Președintele Petrolului a numit primii jucători care se despart de echipă, dar și fotbalistul de la Astra pe care și-l dorește. Costel Lazăr a dezvăluit și ce discuții a avut cu Constantin Budescu

Marius ANGHEL 06 Jan. 2022, 20:42 Liga 2
Președintele Petrolului a numit primii jucători care se despart de echipă, dar și fotbalistul de la Astra pe care și-l dorește. Costel Lazăr a dezvăluit și ce discuții a avut cu Constantin Budescu

Au mai rămas câteva zile până când Petrolul se va reuni pentru a relua antrenamentele în vederea pregătirii părții a doua a sezonului de Liga 2, iar clubul nu a anunțat oficial nicio despărțire de vreun jucător sau vreun transfer perfectat. Câțiva componenți ai lotului care nu vor mai continua cu echipa prahoveană sunt cunoscuți, chiar și câteva ținte care să fie aduse sub comanda lui Nicolae Constantin.

De curând, într-o emisiune televizată la un post local din Ploiești, președintele Costel Lazăr a făcut niște nominalizări în privința jucătorilor aflați în cele două categorii.

Nicolae Cebotari, Mihai Nițescu, Alexandru Saim Tudor și Constantin Stoica pleacă de la Petrolul

În primul rând, conducătorul Petrolului a anunțat patru jucători care cu siguranță nu vor mai continua cu echipa și în partea a doua a sezonului.

Este vorba despre portarul Nicolae Cebotari, mijlocașii Mihai Nițescu și Alexandru Saim Tudor și atacantul Constantin Stoica, care au evoluat mai puțin sau deloc în actualul sezon. Toți și-au exprimat dorința de a merge în altă parte pentru a juca.

În afară de Stoica, care își va rezilia contractul, pe ceilalți trei Petrolul nu vrea să-i cedeze definitiv, ci sub formă de împrumut.

”După încheierea ultimului joc, în compania Universității Cluj, câțiva jucători și-au manifestat dorința de a merge să joace la alte cluburi, nu neapărat supărați că nu jucau. Am apreciat dorința lor de a juca, pentru că un fotbalist care nu-și dorește să joace înseamnă că trăiește degeaba și arde gazul de pomană. Și atunci, câți dintre jucătorii care au prins să joace mai puțin, din varii motive, și-au manifestat dorința de a merge să joace, sub o formă sau alta la alte cluburi. Printre aceștia aș putea să-i enumăr pe portarul Nicolai Cebotari, care din cauza lipsei participării la jocuri, nemaiprinzând echipa, a pierdut și echipa națională a Moldovei. Și îl înțeleg perfect. Probabil va merge să joace la un alt club, dar cred eu că sub formă de împrumut, nicidecum liber. Aceleași intenții și le-a manifestat și Tudor Saim, Mihai Nițescu și Costin Stoica”, a spus Costel Lazăr în cadrul emisiunii ”Neconvențional”, de la Ploiești TV.

Cebotari nu a prins niciun meci în actualul sezon, Nițescu și Stoica au jucat în câte două partide, iar Saim Tudor a prins opt jocuri și a înscris un gol.

Trebuie spus și că Petrolul s-a despărțit deja de un prim jucător, de fundașul Andrei Rus, care a obținut rezilierea înainte de ultimul meci oficial din 2021. Nici acesta nu prinsese niciun joc în acest campionat, dar nici în cei trei ani și jumătate în care s-a aflat sub contract cu clubul, în afară de acest sezon mereu fiind împrumutat la alte echipe.

Costin Stoica s-a întors în vară la Petrolul, a jucat în doar două mecuri, cu Poli Iași și Metaloglobus, și acum se va despărți din nou de echipa la care a crescut. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Alți doi-trei jucători s-ar putea despărți de Petrolul

Numărul jucătorilor care vor pleca s-ar putea mări.

”Din discuțiile pe care le-am avut cu Nae Constantin și Claudiu Tudor, este posibil să apară și alți jucători care să-și manifeste dorința de a pleca. Doi-trei, maximum. Sigur că orice jucător care prinde să joace mai puțin sau care nu joacă mai deloc își dorește să meargă să joace la un alt club. E ceva firesc, nu ne supără.

Nu am perfectat niciun act. Vor pleca sub formă de împrumut. Cu Costin Stoica am convenit o reziliere de comun acord. La el, având vârsta de 29-30 de ani, e mai greu să fie acceptat sub formă de împrumut de alte cluburi”, a mai spus Lazăr, care a mai transmis că niciunul dintre jucătorii care vor pleca nu vor ajunge la adversarele Petrolului în lupta pentru promovare: ”Sub nicio formă nu vor pleca la adversarele directe, deci nu vom întări echipe cu care noi suntem în competiție directă pentru promovare. Vor merge la alte cluburi.”

Costel Lazăr nu vrea să ”împrumute” la rivalele în lupta pentru promovare

De exemplu, Saim Tudor are oferte de la Poli Iași și FC Buzău, de la a doua fiind mult mai avantajoasă atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv, pe termen scurt. Însă FC Buzău este încă o adversară a Petrolului în lupta pentru play-off, cele două echipe urmând chiar să joace în ultimele trei etape ale sezonului regular.

Costel Lazăr a explicat de ce preferă să dea jucători sub formă de împrumut la echipe unde să joace titulari, dând exemplul lui Sory Diarra, care în ediția trecută a Ligii 2 a fost cedat la Unirea Slobozia. ”Este clar că acești jucători au nevoie de jocuri. Ei trebuie să meargă la echipe unde suntem siguri că vor fi titulari. Vă dau exemplul lui Diarra, care a fost cam în aceeași situație iarna trecută, am găsit soluția de a-l împrumuta la Slobozia și iată că în acest campionat s-a reîntors și a confirmat că nu am greșit când am făcut această mutare. Ne dorim să crească, de asta facem și această mișcare”, a spus președintele Petrolului la Ploiești TV.

Printre jucătorii care au evoluat puțin la Petrolul în acest sezon, care deja au o vârstă la care trebuie să joace și care ar putea cere să meargă la alte echipe sunt Antoniu Manolache (5 jocuri), Albert Olaru (3 jocuri), Darius Buia (6 jocuri), Silviu Pană (9 jocuri), Vlad Prejmerean (a semnat pe final de an și nu a jucat) sau Marius Coman (accidentat mare parte din timp, a jucat doar într-un meci).

Alexandru Saim Tudor nu va mai continua cu Petrolul, ar putea merge la FC Buzău, echipă din județul natal, însă Costel Lazăr spune că vrea să dea jucători la rivalele din lupta pentru promovare. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Lazăr, despre achiziții: ”Nu alergăm după jucători. Mizăm pe omogenitate”

La capitolul achiziții, Costel Lazăr spune că preferă continuitatea și că în acest moment Petrolul are un lot echilibrat, cu soluții pe toate posturile. Vor fi aduși puțini jucători, achizițiile strict pentru Liga 1 urmând a fi lăsate pentru momentul în care echipa va fi sigură de promovare.

”Sperăm să venim și cu noutăți, sigur vor fi și noutăți, toată lumea le așteaptă, dar cert este că la această dată nu pot spune nimic nominal, pentru că așa cum eu am deturnat alți jucători în alte momente, până nu semnăm actele oficial e mai bine să nu spun nimic.

Suntem acoperiți, pentru că au fost 32 de jucători care au făcut parte din lot. Nu neg că în momentul în care va apărea un jucător cu o valoare mare sau foarte mare nu o să vrem. Suntem căutați, Petrolul este un brand. Nu alergăm după jucători. Mizăm pe omogenitate, echipa s-a exprimat foarte bine și acolo unde lucrurile merg bine nu cred că este cazul să umblăm, numai dacă venim cu un plus de valoare. De dragul de a muta și a face mutări, să facem nu știu cui pe plac, să facem transferuri peste transferuri, nu o vom face”, a declarat președintele Petrolului în cadrul emisiunii ”Neconvențional”, de la Ploiești TV.

Nici măcar un portar nu este o necesitate pentru Petrolul în acest moment, chiar dacă se va despărți de Nicolae Cebotari. Totuși, dacă se va ivi vreo oportunitate de a aduce un goalkeeper, Lazăr a spus că ar vrea unul ”de valoarea lui Avram”. Raul Avram a fost utilizat în toate cele 16 meciuri din acest sezon, fiind schimbat într-un singur joc, în minutul 86 cu Dacia Unirea Brăila, când scorul era deja 3-0, atunci când stafful tehnic a decis să-i ofere câteva minute de debut în Liga 2 lui Andrei Jercălău. Lazăr s-a declarat extrem de mulțumit de evoluția lui Raul Avram.

Costel Lazăr s-a declarat inspirat pentru că în sezonul trecut l-a cedat pe Sory Diarra sub formă de împrumut la Unirea Slobozia. În acest sezon, africanul de 21 de ani este golgheterul Petrolului, cu 9 goluri. Foto: Petrolul Ploiești

Lazăr a vorbit cu Budescu, însă pe altă temă decât de cea a revenirii la Petrolul

Inevitabil, știindu-se situația lui Constantin Budescu la FCSB, conducătorul Petrolului nu a scăpat fără să fie întrebat dacă jucătorul lansat în fotbal chiar de clubul ”găzar” se va întoarce la Ploiești.

