Poli Timişoara și Unirea Constanţa iau locul echipelor Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș în noul sezon de Liga 2. FRF a anunțat cluburile cu certificare pentru ediția 2022-2023 a eșalonului secund, cu excepția promovatelor din Liga 3

Marius ANGHEL 27 Jun. 2022, 12:48 Liga 2
Poli Timişoara și Unirea Constanţa iau locul echipelor Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș în noul sezon de Liga 2. FRF a anunțat cluburile cu certificare pentru ediția 2022-2023 a eșalonului secund, cu excepția promovatelor din Liga 3

Federația Română de Fotbal a informat, în sfârșit, luni, 27 iunie 2022, rezultatul procesului de certificare a cluburilor cu drept de participare în noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023.

Exceptând nou-promovatele din Liga 3, care au început mai târziu procesul de obținere a ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, dintre cele care au evoluat în eșalonul secund în sezonul recent încheiat au îndeplinit condițiile minime de participare și în noul sezon 14 echipe, trei dintre ele chiar condițiile minime de a evolua în Liga 1, însă acestea n-au și obținut promovarea în acest eșalon.

Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni nu au certificare pentru Liga 2

Doar o echipă din cele trei retrogradate din Liga 1 are dreptul de a juca în Liga 2 în noul sezon, ediția 2022-2023. Este vorba despre Dinamo, care obținuse licența pentru Liga 1, deci implicit a obținut și ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, un proces inferior celui pentru primul eșalon.

În schimb, retrogradatele Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, care nu au obținut nici licența de Liga 1, nu au nici certificarea de Liga 2, astfel că acestea nu vor evolua în eșalonul secund și în cazul în care își vor continua activitatea și nu se vor desființa din cauza gravelor probleme financiare pe care le au acum.

Administrația de Licențiere a FRF nu a informat dacă cele două cluburi au depus dosarul pentru obținerea licenței de Liga 1, respectiv certificarea pentru Liga 2 sau nu au îndeplinit criteriile cerute.

Continuă în Liga 2 toate echipele care au obținut sportiv acest drept

În Liga 2 au obținut sportiv dreptul de a continua 12 cluburi din cele 20 care au evoluat în sezonul recent încheiat: Steaua București, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, FK Miercurea Ciuc, FC Buzău, Unirea Dej, CS Comunal Șelimbăr, Metaloglobus București, Politehnica Iași, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timișoara și FC Brașov.

Trei dintre acestea, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia și FC Buzău, au obținut licența de Liga 1, deci, implicit, certificatul pentru participarea în Liga 2. Celelalte opt, Steaua, FK Miercurea Ciuc, Unirea Dej, CS Comunal Șelimbăr, Metaloglobus, Politehnica Iași, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timișoara și FC Brașov au obținut și ele certificatul.

Retrogradatele Politehnica Timişoara și Unirea Constanţa continuă în Liga 2

Cum Gaz Metan și Academica Clinceni nu se află printre echipele cu certificat de participare în Liga 2, au rămas, practic, două locuri vacante în noul sezon.

Acestea vor fi ocupate de două dintre cele cinci retrogradate sportiv din eșalonul secund. Este vorba despre Politehnica Timișoara, care a pierdut barajul de menținere cu FC Brașov, și de Unirea Constanța, retrogradată direct.

Politehnica Timișoara și Unirea Constanța au obținut și ele ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, informează Administrația de Licențiere a FRF.

Celelalte trei retrogradate sunt Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila și Astra, despre care FRF nu anunță dacă și-au depus dosarul și nu au îndeplinit criteriile minime de a continua în Liga 2 în cazul în care vor apărea locuri vacante. Din informațiile Liga2.ro, niciuna dintre cele trei nu și-a mai dorit să continue în eșalonul secund chiar dacă s-ar fi ivit această posibilitate. Din acest motiv nici nu și-au depus dosarul pentru obținerea certificării de Liga 2.

CS Hunedoara, prima care va fi invitată în Liga 2 în cazul în care apare un al treilea loc vacant

Din Liga 3 în Liga 2 au promovat cinci echipe: SC Oțelul Galați, Progresul Spartac, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare. Procesul de certificare pentru eșalonul secund mai durează.

Au ratat promovarea în Liga 2 echipele Dante Botoșani, CS Tunari, AFC Odorheiu Secuiesc, CSM Reșița și CS Hunedoara. În cazul în care vor apărea noi locuri vacante în eșalonul secund, FRF va face invitații către acestea, în funcție de criteriile suplimentare de departajare stabilite cu puțin timp înainte de desfășurarea meciurilor de baraj.

În situația în care una sau mai multe echipe enumerate mai sus, cele care au obținut ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, vor întâmpina probleme în perioada imediat următoare și nu se vor înscrie în noul sezon al eșalonului secund, 2022-2023, atunci FRF va completa locul vacant sau locurile vacante cu următoatele formații pierzătoare de baraj de promovare, în următoarea ordine: CS Hunedoara, AFC Odorheiu Secuiesc, CSM Reșița, Dante Botoșani și CS Tunari.

Sezon cu 20 de echipe, doar meciuri tur și turnee play-off și play-out cu jocuri tur-retur în noua ediție de Liga 2

Din informațiile Liga2.ro, noul sezon de Liga 2, 2022-2023, se anunță a fi unul care se va desfășura în proporție de 90 la sută în același mod cum a fost cel recent încheiat.

Va fi un sezon regular doar cu meciuri tur, 19 la număr, după care primele șase clasate merg în play-off, iar celelalte 14 echipe vor fi repartizate în două grupe de play-out.

Singura diferență ar fi faptul că și în play-out vor urma să se joace meciuri tur – retur, cum s-a întâmplat acum în play-off. În ediția 2021-2022, în grupele de play-out s-au disputat doar meciuri tur.

Anunțul FRF privind Certitificatul de participare în Liga 2, 2022-2023:

”Informare privind soluționarea cererilor de acordare a certificatului pentru participarea în competițiile de club Campionatul Național Liga 2

Au primit Certificatul pentru participarea în competițiile de club Campionatul Național Liga 2, pentru sezonul 2022-2023, următoarele cluburi (participante în Liga 1 și Liga 2 în sezonul 2021-2022):

1. Asociaţia Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi
2. Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte
3. Asociaţia Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu
4. Asociaţia Fotbal Club Unirea Constanţa
5. Asociaţia Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc
6. Club Sportiv Comunal 1599 Şelimbăr
7. Clubul Sportiv al Armatei – Steaua
8. Fotbal Club Metaloglobus București SA
9. Fotbal Club Unirea Dej
10. Societatea Comercială Fotbal Club Ripensia Timişoara SA
11. Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara

Următoarele cluburi au obținut Licența de Liga 1 și, implicit, Certificatul pentru participarea în Liga 2, 2022-2023:
1. Asociaţia Fotbal Club Unirea 04 Slobozia
2. Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău
3. Clubul Sportiv Concordia Chiajna
4. SC Dinamo 1948 SA

Pentru cluburile participante în Campionatul Național Liga 3 2021-2022, procesul pentru obținerea Certitificatului de participare în Liga 2, 2022-2023, este în curs de desfășurare.

Administrația de Licențiere”, sună anunțul FRF.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-aflate-in-joc-de-glezne-pentru-un-loc-in-liga-2-ce-sanse-au-pierzatoarele-barajelor-de-promovare-sa-fie-invitate-de-frf-si-ordinea-in-care-se-ocupa-posibilele-locuri-vacante-19234550

https://liga2.prosport.ro/liga-3/astazi-aflam-cele-cinci-echipe-care-promoveaza-in-liga-2-meciurile-retur-ale-fazei-finale-a-barajului-incep-la-ora-1730-19234450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-cluburi-au-primit-licenta-pentru-noul-sezon-de-liga-1-printre-care-si-fc-buzau-participanta-in-play-out-ul-ligii-2-gaz-metan-si-clinceni-nu-sunt-printre-ele-19232952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-pierd-barajul-de-promovare-ar-putea-urca-si-ele-in-liga-2-frf-a-stabilit-criterii-suplimentare-de-atribuire-a-posibilelor-locuri-vacante-ramase-pentru-editia-2022-2023-19233736

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-promovate-in-liga-3-in-urma-meciurilor-de-baraj-surpriza-mare-la-sibiu-unde-noul-fc-inter-a-ratat-obiectivul-cs-dinamo-a-castigat-si-in-retur-iar-scorul-zilei-a-fost-inregistrat-de-campio-19235709

Marius ANGHEL 27 Jun. 2022, 12:48 Liga 2
Pe aceeași temă