Poli Iași ar putea avea un nou antrenor până la sfârșitul acestei săptămâni. Ultimul nume apărut pe lista conducătorilor clubului din Copou

Narcis POHOAȚĂ 16 May. 2022, 10:28 Liga 2
Poli Iași ar putea avea un nou antrenor până la sfârșitul acestei săptămâni. Ultimul nume apărut pe lista conducătorilor clubului din Copou

Deși play-out-ul Ligii 2 s-a încheiat de mai bine de o săptămână, jucătorii care nu au încheiat conturile cu Politehnica Iași continuă antrenamentele și meciurile amicale. După despărțirea de antrenorul Costel Enache, de antrenamentele echipei de seniori se ocupă un staff interimar condus de Mugur Cornățeanu, acesta urmărind în ultimele zile la lucru mai mulți jucători tineri atât din cadrul academiei, cât și de la alte echipe.

Oficialii ieșeni, discuții cu Laszlo Balint și cu alți antrenori

Jucătorii vor mai merge la antrenamente până joi, 19 mai, iar echipa se va reuni în jurul datei de 10 iunie, programul urmând să fie definitivat după numirea noului staff tehnic.

Deocamdată ieșeni tatonează mai multe piste și sunt șanse ca până la sfârșitul acestei săptămâni Politehnica să aibă un nou antrenor.

Cum Liga a 2-a s-a încheiat, iar peste play-out-ul Ligii 1 se va trage cortina luni seară, ieșenii pot intensifica în următoarele zile discuțiile și cu antrenori aflați sub contract până acum. Exemple în acest sens sunt Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia) și Alexandru Pelici (CS Mioveni).

Surse din cadrul clubului ieșean susțin însă că în pole position în momentul de față s-ar afla Laszlo Balint. Liber de contract după ce s-a despărțit la începutul acestui an de UTA Arad, antrenorul brașovean în vârstă de 43 de ani a fost contactat de către conducătorii din Copou, cărora le-a transmis că ar fi dispus să vină la Iași. Balint este dorit și în Liga 1 și, în cazul în care tratativele nu se vor concretiza în această săptămână, ar fi dispus să vină în Copou pentru a negocia cu președintele Cornel Șfaițer.

Șfaițer vrea antrenor român, primarul Chirica vrea unul străin!

Pe lista scurtă a ieșenilor mai sunt Nicolae Dică și Adrian Mihalcea, dar nu sunt exluse definitiv nici variantele Alexandru Pelici, Emil Săndoi (aflat sub contract cu Chindia, echipă participantă la baraj), Viorel Moldovan și Cătălin Anghel.

La scurt timp după plecarea lui Costel Enache, președintele Cornel Șfaițer spunea că își dorește un antrenor român pe banca tehnică: ”Nu ne grăbim, pentru că vrem să facem cea mai bună alegere asupra băncii tehnice și a noilor jucători. Ne dorim un antrenor român, care să se angajeze la un obiectiv îndrăzneț. Cel mai probabil echipa se va reuni în jurul datei de 10-12 iunie, iar până atunci vom avea antrenor. Poate și mai devreme.”

În schimb, primarul Mihai Chirica, conducătorul instituției care asigură în mare parte bugetul clubului din Iași a spus că și-ar dori un antrenor străin: ”Cu riscul de a fi blamat de mai puțin naționalism, aș aduce un antrenor străin, care să nu mai lege niciun fel de parti-pris cu niciun jucător din interior, un antrenor care să se înțeleagă cât mai puțin prin cuvinte în afara fotbalului cu jucătorii și care să facă performanță. Vreau un antrenor care să își dorească să nu se facă de râs, să nu dea de fiecare dată vina pe campionatul național, care este slab, prin urmare îmi pot permite să am orice insucces posibil cu jucătorii din țară. Asta e opțiunea mea, eu zic ce aș face eu.”

Narcis POHOAȚĂ 16 May. 2022, 10:28 Liga 2
Pe aceeași temă