Prima în Liga 2, însă lider și la amenzi primite din partea FRF! Steaua, sancționată financiar a doua oară în acest debut de sezon, acum și mai usturător

Marius ANGHEL 04 Sep. 2021, 22:16 Liga 2

Steaua este în topul Ligii 2 în privința spectatorilor pe care i-a avut la meciuri în acest început de sezon de Liga 2, fie acasă, fie în deplasare, însă este și cea mai sancționată echipă de către Federația Română de Fotbal. Liderul clasamentului s-a trezit cu o nouă amendă usturătoare pe care trebuie să o achite, de această dată mai mare decât cea primită după jocul cu FK Csikszereda. Incidentele produse de galerie la meciul de la Slobozia sunt acum de vină.

Steaua, amendată de FRF pentru a două oară în acest debut de sezon

Dacă pentru evenimentele generate de galerie la primul joc din acest sezon de Liga 2, acel 1-0 acasă cu FK Csikszereda, clubul a fost sancționat cu 10.000 de lei, mai nou, Steaua trebuie să achite nu mai puțin de 15.000 de lei după ultima ședință a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Observatorul de joc Dorinel Dincă (Călăraşi) de la meciul Unirea Slobozia – Steaua, scor 1-1, desfășurat la 22 august, în etapa a 4-a a Ligii 2, a scris în raportul său ce a observat în sectorul rezervat galeriei clubului bucureștean, iar Comisia de Disciplină și Etică a FRF a disctat o nouă sancțiune pentru ”militari” în ședința din 1 septembrie, verdictul fiind publicat în 2 septembrie.

”În temeiul art. 82.2 și 83.2.d din RD, CSA Steaua Buc se sancționează cu penalitate sportivă de 15.000 lei”, sună verdictul comisiei FRF.

La meciul de la Slobozia, un derby al etapei, între primele două clasate, Steaua a avut o galerie impresionantă, care în mare parte și-a încurajat echipa și a cântat pe toată durata partidei. Au fost însă și scurte momente de tensiune, în minutul 10 al jocului, când forțele de ordine au intervenit. Probabil acesta a fost momentul care l-a făcut pe Dincă să scrie în raport, iar FRF nu a ezitat să amendeze din nou.

În acest ritm, cu două sanțiuni primite după primele patru jocuri, Steaua riscă să ajungă să își dispute meciurile chiar fără spectatori sau să aibă galeria interzisă în partidele din deplasare.

Galeria stelista cu steaguri in peluza isi incurajeaza favoritii la meciul de fotbal dintre Unirea Slobozia si Steaua Bucuresti, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul 1 Mai din Slobozia, duminica 22 august 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Articolele din Regulamentul Disciplinar pe baza cărora a fost sancționată Steaua:

Articolul 82 | Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

2. Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă și/sau cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate în deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

Articolul 83 | Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2. Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

d. aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

Echipa antrenată de Daniel Oprița, liderul Ligii 2

Steaua este liderul Ligii 2 după cinci etape, cu 13 puncte acumulate și golaveraj 11-3, devansând echipele FC Hermannstadt și Concordia Chiajna, care au și ele același număr de puncte, însă au golaveraj inferior, 11-4, respectiv 8-1.

În etapa a 6-a, echipa antrenată de Daniel Oprița joacă sâmbătă, de la ora 15:30, în deplasare la Unirea Dej (locul 14, 5 puncte).

În acest weekend, Liga 2 a fost întreruptă din cauza meciurilor naționalelor României, iar Steaua a jucat în Ghencea un amical cu FC Voluntari, pe care l-a pierdut cu scorul de 1-2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-egoismul-a-costat-steaua-in-amicalul-cu-fc-voluntari-chiar-la-ultima-faza-a-meciului-a-pierdut-cu-ilfovenii-in-urma-unei-lovituri-de-la-11-metri-ratate-19199224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-amendata-de-frf-pentru-evenimentele-generate-de-suporteri-la-meciul-de-debut-in-liga-2-cu-fk-csikszereda-19196737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-steaua-se-joaca-de-la-ora-1630-e-derby-ul-etapei-in-liga-2-intre-primele-doua-clasate-departajate-la-golaveraj-19197123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionatul-ligii-2-la-prima-sa-pauza-generata-de-meciurile-nationalelor-a-fost-stabilit-programul-etapei-a-6-a-si-meciurile-televizate-19199009

Marius ANGHEL 04 Sep. 2021, 22:16 Liga 2
Pe aceeași temă