a abținut de la vot.

”Logica este că în contextul în care s-a început procedura de licitație, au fost două ture pe licitație pentru mărci și nimeni nu a venit să liciteze, este evident că trebuie să avem o reacție juridică. Am avut o întâlnire informală cu domnii consilieri, care au decis să trimitem notificările, să nu se mai folosească mărcile și să vedem ce reacții juridice putem avea.

Una, să se facă un nou proiect de hotărâre prin care să se scoată doar o marcă la licitație. A doua, să se emită un proiect de hotărâre, după care să devină hotărâre, prin care să ne asociem cu ei cu mărcile și, a treia variantă, în care va trebui să acționăm în instanță, urmare a deciziei domnilor consilieri, pentru folosirea în mod injust și nelegal a mărcilor ce nu sunt licitate și nu există vreun contract între noi și Petrolul 52.

În momentul de față, lucrurile sunt simple. Avem notificare, mâine, la meci, nu folosesc și până la momentul în care se decide. Că pot să pun pe ordinea de zi trei proiecte de genul ăsta, dintre care domnii consilieri să-și aleargă, se poate face și așa. S-a luat în discuție informală, dinaintea ședinței, să vorbim despre chestiunea asta. Și decizia domnilor consilieri, de asta am vrut să semnez de față cu presa și cu restul, a fost să trimitem o notificare, prin care să nu se mai folosească mărcile, cel puțin până la momentul în care nu se iau deciziile în Consiliul Local”, a spus primarul Andrei Volosevici, citat de deprahova.ro, care nu s-a sfiint să spună că a făcut expres acest demers în fața presei și a telefoanelor care îl filmau.

https://www.youtube.com/watch?v=2Ev8Tdyj2Bw

Primarul Volosevici lansează trei variante care vor fi supuse la vot în Consiliul Local

Din informațiile Liga2.ro, prima notificare trimisă de primărie către club a fost înaintea meciului desfășurat acasă cu FK Csikszereda, disputat pe ”Ilie Oană” la data de 18 august. Însă aceea nu conținea mesajul pe care îl are notificarea trimisă ieri, că echipa nu mai are dreptul de a utiliza mărcile. Atunci a fost o atenționare că a expirat contractul valabil în ultimii patru ani.

Pe de altă parte, clubul a solicitat primăriei încă de la momentul în care i-a expirat licența de utilizare a mărcilor, la finalul lunii iunie, un răspuns dacă le poate folosi în continuare, însă nu a primit niciun răspuns oficial. Acum, primăria a trimis notificarea.

Primarul spune că acum urmează doar o procedură legală, să aibă o reacție juridică legată de faptul că echipa utilizează în continuare marca, scutul, chiar dacă nu mai are licență. Tot el vorbește de trei variante care vor fi supuse la vot consilierilor: să se organizeze o licitație în care să fie scoasă la vânzare doar marca utilizată de club, să se emită o horărâre de asociere cu clubul, deci să-i dea în folosință și mărcile sau să dea în judecată clubul pentru utilizarea nelegală a ”scutului”.

Modul în care primarul Andrei Volosevici pătrunde în ședința de Consiliu Local și cere acordul să trimită notificarea către ACS Petrolul Ploiești:

  • Singurul consilier local care s-a abținut la propunerea primarului Andrei Volosevici de a trimite notificare către ACS Petrolul 52 a fost George Botez (PSD), care a invocat solicitarea clubului către primărie cu privire la returnarea garanției de 84.000 de lei. În 2017, atunci când s-a câștigat licitația pentru mărci organizată de municipalitate, a trebuit depusă o garanție cât valoarea mărcilor la acel moment. Banii urmau să fie restituiți de primărie către club la finalul contractului, adică în această vară, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Din acest motiv, consilierul Botez a atras atenţia că notificarea nu este legală.

Nu cum mult timp în urmă, primarul Ploieștiului propunea două variante pentru Petrolul

Interesant este faptul că tot primarul Andrei Volosevici venea în urmă cu mai multe zile doar cu două variante pentru desfășurarea activității clubului și folosirea mărcilor.

Fie să se realizeze o licitației de către Municipiul Ploiești pentru cesionarea dreptului de folosință a mărcilor Petrolul, pe care le-a deținut și în ultimii patru ani, fie concesionarea către SC Hale și Piețe SA a mărcilor Petrolul și ulterior asocierea dintre ACS Petrolul 52 și SC Hale și Piețe SA, cu condiția controlului acelei din urmă asupra banului public și asupra hotărârilor care vor fi luate la nivelul asociației.

Ulterior, săptămâna trecută, clubul, prin președintele Costel Lazăr, propunea un proiect de asociere, deci alegea varianta a doua propusă de Volosevici.

Primăria a întors-o ca la… Ploiești! Când clubul ți-a scos sigla de pe tricouri i s-a reproșat că de ce a făcut-o. Acum îi este impusă ștergerea ”scutului” de pe tricou

Dacă acum s-a trecut la un alt nivel, de a avea o reacție juridică asupra faptului că echipa din Liga 2 utilizează o marcă asupra căreia nu mai are licență, până de curând, lucrurile nu stăteau așa din partea primăriei.

Decizia clubului de a acoperi sigla în majoritatea timpului din perioada de pregătire i-a adus chiar un reproș din partea primăriei conduce de același Volosevici.

”Atunci când clubul a decis să scoată sigla de pe tricouri, i s-a reproșat că nu i-a cerut nimeni, din partea Primăriei, să facă asta! Acum, cei de la Primărie invocă faptul că nu mai există temei legal ca scutul să fie folosit de către ACS Petrolul! Ce și cum s-a schimbat în aceasta perioada?”, susține o sursă a Liga2.ro din cadrul clubului.

ACS Petrolul 52 a folosit în continuare emblema scut și după ce i-a expirat licența, la îndemnul suporterilor, care au pregătit un echipament special la meciul de prezentare a lotului, într-un amical cu Concordia Chiajna. Ulterior, Petrolul a jucat cu sigla sub formă de scut pe piept în meciurile de campionat cu Poli Iași, Metaloglobus, FK Csikszereda, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Dacia Unirea Brăila.

Se poate spune acum că Primăria Ploiești a întors-o ca la… Ploiești.

  • După această notificiare, primăria a invitat conducerea clubului Petrolul la noi discuții, privind soluționarea problemelor. Întâlnirea are loc vineri, 3 septembrie 2021, de la ora 12:00, în sala de ședințe a primăriei.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/acs-petrolul-52-notificata-de-primarie-ca-nu-mai-are-dreptul-sa-utilizeze-marcile-petrolul-clubul-asteapta-alt-raspuns-de-la-autoritati-privind-proiectul-de-asociere-19198808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/acte-petrolul-a-trimis-catre-primaria-ploiesti-proiectul-de-asociere-intre-cele-doua-parti-costel-lazar-suntem-la-momentul-la-care-putem-discuta-despre-asociere-nu-a-preluarii-cum-au-fo-19197910

Marius ANGHEL 01 Sep. 2021, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă