Poli Timișoara pierde un nou meci în ultimele minute și ajunge la patru eșecuri consecutive în campionat. Suporterii i-au cerut demisia antrenorului Dorin Toma și i-au băgat în ședință pe jucători: ”Conducerea va lua cea mai bună decizie”

Mircea OGLINDOIU 26 Sep. 2021, 18:05 Liga 2

Deși părea că a ieșit din criză, după ce miercuri s-a calificat în optimile Cupei României, prin victoria din deplasare cu 1-0 de la Unirea Slobozia, Politehnica Timișoara a mai făcut un pas greșit în campionat. Astăzi, la Târgu Jiu, bănățenii au fost învinși cu 2-1 de Viitorul Pandurii și au ajuns la patru eșecuri consecutive în Liga 2.

Doi arădeni au înscris împotriva Politehnicii. Italianul Erik Gerbi, la primul gol pentru timișoreni

Începutul jocului din etapa a 8-a a Ligii 2 de la malul Jiului dădea speranțe “alb-violeților”, care în minutul 6 au avut o dublă ocazie, la șuturile lui Ursu și Bîrnoi, respinse de portarul Eftimie, în decurs de doar 3 secunde. De marcat au făcut-o în schimb oltenii, în minutul 13, prin arădeanul Ciprian Rus, care l-a învins pe portarul Harrison Devenish-Meares, cu un șut ce părea totuși parabil, de la 17 metri.

Benzar a avut șansa egalării în două rânduri, dar fie bara laterala, fie intervenția portarului Eftimie, din minutele 16, respectiv 27, au făcut ca tabela să nu se mai modifice până la pauză.

Partea secundă s-a jucat pe contre, dar golurile au venit de-abia pe final. În minutul 88, Erik Gerbi a egalat cu un șut din 7 metri și Politehnica părea că va obține o remiză la debutul lui Eugen Trică pe banca Viitorului Pandurii, doar că, în cel de-al doilea minut de prelungiri, alt arădean, Paul Copaci, a adus victoria gazdelor, după ce a reluat sub transversală, din 5 metri, balonul centrat de pe partea stângă.

S-a încheiat 2-1 pentru gorjeni, spre nemulțumirea celor aproape 100 de fani bănățeni, prezenți în peluza Stadionului Municipal din Târgu Jiu.

Dorin Toma a evitat dialogul cu galeria și nu are de gând să-și dea demisia

Imediat după încheierea jocului, suporterii i-au bagat în ședință pe jucători, care au dat explicații pentru eșec chiar de pe pista de atletism.

Galeria a cerut ca și antrenorul Dorin Toma să-și facă aparția la marginea terenului, însă acesta s-a dus direct la vestiar și n-a venit la dialogul de suporterii, care au cerut ulterior demisia tehnicianului.

Toma a declarat la interviu că nu are de gând să renunțe la funcție, dar a admis că se va supune deciziei conducerii.

”E normal ca fanii să fie nemulțumiți. Este un club mare, care își dorește mai mult. Eu încerc să îmi fac treaba cât mai bine, dar avem o conducere care va analiza aceste rezultate și va lua cea mai bună decizie pentru echipă. Dacă antrenorul este principalul vinovat, ne punem la masa să discutăm și vedem ce este de făcut. O să discut cu fanii la meciul următor, dacă voi mai fii. De stres și de nervi, când pierzi iar în prelungiri, nici n-am putut sta de vorbă cu ei. Am venit cu obiectivul de a construi o echipă. Am mai găsit doar 10 jucători în vară și am adus 15 jucători noi. Un an de tranziție”, a declarat băimăreanul Dorin Toma.

Toma se declară mulțumit: ”Avem un joc destul de bun!”

Antrenorul crede că echipa sa joacă bine în majoritatea timpului, doar că nu știe să gestioneze finalul jocurilor.

”După părerea mea, un egal era mult mai echitabil, ținând cont și de fazele pe care le-am avut în prima repriză. Am revenit în joc pe final, am reuşit să egalăm, dar, din păcate, nu putem trece de aceste minute fatidice, 90-92. E a treia oară, în ultimele patru înfrângeri din campionat, când pierdem, din păcate, puncte la ultimele faze. E lipsă de concentrare. Nu ştiu ce putem face să trecem peste acest moment. Vom vedea cum reuşim să gestionăm astfel de lucruri, pentru că este păcat de munca jucătorilor, pentru risipa de energie pe care au făcut-o şi în această săptămână. Am jucat la Slobozia, deplasare lungă, ne-am calificat în optimile cupei, iar astăzi aceiaşi jucători au muncit până în minutul 92 şi, din păcate, nu ne-am ales cu nimic. Este mult, prea mut. Oricum, avem un joc destul de bun, cu multe faze de poartă, dar trei din ultimele patru jocuri din campionat le-am pierdut în minutul 90. Este frustrant. Astăzi am pierdut un punct mare”, a precizat Toma.

  • Poli Timișoara în meciul cu Viitorul Pandurii: Devenish-Meares – Moțiu, Bocșan (D. Andrei 41′), Scutaru (cpt.), Oanea – R. Lazăr, Ignea – Sofran, D. Benzar, Bîrnoi (Zaluschi 79′) – Oct. Ursu (Gerbi 70′). Rezerve neutilizate: R. Morariu – D. Prodan, S. Costea, Kuhn, Minteuan.

Poli Timișoara, abia pe locul 14. Urmează un meci facil, cu Brăila

Echipa lui Dorin Toma a pierdut în minutul 89 jocul din etapa trecută, scor 1-2 cu FK Csikszereda, iar la Iași a fost învinsă cu 1-0, în minutul 90+2. Între cele două jocuri de campionat menționate, Politehnica Timișoara a pierdut cu 1-4 la Metaloblogus după ce la pauză a avut 1-0.

După eșecul de la Viitorul Pandurii, Politehnica a rămas pe locul 14, cu doar 7 puncte. Etapa viitoare, a 9-a, bănățenii întâlnesc pe teren propriu, de la ora 11:00, Dacia Unirea Brăila.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slobozia-si-timisoara-patru-dintre-echipele-care-intra-la-joc-au-evoluat-in-16-imile-cupei-romaniei-19202958

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-miercurea-ciuc-are-loc-cel-mai-echilibrat-joc-19202777

Mircea OGLINDOIU 26 Sep. 2021, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă