Poli Timișoara a plecat în cantonament în Slovenia. Numărul plecărilor a ajuns impresionat, iar Bogdan Andone și-a adus fiul la echipă

Anda DELIU 07 Jul. 2022, 15:45 Liga 2
Poli Timișoara a plecat în cantonament în Slovenia. Numărul plecărilor a ajuns impresionat, iar Bogdan Andone și-a adus fiul la echipă

Poli Timișoara a plecat în această dimineață, joi, 7 iulie, spre locația de cantonament din Slovenia, la Slovenj Gradec. Criteriile de alcătuire a lotului sunt tot mai discutabile, în condițiile în care față de sezonul trecut s-a renunțat la 15 jucători.

Antrenorul Bogdan Andone și-a adus băiatul la echipă, și, astfel, s-a ajuns la trei achiziții de la echipa de Liga 3 CS Tunari. De asemenea, Daniel Benzar a semnat din nou cu bănățenii, după vacanța lungă avută în SUA, după ce fugea de la club în mandatul lui Nicolae Croitoru.

De la Poli Timișoara a plecat mai mult de o echipă

De menționat că Poli nu a comunicat o listă clară a tuturor despărțirile. Andrei Sîntean și Robert Popeț și-au terminat contractele. Cu Gabriel Plumbuitu se pare că nu se mai continuă împrumutul, având în vedere că jucătorul nu a jucat nicio secundă la echipa de seniori.

Bogdan Andone, ”sfătuit” și de suporteri, a renunțat la Ioan Mera și Cristian Scutaru, și, aparent, și la Sebastian Serediuc și Stefan Vukoje, jucători care mai aveau contract. Pe Nicolae Sofran, clubul îl trimite împrumut, pentru că nici el nu intră în vederile lui Andone.

Menționăm că clubul a anunțat oficial, în această vară, doar șase despărțiri, de George Păduraru, Alexandru Iamandache, Rareș Lazăr, Octavian Ursu, Erik Gerbi și Balsa Rogosic.

Au semnat ”fiul rătăcitor” Benzar și fiul antrenorului Andone!

Altfel, s-a oficializat revenirea lui Daniel Benzar, cel care fugise de la Poli în SUA, la iubita sa. El intrase în conflict cu antrenorul Nicolae Croitoru, care, din informațiile noastre, îl marginiliza. La acel moment, clubul se gândea să obțină suspendarea lui Benzar, însă în cele din urmă cele două părți s-au despărțit amiabil.

Acum, la 24 de ani, a semnat un nou contract cu Poli Timișoara, pe 2 ani. El se alăturase lotului încă de la reunire.

De asemenea, Andone a mai făcut o ”achiziție” de la CS Tunari, club de Liga 3, pe însuși fiul său. Marco Andone are 20 de ani și e mijlocaș central. A trecut până acum și pe la FC Voluntari și Metaloglobus, cluburi pe la care a activat ca antrenor și Bogdan Andone.

”Marco Andone s-a alăturat Politehnicii. Tânărul mijlocaş a semnat pe un an de zile, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon.
Marco Andrei Andone s-a născut pe 30 mai 2002, la Bucureşti. Este mijlocaş central şi poate evolua atât în postura de închizător, cât şi pe o poziţie mai avansată în teren. A mai fost jucătorul celor de la FC Voluntari, Metaloglobus Bucureşti şi CS Tunari. Pentru cea din urmă a întregistrat 16 apariţii la nivelul Ligii 3 în ediţia trecută de campionat, încheiată de ilfoveni în finala barajului de promovare în Liga 2.
Bun venit la Poli!”, sună anunțul clubului despre aducerea fiului antrenorului.

Preparator fizic italian la Poli Timișoara

La clubul timișorean a fost cooptat și un preparator fizic italian, Simone Fornari. Acesta a mai activat în fotbalul românesc la ”U” Cluj și U Craiova.

”Simone Fornari s-a alăturat oficial staff-ului Politehnicii Timişoara, în cadrul căruia îndeplineşte funcţia de preparator fizic.
Simone Fornari s-a născut pe 20 iulie 1976, la Novi Ligure (Italia). De-a lungul carierei a fost preparator fizic la Genoa CFC (echipa U18), Sorrento Calcio 1945, Novese (toate Italia), ŢSKA Sofia (Bulgaria), Paniliakos FC (Grecia), Universitatea Cluj, CS Universitatea Craiova şi Al Kharaitiyat SC (Qatar). A lucrat şi în cadrul Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) şi, de asemenea, a activat ca preparator fizic în alte sporturi, inclusiv la cluburi de volei.
Benvenuto, Simone!”, informează Poli Timișoara.

Lot ”subțire” de cantonament

Altfel, trebuie remarcat că, după ce Bogdan Andone a spus la finalul rușinii cu Steaua Roșie Variaș, adversar din Liga 5 în fața căruia Poli a pierdut un amical, că nu-i place lotul pe care l-a găsit, pentru că sunt jucători care au dus-o pe Poli în Liga 3, lotul deplasat în Slovenia este foarte ”subțire”, cu mulți juniori, fără vreun atacant care să poată fi în mod real titular pentru nivelul Ligii 2.

Internaționalul U19 Doru Andrei lipsește, aparent din cauza unei accidentări, iar Cosmin Huminic și-a rupt ligamentele la ultimul antrenament.

Lotul de jucători al echipei Politehnica Timișoara pentru cantonamentul din Slovenia:

portari: Dan Isvoranu, Harrison Devenish-Meares, Rareş Murariu, Mario Balica (născut 2006);
fundaşi: Călin Jurj, Denis Radu (2003), Cristian Bocşan, Tudor Moţiu (2004), Cătălin Oanea, Carol Taub;
mijlocaşi: Alin Ignea, Silviu Pană, Răzvan Milea, Luchian Gologan (2004), Marco Andone (2002), Ervin Bakoş (2004), Daniel Benzar, Adrian Zaluschi, Cosmin Bîrnoi, Dan Pureca (2004), Ionuţ Bătănaşi (2003);
atacanţi: Daniel Olariu (2004), Raul Ţurcaş (2004).

Andone vorbește de perfecționare înainte de plecarea în Slovenia. Din acest stadiu, Poli se va întoarce în data de 18 iulie.

”În mare măsură vom efectua două antrenamente pe zi, probabil exceptând zilele de meci. Sunt patru meciuri cu echipe din Slovenia. Ne vom focusa cât mai mult să remediem din lucrurile pe care nu le facem aşa de bine în momentul de faţă, să ne perfecţionăm, să muncim şi să încercăm să ne organizăm cât mai bine ca echipă – să pregătim sezonul următor. Va fi un mix între partea fizică, partea tehnico-tactică şi jocuri, pentru că e important să avem jocuri, să vedem şi lucrurile bune şi greşelile pe care le vom face, ca să le putem corecta”, a declarat Andone despre cantonament.

Amicalele pe care Poli Timișoara le va juca în Slovenia:

10 iulie (ora urmează să fie stabilită) – NK Tabor Sežana (L1 Slovenia)
14 iulie, ora 12.00 – NK Brinje Grosuplje (L2 Slovenia)
17 iulie, ora 11.00 – NK Fužinar Ravne (L2 Slovenia)
17 iulie, 18.00 – NK Triglav Kranj (L2 Slovenia)

  • În prima parte a pregătirii, Poli Timișoara a mai disputat amicale cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (nou-promovată în Liga 5, 16-0), Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4, 5-3) și Steaua Roșie Variaș (Liga 5, 1-2).

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-cuantumul-premiilor-in-bani-pentru-noul-format-al-cupei-romaniei-in-sezonul-2022-2023-o-echipa-poate-ajunge-sa-castige-354-000-de-euro-diferenta-mare-de-premiere-intre-invinsa-si-castiga-19236648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-infrangere-in-fata-unei-echipe-din-liga-5-bogdan-andone-va-trebui-sa-taiem-in-carne-vie-niciunul-de-aici-nu-ar-juca-intr-o-echipa-gandita-de-mine-19236313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-obtinut-semnatura-a-inca-doi-jucatori-carol-taub-a-revenit-oficial-la-echipa-iar-banatenii-au-facut-inca-o-achizitie-din-liga-3-19236465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noul-director-sportiv-al-politehnicii-timisoara-ioan-mera-recunoaste-ca-a-fost-fortat-sa-se-retraga-din-postura-de-fotbalist-eu-cred-ca-mai-puteam-sa-joc-dar-mie-nu-mi-place-sa-dau-limbi-19235654

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-benzar-a-plecat-in-statele-unite-dupa-iubita-sa-desi-e-sub-contract-cu-poli-timisoara-ce-spune-conducerea-clubului-despre-situatia-incredibila-a-jucatorului-19209791

Anda DELIU 07 Jul. 2022, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă