Alexandru Pelici revine cu bucurie la Reșița! Prima sa reacție după numirea ca antrenor la CSM: ”Sper să retrăim clipele frumoase de altădată. Să îndrăznim să visăm mai mult, de ce nu, să ne batem la promovare”

Marius ANGHEL 05 Jun. 2020, 11:43 Liga 2
Alexandru Pelici revine cu bucurie la Reșița! Prima sa reacție după numirea ca antrenor la CSM: ”Sper să retrăim clipele frumoase de altădată. Să îndrăznim să visăm mai mult, de ce nu, să ne batem la promovare”

Alexandru Pelici (46 de ani) este noul antrenor al echipei CSM Reșița, după ce clubul din Valea Domanului nu i-a mai prelungit contractul lui Dorinel Munteanu, iar el și-a încheiat acordul cu Ripensia Timișoara, prima formație din orașul natal pe care a pregătit-o în cariera sa. Pelici revine, astfel, la Reșița, acolo unde a fost jucător și antrenor în alte trei rânduri, de fiecare dată la alte cluburi, și spune că vrea să trăiască din nou meciuri cu 8.000 – 10.000 de spectatori în tribune, dar și că visează să obțină promovarea în Liga 1.

Pelici s-a despărțit de Ripensia (locul 13) și va semna un contract pe doi ani cu CSM Reșița, echipă care a încheiat această ediție de Liga 2 ”înghețată” din cauza pandemiei de COVID-19 pe locul 15, ultimul care asigura în mod normal menținerea în acest eșalon.

Alexandru Pelici, a patra oară antrenor la Reșița: ”Revin într-un loc în care m-am simțit foarte, foarte bine, atât ca antrenor, cât și ca jucător”

Cel poreclit ”Pelicanul” revine, astfel, în Valea Domanului, acolo unde a fost jucător la rosso-neri între anii 1999-2001, dar unde a condus și trei echipe ca antrenor: CSM Reșița (2005-2007), FCM Reșița (2009-2010) și Metalul Reșița (2013). Acum va fi pentru a patra oară când va conduce o echipă din Reșița.

”Nu poate să fie decât o bucurie mare pentru mine că revin într-un loc în care m-am simțit foarte, foarte bine, atât ca antrenor, cât și ca jucător. Am trăit clipe minunate acolo, am prieteni în Reșița, oameni dragi, pe care i-am lăsat în urmă atunci când am plecat și va fi o bucurie să ne revedem. Sper să readucem lumea la stadion și să retrăim clipele frumoase de altădată”, a spus, la Radio Reșița, Alexandru Pelici despre revenirea la Reșița.

Cât privește obiectivele pe care le va avea în Valea Domanului, fostul antrenor al Ripensiei a spus: ”Am încheiat un contract pe doi ani de zile, iar în primul an obiectivul este o clasare cât mai sus, pentru a nu mai avea emoțiile care au fost anul acesta. În al doilea an, să încercăm să îndrăznim sau să visăm mai mult, de ce nu, să ne batem la promovarea în prima ligă.”

Fost jucător la Progresul Timișoara, Poli Timișoara, CSM Reșița și Unirea Alba Iulia, Alexandru Pelici a antrenat, în cariera sa, echipele Unirea Alba Iulia, CSM Reșița, Forex Brașov, Arieșul Turda, FCM Reșița, Voința Siviu, FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor, CS Mioveni, FC Hermannstadt și Ripensia Timișoara.

”Să ne ajute Dumnezeu să revenim acolo unde am fost odată și să jucăm din nou cu 8.000 – 10.000 de oameni în tribune”

Momentan, Alexandru Pelici se află acasă, la Timișoara, iar la Reșița va merge, după cum chiar el a spus, cu o săptămână înainte de startul pregătirii pentru noul sezon. Noul antrenor al echipei care are culorile roșu și negru a avut și un mesaj pentru suporteri și prieteni de-ai săi.

”Reunirea echipei va avea loc în jurul datei de 22 iunie, vom avea două luni de pregătire până la începerea campionatului. Vom avea timp să analizăm și lotul care este acum la Reșița, să luăm decizii și să sperăm că porni la drum cu un lot competitiv.

Vreau să-i salut pe toți prietenii mei și pe toți iubitorii de fotbal ai rosso-nerilor și să ne ajute Dumnezeu să revenim acolo unde am fost odată și să jucăm din nou cu 8.000 – 10.000 de oameni în tribune. Doamne ajută!”, a concluzionat Alexandru Pelici.

Noul sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021, ar trebui să aibă startul aproape de finalul lunii august, dacă pandemia de COVID-19 nu va pune din nou probleme în România.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-csm-resita-banatenii-confirma-liga2-ro-19134641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-dezamagit-dupa-ce-csm-resita-a-decis-sa-nu-continue-cu-el-antrenor-toate-discutiile-erau-pozitive-voiam-sa-creez-o-echipa-puternica-am-crezut-in-omenie-in-personalitatea-19134456

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incep-lucrarile-de-schimbare-a-gazonului-la-stadionul-echipei-csm-resita-cristian-bobar-spune-care-va-fi-primul-pas-si-pana-cand-trebuie-finalizat-totul-19134178

Marius ANGHEL 05 Jun. 2020, 11:43 Liga 2
Pe aceeași temă