Primarul Mihai Chirica ar numi un antrenor străin la Poli Iași și explică de ce. Edilul, despre lupta pentru promovarea în Liga 1 și obiectivele pe care ar trebui să le aibă echipa: ”Hai să încercăm să ne desprindem de metehnele trecutului”

Narcis POHOAȚĂ 13 May. 2022, 09:56 Liga 2
Primarul Mihai Chirica ar numi un antrenor străin la Poli Iași și explică de ce. Edilul, despre lupta pentru promovarea în Liga 1 și obiectivele pe care ar trebui să le aibă echipa: ”Hai să încercăm să ne desprindem de metehnele trecutului”

Politehnica Iași a rămas fără antrenor după despărțirea de Costel Enache, cel căruia oficialii din Copou nu i-au propus prelungirea angajamentului scandent la finalul sezonului de Liga 2, în care a menținut echipa la acest nivel fotbalistic, după ce o preluase vara trecută, în urma retrogradării din Liga 1.

Conducătorii clubului poartă discuții în această perioadă cu mai mulți antrenori români, însuși președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer, afirmând că își dorește pe bancă un antrenor autohton, care să cunoască bine campionatul.

Primarul Mihai Chirica ar instala un antrenor străin

Nu de aceeași părere este și primarul Iașiului, Mihai Chirica (foto, la ultimul meci din acest sezon al Politehnicii Iași, 3-1 cu Poli Timișoara). Edilul-șef spune că, dacă decizia i-ar aparține, ar aduce un antrenor străin pe banca Politehnicii, care să nu aibă nicio afinitate pentru unul sau altul dintre jucători. Și care să își dorească să facă performanță și să nu se plângă de campionat sau de alte aspecte.

”Dacă ar fi să iau eu o decizie, cu riscul de a fi blamat de mai puțin naționalism, aș aduce un antrenor străin, care să nu mai lege niciun fel de parti-pris cu niciun jucător din interior, un antrenor care să se înțeleagă cât mai puțin prin cuvinte în afara fotbalului cu jucătorii și care să facă performanță. Vreau un antrenor care să își dorească să nu se facă de râs, să nu dea de fiecare dată vina pe campionatul național, care este slab, prin urmare îmi pot permite să am orice insucces posibil cu jucătorii din țară. Asta e opțiunea mea, eu zic ce aș face eu”, a declarat primarul Mihai Chirica pentru Liga2.ro.

Obiectivul Politehnicii Iași trebuie să fie play-off-ul

Edilul Iașiului a mai spus că oficialii clubului din Copou ar trebui să vorbească în primă fază de accederea în play-off, și mai puțin de promovare. Totodată, Mihai Chirica a transmis că echipa va trebui să se bazeze pe un buget propriu atunci când va ajunge în elită, întrucât municipalitatea nu va mai putea susține financiar clubul, așa cum se întâmplă în liga secundă.

”A doua chestiune, eu nu aș mai pronunța niciodată cuvântul că tragem pentru evitarea retrogradării sau tragem pentru a accede în Liga 1. Ci aș spune că mai întâi trebuie să trecem de prima etapă, adică să intrăm în play-off. Și când vom vedea echipele din play-off vom ști exact în ce măsură putem ataca cu adevărat intrarea în Liga 1. Nu aș ataca niciodată subiectul de ligă superioară dacă nu am și o formulă financiară care să îmi asigure supraviețuirea. Pentru că nu te poți baza de fiecare dată să-ți țină municipiul Iași o echipă de Liga 1. Nu avem nici posibilitatea legală și, vă spun cu sinceritate, nici capacitatea financiară să plătim salarii mari la sportivi, ca să-i ținem în Liga 1. Prin urmare, hai să facem o echipă, să construim cu cât mai mulți tineri, hai să încercăm să ne desprindem de metehnele trecutului, să încercăm să ne atingem niște obiective credibile și să încercăm să atragem lângă noi și sponsori. Așa cum se vede la turneele de tenis de la Iași, a completat primarul, care a lăudat implicarea omului de afaceri Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director: ”Turneul de tenis de la Iași aparține firmei Concord, care a pus sute de mii de euro. Deocamdată, sportul rege la Iași nu și-a găsit niște iubitori de asemenea talie. În afara domnului Cornel Șfaițer, care a făcut foarte multe sacrificii pe banii lui personal, pentru clubul de fotbal, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii 20 de ani, de când urmăresc acest fenomen.”

Poli Iași a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 11, cu 25 de puncte acumulate în 19 meciuri, iar apoi a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului, unde după alte șase meciuri disputate a ajuns la un total de 36 de puncte, care au clasat-o pe locul 4, primul de deasupra barajului de menținere în eșalonul secund.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-trialurile-in-copou-poli-iasi-a-remizat-cu-husana-husi-intr-un-meci-amical-in-care-au-fost-testati-mai-multi-juniori-19231084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remaniere-aproape-totala-la-poli-iasi-echipa-din-copou-va-trebui-sa-schimbe-lotul-din-temelii-daca-vrea-sa-aiba-sanse-reale-la-promovare-din-noul-sezon-de-liga-2-19231041

https://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/turneele-concord-iasi-open-si-bcr-iasi-open-lansate-oficial-la-primaria-iasi-organizatorii-vor-sa-o-invite-pe-elina-svitolina-la-iasi-19455430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cornel-sfaiter-spune-cand-va-fi-numit-un-nou-antrenor-la-poli-iasi-primii-ofertati-care-au-refuzat-cine-a-devenit-favorit-si-cum-arata-lista-scurta-a-antrenorilor-doriti-in-copou-19230594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-poli-iasi-a-anuntat-despartirea-de-costel-enache-cel-mai-frumos-moment-al-sezonului-pentru-antrenor-s-a-petrecut-chiar-la-ultimul-meci-19230354

Narcis POHOAȚĂ 13 May. 2022, 09:56 Liga 2
Pe aceeași temă