La momentul în care a avut loc emisiunea, la 3 ianuarie, Budescu încă era sub contract cu FCSB, iar Lazăr s-a eschivat prin a spune că nu contactează astfel de jucători. Ulterior, conducătorul Petrolului a spus că a avut o discuție cu tehnicul mijlocaș, însă pe altă temă.

”Sunt multe soluții pentru un număr 10, dar nu vom intra în negocieri și în discuții cu jucători care sunt încă sub contract cu alte cluburi. Ne dorim un număr 10 foarte bun.

Nu am discutat nimic vizavi de acest subiect cu Costică Budescu. El m-a sunat pentru o colaborare cu o clinică din București, care și-ar fi manifestat interesul să colaborăm. În schimbul unei reclame să ne trateze jucătorii. Și atâta tot”, a spus Lazăr.

Între timp, chiar astăzi, 6 ianuarie, FCSB a anunțat oficial rezilierea contractului cu Budescu, iar Petrolul îi poate face o ofertă mijlocașului. Totuși, șansele ca acesta să revină la Ploiești în această iarnă nu sunt foarte mari, fiindcă acesta își dorește mai degrabă un contract mult mai avantajos financiar decât poate oferi acum Petrolul. Budescu este dorit, de exemplu, în Turcia, de Marius Șumudică.

Prezența lui Constantin Budescu alături de mai mulți jucători și conducători ai Petrolului la un meci demonstrativ organziat la Bușteni a aprins multe idei fanilor echipei ploieștene, cum că acesta s-ar întoarce la Petrolul în această iarnă. Foto: Ziarul Prahova

Dragoș Gheorghe, o țintă a Petrolului în această campanie de achiziții

Printre jucătorii pe care Petrolul și-i dorește în această iarnă sunt Mihai Velisar, de la Gaz Metan Mediaș, unde a fost vândut în vara anului 2019 chiar de echipa ploieșteană, și Dragoș Gheorghe de la Astra.

Acesta din urmă a fost singurul căruia Costel Lazăr i-a pronunțat numele. Președintele ”lupilor” a spus că a purtat deja trei runde de negocieri cu Astra, însă încă așteaptă un răspuns.

”Ni-l dorim, dar în condițiile în care ne vom înțelege cu clubul lui. Există anumite discuții, nu vă ascund acest lucru, că am discutat cu domnul Buduru de trei ori, am fost și cu Claudiu Tudor la dânsul. Nu dânsul ia decizia. Așteptăm un răspuns. Ni-l dorim pe Dragoș Gheorghe”, a mai declarat Costel Lazăr la Ploiești TV.

Dragoș Gheorghe împlinește la 10 ianuarie 23 de ani și este poate cel mai valoros jucător pe care Astra îl mai are acum în lot. Tehnicul mijlocaș de buzunar (are 160 cm înălțime) a preluat banderola de căpitan după ce echipa l-a cedat pe Valentin Gheorghe la FCSB.

În precedentele două sezoane de Liga 1 a evoluat în șapte meciuri (2+5) pentru Astra, iar în cel actual are 15 jocuri din 16, toate începute ca titular, dar în zece dintre ele a fost înlocuit, și a marcat 5 goluri, fiind golgheterul echipei.

Dragoș Gheorghe are 5 goluri marcate în 15 meciuri disputate în acest sezon pentru Astra, iar Costel Lazăr și-l dorește la Petrolul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
  • Petrolul se reunește luni, 10 ianuarie, pe stadionul ”Ilie Oană”, în nocturnă, de la ora 18:00, suporterii echipei urmând a avea accesul liber la primul antrenament din 2022.

Ediția Neconvențional din 3 ianuarie 2021, de la Ploiești TV, cu Costel Lazăr invitat:

https://www.youtube.com/watch?v=sFfQhWkmHQg

https://www.youtube.com/watch?v=lFhTxxO-XdY

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-velisar-una-dintre-principalele-tinte-ale-petrolului-in-aceasta-campanie-de-achizitii-fundasul-vandut-la-gaz-metan-e-dorit-inapoi-la-ploiesti-19215329

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-nu-poate-ajunge-constantin-budescu-la-marea-sa-iubire-valeriu-rachita-am-vorbit-cu-el-acolo-vrea-sa-mearga-exclusiv-19215253

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fc-buzau-pare-sa-fi-castigat-batalia-cu-poli-iasi-pentru-petrolistul-alexandru-saim-tudor-ce-alte-tinte-are-costel-enache-19215303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-intentioneaza-sa-plece-din-tara-pentru-cantonament-dar-pandemia-poate-schimba-planurile-costel-lazar-nu-riscam-sanatatea-jucatorilor-nimeni-nu-a-semnat-contract-pentru-cazare-ma-19215216

Marius ANGHEL 06 Jan. 2022, 20:42 Liga 2
Pe aceeași temă