Povestea dintre Unirea Dej și Dragoș Militaru a luat sfârșit! Clujenii sunt nevoiți să schimbe antrenorul după un sezon fantastic: ”A fost și va rămâne unul dintre noi”

Andrei PASCU 02 Jun. 2023, 16:14 Liga 2
Povestea dintre Unirea Dej și Dragoș Militaru a luat sfârșit! Clujenii sunt nevoiți să schimbe antrenorul după un sezon fantastic: ”A fost și va rămâne unul dintre noi”

Surpriza sezonului 2022/2023 din Liga 2, Unirea Dej, nu a reușit să își asigure continuitatea pe banca tehnică, cu Dragoș Militaru! Antrenorul și clubul nu vor continua colaborarea și din această vară, pentru stagiunea următoare.

În plus, conform informațiilor oferite recent de ”principal”, nici anumiți jucători nu sunt siguri dacă prelungesc noi contracte, cei care sunt la rândul lor liberi, teoretic, de la finalul lunii iunie.

Dragoș Militaru și Unirea Dej nu continuă colaborarea

Dragoș Militaru avea anumite cerințe cu privire la continuarea colaborării cu Unirea Dej, performanța din sezonul recent încheiat pentru ardeleni, calificarea în play-off-ul Ligii 2, fiind o surpriză foarte, foarte mare. Antrenorul voia să îi fie puse la dispoziție condiții mult mai bune, de la infrastructură până la pregătire.

Acestea erau și solicitările comunicate în spațiul public, mai mult sau mai puțin, de către Dragoș Militaru. Dacă ne luăm după afirmațiile sale premergătoare ultimei runde din play-off, cu SC Oțelul, el nici nu știa că echipa nu poate primi licența pentru SuperLiga României.

Vineri, 2 iunie, clubul din județul Cluj a comunicat faptul că nu va merge mai departe cu Dragoș Militaru și i-a mulțumit pentru traseul de până acum, unul neașteptat, poate, de nimeni.

Antrenorului i s-a propus prelungirea, dar acesta a refuzat motivând că vrea să facă o schimbare în cariera sa.

La sfârșitul lunii mai, contractul dintre FC Unirea Dej și Dragoș Militaru a ajuns la final, astfel că, după aproape trei ani și jumătate, drumurile noastre se despart. Ieri, 1 iunie, în cadrul unei întâlniri cu Consiliul Director și cu primarul municipiului Dej Morar Costan, tehnicianului în vârstă de 33 de ani i s-a propus prelungirea angajamentului, însă și-a exprimat dorința de a alege în această nouă etapă a carierei un alt drum profesional.

Urmare a acestei poziții, Comitetul Director și primarul municipiului Dej i-au mulțumit antrenorului Dragoș Militaru pentru întreaga activitate desfășurată sub culorile clubului și i-au urat mult succes în continuare. Totodată, ambele părți și-au exprimat aprecieri pentru munca depusă și dorința păstrării unei relații de respect reciproc.

Dragoș Militaru a semnat cu Unirea Dej pe 17 ianuarie 2020, la scurt timp după despărțirea de regretatul Gică Barbu. Cel mai tânăr tehnician din primele două divizii ale României (33 de ani) a preluat echipa noastră din subsolul Ligii 3, iar în sezonul 2020/2021, la 100 de ani de la înființare, a reușit ceea ce puțini credeau: accederea pe a doua scenă fotbalistică din România. După un prim-sezon peste toate așteptările, în care Unirea Dej a fost ”revelația” campionatului și s-a menținut fără probleme în Liga 2, Dragoș Militaru și elevii săi au scris o nouă pagină de istorie în sportul dejean: calificarea în Play-off. Pentru întreaga sa muncă, apreciată de altfel de numeroși oameni de sport din țară, antrenorul originar din Târgu Jiu a fost desemnat cel mai bun antrenor din Liga 2 de către Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) România.

Dragoș Militaru a fost și va rămâne unul dintre noi, municipiul Dej fiindu-i recunoscător pentru toată munca depusă pentru Unirea. Numele lui va rămâne mereu în ”cartea de istorie” a orașului, fiind antrenorul care, după 14 ani de absență, ne-a readus în Liga 2. Suntem convinși că Dragoș Militaru va ajunge departe și, așa cum am mai afirmat, ne bucurăm că primele realizări cu adevărat importante, în calitate de antrenor, le-a avut la Dej. Sperăm să aibă parte de cât mai multe performanțe în carieră și, oriunde îl va purta viața, să își amintească cu drag de anii petrecuți pe banca Unirii Dej.

Totodată, la finalul lunii mai, s-au încheiat raporturile contractuale și cu antrenorul secund Moundir Moussaddak, care s-a alăturat Unirii la scurt timp după sosirea lui Militaru”, a anunțat Unirea Dej pe site-ul oficial.

Dragoș Militaru, mesaj de mulțumire după experiența de la Unirea Dej

Dragoș Militaru a avut și el un mesaj în urma experienței de la Unirea Dej, una care l-a adus în atenția cluburilor mai mari decât cel pe care l-a pregătit până la finalul lunii trecute, mai.

Le-a mulțumit suporterilor, conducerii și tuturor celor alături de care a lucrat:

S-a încheiat un capitol frumos din viața mea din care plec cu amintiri și realizări unele mai frumoase ca altele. Consider că așa e mai bine pentru ambele părți în acest moment. Rămân cu gândul că, în acești 3 ani și jumătate, împreună cu echipa și staff-ul, am reușit să aducem emoție, entuziasm și fericire multor oameni și ne-am atins toate obiectivele propuse indiferent de situațiile cu care ne-am confruntat. Sunt mândru că, după acești ani de muncă, mai mulți jucători pot face pasul la Liga 1 sau la alte echipe cu potențial ridicat.

Mulțumesc tuturor celor care au înțeles ce îmi doresc și au fost lângă mine în acești 3 ani și jumătate. Mă refer aici la club, staff, suporteri și la toți cei din jurul echipei care ne-au susținut fie și în cel mai mic mod. Doresc mult succes pe mai departe tuturor! HAI UNIREA!”.

Unirea Dej, o echipă fără mari posibilități

Dat fiind faptul că acele carențe de la nivelul organizării și infrastructurii pe care le are Unirea Dej sunt destul de importante, din exterior pare greu de crezut că ele vor fi rezolvate până la începutul sezonului de Liga 2. Obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească pentru primirea licenței de SuperLiga României sunt aspre și e greu de găsit soluții în numai câteva luni, fie și pentru sezonul următor.

E clar că Dragoș Militaru își dorea mai mult de la stagiunea care vine, însă demersurile pentru obținerea posibilei licențe pentru promovarea în SuperLiga României sunt dificil de îndeplinit. A contat, cu siguranță, și acest aspect.

Dragoș Militaru anunța că e posibil să plece și jucători de la Unirea Dej

Antrenorul a discutat și cu jucătorii până să îi fie anunțată plecarea, câțiva dintre ei urmând să își termine contractele în iunie, iar situația este cu semnul întrebării. Deja nu se fac pași în față la Unirea, după cum a declarat Dragoș Militaru, deși, din punctul său de vedere, era nevoie de pregătirea stagiunii următoare de acum o lună, încă din perioada ultimelor etape ale campionatului de Liga 2.

Iată ce spunea Dragoș Militaru la finalul săptămânii trecute, la Metropola TV, înainte de anunțul plecării de la Unirea Dej:

Noi ne-am bucurat de fiecare meci, chiar și de ultimul, dar nu știu ce se va întâmpla. Ideea e că înțelegerile, nu numai ale staffului, ci și ale anumitor jucători, se termină peste câteva zile și deocamdată nu se știe nimic. Nu știu în ce direcție își dorește clubul să meargă.

Noi ne-am spus punctul de vedere, eu l-am spus pe al meu, mai departe chiar nu știu. E o enigmă totală! Eu am spus să meargă fiecare acasă, să se gândească fiecare la ce am discutat și mai departe… nu știu ce să spun.

Trebuia deja să începem demersurile pentru următorul sezon. Trebuia să le începem de cam o lună, dar e o situație despre care nu știu ce să spun. Trebuie să fie niște lucruri minime pentru a funcționa, atât președintele clubului cât și cei care se ocupă de club, trebuie să știe situația, pentru ca echipa să rămână pe linia de plutire”.

Unirea Dej, printre echipele din Liga 2 care nu au luat licența pentru prima divizie

FRF a anunțat recent numele formațiilor care pot evolua în SuperLiga României în sezonul următor, 2023/2024, iar printre ele nu se regăsește Unirea Dej. A fost ultima zi a Comisiei de Apel în procesul de licențiere, iar din rândul cluburilor care au evoluat în play-off-ul Ligii 2 lipsesc chiar două echipe.

Steaua, după cum se știa înainte de anunțul oficial, nu primească licența, dar mai este o formație care nu ar fi avut dreptul de a promova, chiar dacă era îndeplinit criteriul sportiv. Unirea Dej nu se numără pe lista formațiilor din Liga 2 care au primit aviz favorabil pentru a primi licența.

Pe listă nu și-au putut face loc Steaua și Unirea Dej. Dacă în cazul Stelei lucrurile erau clare, în cazul clujenilor lucrurile erau cu semnul întrebării. În rest, toate celelalte echipe care au luat startul în play-off-ul Ligii 2, Poli Iași, SC Oțelul, Dinamo și Gloria Buzău, au primit răspuns favorabil în privința dosarului de licențiere.

Foto: Sorin Pană și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

Andrei PASCU 02 Jun. 2023, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă