Poli – Rapid | Timișorenii așteaptă un „meci fain” cu frații giuleșteni. Octavian Benga l-ar fi vrut pe Ionuț Voicu pe teren: „Pancu va schimba profilul și pot apărea surprize”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 11:16 Campionat

Duminică, la oră de matineu, 11:00, se va juca derby-ul dintre ASU Poli și Rapid, cluburi care au galeriile înfrățite. În acest moment, cele două echipe cu stări de spirit diferite, deoarece pentru timișoreni nu există o atât de mare presiune pentru finalul de sezon, față de cea a lui Daniel Pancu, presată de revenirea cât mai rapidă în prima ligă.

Alb-violeții au tot lotul valid pentru jocul care va fi primul oficial al lor în 2020, după ce runda trecută au stat. „Un meci important pentru noi, pentru că este primul meci după o pauză așa lungă. Două echipe cu galerii înfrățite, obiective și bugete diferite. Este o presiune mai mare pe ei, din punctul meu de vedere, pentru că spectatorii își doresc ca Rapid să ajungă cât mai repede în Liga 1. Sper să profităm de această presiune care este pe ei. Rapidul are un antrenor tânăr, ambițios, chiar îl felicit, pentru că nu e ușor să lucrezi sub presiunea care e la Rapid. Sper ca la meciul de duminică, suporterii noștri să vină în număr cât mai mare la stadion. Cu siguranță lumea din oraș are o foame de fotbal, de rezultate, sper să pot să garantez că prin atitudinea noastră, toți jucătorii vor avea la meci o atitudine pozitivă”, a declarat antrenorul Octavian Benga.

Antrenorul Politehnicii ar fi dorit ca Ionuț Voicu să nu fie eliminat în meciul cu Turris

După meciul cu Turris de marți, încheiat la egalitate, scor 0-0, Benga crede că oricum Rapidul are avantajul că a jucat un meci oficial deja, spre deosebire de Poli, care a stat, deoarece ar fi jucat cu Daco-Getica, retrasă după etapa a 13-a. Antrenorul ar fi preferat ca Ionuț Voicu să nu fie eliminat, pentru ca tactica lui Daniel Pancu să fie mai ușor de ghicit. „Jucătorii nu au ritm, pentru noi nu este un avantaj că nu am jucat prima etapă, ei au un avantaj că au simțit deja competiția. E bine pentru noi că nu au pierdut. Curios, în prima repriză au făcut un joc slab Rapidul, iar apoi, cu un om în minus, s-au adunat. Nu mi-aș fi dorit să fie eliminat Ionuț Voicu. Cu siguranță, Daniel Pancu va face schimbări în prima echipă și va fi altă echipă, va schimba profilul și pot apărea surprize”, a mai precizat Benga.

Ioan Mera se așteaptă la o atmosferă bună: „Nu cred că va fi stadionul plin, dar câteva mii de spectatori o să fie”

Căpitanul echipei timișorene, Ioan Mera, a trecut în cariera sa pe la Rapid. „Așteptăm de ceva vreme meciurile oficiale, pentru că ne-am saturat de meciurile amicale. Ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci, suntem concentrați 100 la sută și cred că vom ieși învingători dacă vom face ce trebuie pe teren. Am jucat la Rapid. Eu sunt rapidist de mic. Pot spune că mi-am îndeplinit un vis. A fost o perioadă scurtă, nu a fost cea mai bună perioadă a Rapidului. Cred că va fi un spectacol în tribună, între cele două galerii frumoase, cred, cele mai frumoase din țară. Nu cred că va fi stadionul plin, dar câteva mii de spectatori o să fie”, a spus Ioan Mera.

Fabio Trip semnase iarna trecută cu Rapid, dar n-a rămas

Tânărul Fabio Trip a fost iarna trecută cu Rapid în cantonament, a și semnat contractul cu ei, dar a plecat până să se înregistreze transferul la FRF. Apoi a ajuns la ASU Poli.

„Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă bună, din punctul meu de vedere, căreia îi place să atace și căreia nu prea o să-i placă dacă atacăm noi. O să fie un meci fain, cu multă lume în tribună, sper să ne împingă de la spate. Am mers la Rapid, am semnat cu ei, am făcut cantonamentul cu ei, dar am decis să vin înapoi să joc la echipa cu care m-am născut. Au fost alte motive la mijloc”, a spus Trip, fără să dea multe detalii despre răzgândirea din iarna trecută.

Cu 36 de puncte, Rapidul e pe locul 3, în timp ce ASU Poli se află pe poziția a 8-a, cu 31 de puncte. Meciul ce contează pentru etapa a 23-a a Ligii a 2-a se va juca sâmbătă, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 11:16 Campionat
Pe aceeași temă