Pretenții de promovare, atac de retrogradare! Poli Iași are cea mai slabă ofensivă dintre echipele situate pe primele 15 locuri. Cei trei atacanți străini au marcat doar cinci goluri în patru meciuri

Narcis POHOAȚĂ 01 Nov. 2022, 13:28 Liga 2
Pretenții de promovare, atac de retrogradare! Poli Iași are cea mai slabă ofensivă dintre echipele situate pe primele 15 locuri. Cei trei atacanți străini au marcat doar cinci goluri în patru meciuri

Politehnica Iași ocupă locul 6 după 12 runde derulate din sezonul regular al Ligii 2, cu 21 de puncte, o poziție mult sub pretențiile și investițiile Iașiului.

Una din cauzele principale ale parcursului sub așteptări de până acum al echipei este lipsa eficacității. Trupa preluată de trei runde de Leo Grozavu are doar 12 goluri marcate în cele 12 etape, adică o medie de un gol pe meci, foarte puțin pentru o pretendentă la play-off, cu aspirații la SuperLigă.

Cel mai slab atac până la locul 15, la egalitate cu alte două echipe!

După primele 12 etape, echipa ieșeană are cel mai slab atac dintre echipele clasate pe primele 15 poziții.

Poli Iași (locul 6), CS Comunal Șelimbăr (10) și Dinamo (11) au câte 12 goluri marcate, doar ultimele cinci clasate având ofensive mai slabe. Practic, o formație cu aspirații la prima ligă este întrecută la acest capitol doar de echipe aflate în momentul de față pe locuri direct retrogradabile sau de baraj.

În plus, moldovenii nu au reușit să înscrie în patru meciuri, adică un sfert din totalul celor disputate, iar în alte patru întâlniri au punctat câte o dată. S-a ajuns la acest bilanț foarte slab și pentru că Poli a ”reușit” incredibila ”performanță” de a nu înscrie în prima repriză până acum, în toate cele 12 jocuri.

Iașiul este singura echipă, de altfel, din primele două ligi ale României care a înregistrat această contraperformanță. Și probabil exemplele sunt destul de rare în acest sens chiar și la Liga a 3-a.

Cei 3 atacanți au marcat 5 goluri în doar 4 meciuri!

Venit la Iași de scurt timp, antrenorul Leo Grozavu s-a convins rapid de faptul că ofensiva este o problemă majoră și a subliniat acest aspect la conferința de presă de la finalul meciului cu FK Miercurea Ciuc.

”Am opt zile de antrenament în care mi-am dat seama de potențialul de atac al echipei, al jucătorilor. Avem un lot mai mult decât numeros, din păcate ca și calitate foarte greu găsești jucători care să poată să-i înlocuiască (n.a. – pe titulari). Avem trei atacanți și avem marcate patru goluri (n.r. – cinci goluri au marcat atacanții). Dacă îți propui să promovezi trebuie să ai jucători de atac, nu…”, a fost concluzia amară a lui Leo Grozavu.

Poli are în lot în momentul de față trei atacanți străini, care împreună au marcat doar cinci goluri în patru meciuri!

Polonezul Pawel Tomczyk a adus victoria la Unirea Dej, britanicul Shayon Harrison a reușit o dublă cu Concordia Chiajna, în timp ce ucraineanul Mykhaylo Plokhotnyuk a punctat câte o dată în partidele cu Steaua și Minaur Baia Mare. Trebuie spus că vârful venit din Ucraina a înscris un gol și în Cupa României, cu Știința Miroslava, și a contribuit la alte câteva reușite ale colegilor în campionat, fiind de departe cel mai constant atacant din lot.

Interesant este faptul că de la venirea lui Leo Grozavu cei trei atacanți au evoluat împreună în trei partide doar 175 de minute, niciunul nefiind integralist în măcar una din cele trei dispute! Plokhotnyuk nu a fost în lotul meciului cu FK Miercurea Ciuc.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 01 Nov. 2022, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă