Răzvan Began a prins transferul carierei. Portarul Dunării Călărași a semnat pe trei ani cu o echipă din play-off-ul Ligii 1

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2021, 15:55 Liga 2
Răzvan Began a prins transferul carierei. Portarul Dunării Călărași a semnat pe trei ani cu o echipă din play-off-ul Ligii 1

Răzvan Began (24 de ani) schimbă echipa din această vară. Portarul Dunării Călărași va face un pas important în carieră și va evolua, începând cu sezonul următor, în Liga 1. El s-a înțeles cu Sepsi, contractul fiind deja semnat.

Răzvan Began se afla în ultimele șase luni cu Dunărea Călărași, înțelegerea mai fiind valabilă până la finalul acestei luni, astfel că își putea negocia viitorul fără acordul clubului. A dat curs, iată, propunerii venite de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, nimeni alta decât ocupanta locului 4 în acest moment în play-off-ul Ligii 1.

Răzvan Began, înțelegere pe trei ani cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Portarul născut în Sighetu Marmației nu a mai așteptat finalul campionatului Ligii 2, unde Dunărea Călărași poate avea ocazia să joace barajul pentru promovarea în Liga 1. Probabil că în această alegere a contat și situația financiară precară a echipei antrenate de Cristian Pustai.

Attila Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a oferit o scurtă declarație pentru Liga2.ro, în care a confirmat înțelegerea dintre cele două părți.

Am semnat cu Răzvan Began de la Dunărea Călărași. Ne-am înțeles cu el asupra contractului, pe o perioadă de trei ani”, a punctat Attila Hadnagy, referitor la venirea portarului de 24 de ani.

Răzvan Began a fost utilizat, în acest sezon, în 18 partide de Liga 2, 10 în sezonul regular și opt în play-off. Runda trecută, în care Dunărea Călărași a pierdut cu 0-2 pe teren propriu în fața celor de la FK Csikszereda, portarul de 1.93 m nu a fost în lot, din cauza unei suspendări.

Anterior venirii la Dunărea Călărași, Răzvan Began a mai trecut pe la echipe precum Daco-Getica, ACS Poli, FC Hermannstadt, Foresta Suceava, Luceafărul Oradea sau Farul.

Noua echipă a lui Răzvan Began, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, este considerată una din revelațiile Ligii 1, mai ales că se află în spatele granzilor CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, în play-off.

În acest moment, Sepsi îi are în lot, pe postul de portar, pe Roland Niczuly (25 de ani), titularul de drept, Jesus Fernandez (32 de ani), împrumutat de la CFR Cluj, și pe tânărul Albert Szanto (17 ani).

Dunărea Călărași luptă pentru barajul de promovare în Liga 1 

Play-off-ul Ligii 2 își va consuma în acest weekend ultima etapă, a 10-a, iar Dunărea Călărași are șanse mari să meargă în barajul de promovare pentru Liga 1. Acum, se află chiar pe poziția a 4-a, de baraj, cu 43 de puncte, peste FK Csikszereda, 41 de puncte, și ASU Poli, 40 de puncte. E adevărat că Dunărea Călărași poate spera chiar și la locul 3, poziție ocupată de CS Mioveni, care are 45 de puncte.

Ultima etapă din play-off-ul Ligii 2 programează partidele: U Craiova 1948 SA – Dunărea Călărași, CS Mioveni – Rapid și FK Csikszereda – ASU Politehnica.

Foto: AFC Dunărea Călărași și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2021, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă