Poli Timișoara și-a adus un atacant italian din Serie C, trecut inclusiv pe la ”satelitul” lui Juventus Torino. Clubul are și o altă revenire ”neaoșă” în compartimentul ofensiv

Anda DELIU 06 Sep. 2021, 13:40 Liga 2
Poli Timișoara și-a adus un atacant italian din Serie C, trecut inclusiv pe la ”satelitul” lui Juventus Torino. Clubul are și o altă revenire ”neaoșă” în compartimentul ofensiv

Poli Timișoara face legitimări în ultima zi de transferuri, pentru compartimentul ofensiv. A fost anunțat oficial atacantul Erik Gerbi, împrumutat din Peninsulă, iar din informațiile Liga2.ro, timișoreanul Gelu Velici e ca și revenit în alb-violet.

Atacant fără goluri în ultimele două sezoane

Atacantul italian împrumutat de club este Erik Gerbi, un tânăr care a împlinit vara aceasta 21 de ani.

Gerbi aparține de Sampdoria, dar nu a luat contact cu Seria A. De altfel în ultimele două sezoane, nu a marcat niciun gol. În sezonul 2020-2021 a fost împrumutat la Teramo (Serie C), unde în 236 de minute în care a fost utilizat în 17 meciuri nu a marcat. Anterior, jucase la echipa U23 a clubului Juventus Torino, cu care a câștigat Cupa Italiei pentru Serie C. Nici aici, nu a marcat și a jucat doar 20 de minute în trei meciuri tot sezonul!

În ultimele trei sezoane a jucat doar în Serie C

De altfel, și în sezonul 2018-2019, Gerbi a jucat tot în Serie C, la Pro Vercelli, clubul care l-a format. Anterior, în sezonul 2017-2018, a jucat cu acest club în Serie B, dar doar 8 minute într-un joc, față de 609 de minute în 23 de partide în sezonul din ”C”. În acesta din urmă a reușit să înscrie și trei goluri, singurele sale la seniori.

Acum va fi prima experiență internațională pentru Gerbi. ”Sunt foarte bucuros să fiu aici, să fac parte din familia alb-violetă! Sper să-mi demonstrez calităţile şi să mă ridic la înălţimea renumelui acestui club”, spune Gerbi. Pe site-ul transfermarkt, italianul figurează fără impresar.

”Benvenuto nella famiglia bianco-viola, Erik!”, i-a urat Poli Timișoara lui Erik Gerbi, adică ”Bine ai venit în familia alb-violetă, Erik!”

Urmează să semneze și Gelu Velici

Liga2.ro a aflat în exclusivitate că și Gelu Velici semnează cu Poli.

De altfel, cei care se ocupă de comunicare la clubul timișorean au mai anunțat că astăzi va mai fi prezentat un transfer.

Ajuns la 29 de ani, Velici e tot atacant și s-a despărțit recent de Dunărea Călărași, cu care a început acest sezon, deoarece la club erau probleme cu banii.

Pentru Dunărea, Velici apucase să joace 35 de minute în două meciuri și nu a înscris, iar acum semnează cu Poli, urmând același traseu pe care l-a avut și în trecut. În 2017 a semnat cu echipa din Călărași, iar după doar un joc disputat la Dunărea a trecut mai apoi la echipa timișoreană, pentru care a avut 16 prezențe în ediția 2018-2019 a Ligii 2 și a înscris 3 goluri.

În cariera sa, Velici a jucat la Poli Timișoara, Ceahlăul Piatra Neamț, Dinamo, Fortuna Poiana Câmpina, Național Sebiș, CSM Deva, Dunărea Călărași, CSM Lugoj, ASU Poli, Cigand (Ungaria), CSM Reșița, CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Crișul Chișineu Criș.

Săptămâna trecută, Mircea Axente a decis să renunța la cariera de fotbalist, astfel că Poli Timișoara a fost nevoită să facă noi achiziții în atac, post unde antrenorul Dorin Toma își dorea oricum întăriri.

Anda DELIU 06 Sep. 2021, 13:40 Liga 2
Pe aceeași temă