Politehnica Timișoara a scăpat de interdicția la transferuri. Condiția acceptată de bănățeni pentru ca clubul din Brașov cu care era în litigiu să renunțe la judecată

Anda DELIU 27 Jan. 2023, 13:11 Liga 2
Politehnica Timișoara a scăpat de interdicția la transferuri. Condiția acceptată de bănățeni pentru ca clubul din Brașov cu care era în litigiu să renunțe la judecată

Poli Timișoara a scăpat de o mare povară care, cel mai probabil, ar fi condamnat-o la o nouă retrogradare din punct de vedere sportiv.

Clubului bănățean i s-a ridicat interdicția la transferuri, dictată după un litigiu cu Kids Tâmpa, dar doar pentru că formația brașoveană a renunțat la judecată!

Interdicția la transferuri a Politehnicii Timișoara a fost luată din cauza echipei de fete

Reamintim, Poli Timișoara s-a ales cu interdicție de transferuri la finalul anului trecut, sancțiune care se dictează mereu pe tot clubul, după ce în luna mai a anului 2022, antrenorul echipei feminine, fostul selecționer Mirel Albon, a luat la un turneu de copii din Franța fără acordul clubului Kids Tâmpa două jucătoare, gemenele Ariana și Aida Bucșa.

Conducătorul Nicu Văduva a declarat la vremea respectivă pentru Liga2.ro că în timpul litigiului a oferit șansa unei înțelegeri amiabile, cu un parteneriat pentru turneele de copii. Însă nimeni de la Poli nu a dat vreun răspuns, deși soluția era mult mai simplă, iar sentința a venit la 28 octombrie 2022.

De aici, mult stres și complicații mai ales pentru echipa masculină, căci cea feminină e pe primul loc în primul eșalon și ar fi putut ”trăi” bine și fără vreun transfer făcut în iarnă. În schimb, echipa masculină este penultima în Liga 2, la egalitate cu ultima clasată Unirea Constanța.

Clubul din Brașov a renunțat la judecată

Până la urmă, clubul brașovean a renunțat la judecată acum, la Recurs, ceea ce a salvat-o pe Poli.

”Admite recursul. Desființează Hotărârea CDE nr. 36 din 28.10.2022. Ia act de renunțare la judecata sesizării formulate ACS KidsTampa 2015 Brașov. Definitivă și executorie pe plan intern”, se arată în deciziile luate de Comisia de Recurs săptămâna aceasta.

Într-o emisiune a televiziunii Universității Politehnice, Mirel Albon declasare că în mai 2022 nu se făcuse cesionarea completă de loc a echipei de fete de pe clubul Fortuna Becicherecu Mic pe SSU Politehnica Timișoara. Aspect nul juridic, căci, asemeni datoriilor, și sancțiunile se preiau la schimbarea formelor juridice ale cluburilor, iar fotbalul românesc are numeroase precedente de acest tip. Cel mai probabil, fără bunăvoința sau a unei înțelegeri cu brașovenii, Poli ar fi rămas cu interdicție de transferuri! De litigiu s-au ocupat juridic cei de la fete, care au și creat problema, una imensă pentru echipa masculină.

Condiția? Poli să participe 5 ani la turneele organizate de Kids Tâmpa

Sursele foarte bine plasate ale Liga2.ro ne-au transmis că, până la urmă, Poli a acceptat să joace 5 ani la rând la turneele de juniori organizate de Kids Tâmpa Brașov. S-a semnat și un fel de acord, iar dacă vreo grupă lipsește, Poli e pasibilă de a plăti 1000 de euro. Per grupă absentă!

Perioada de transferuri din această iarnă se încheie la 18 februarie. Se pot legitima jucători și ulterior acestei zile, doar doar fotbaliști liberi de contract la data încheierii perioadei oficiale de transferuri.

În această iarnă, Poli Timișoara i-a prezentat oficial ca achiziții pe Denis Moldovan (18 ani, portar, Viitorul Cluj), Adrian Gîdea (22 de ani, mijlocaș, CFR Cluj), Marian Târșa (24 de ani, mijlocaș, Metalul Buzău), sârbii Milos Sekulic (27 de ani, fundaș, Abano / Italia) și Luka Stojanovic (26 de ani, mijlocaș, Zlatibor Cajetina / Serbia), finlandezul Onni Tiihonen (22 de ani, mijlocaș, Viitorul Dăești), Cristian Gavra (29 de ani, atacant, Ripensia) și Denis Mladin (17 ani, fundaș, LPS Bihorul).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 27 Jan. 2023, 13:11 Liga 2
Pe aceeași temă