Poli Iași a trimis autocarul echipei la Vama Siret, pentru a prelua refugiați din Ucraina! Soția atacantului Plokhotnyuk a ajuns la Iași, însă jucătorul își face griji pentru părinții și bunicii rămași acasă

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2022, 14:15 Liga 2

După ce a decis să doneze toate încasările meciului cu FC Brașov refugiaților din Ucraina, clubul Politehnica Iași a făcut un nou gest uriaș pentru vecinii care au decis să fugă din calea bombardamentelor.

Poli Iași a fost de acord să-și lase autocarul primit de la Tarsin să ajute refugiații din Ucraina

Împreună cu compania Tarsin, partenerul Politehnicii Iași, oficialii grupării din Copou au decis să pună la dispoziția refugiaților autocarul clubului.

”Poli și Tarsin sunt alături de refugiați. Polimobilul a plecat imediat după meciul de sâmbătă, cu FC Brașov, la Rădăuți, iar în această dimineață autocarul a preluat mai mulți refugiați, femei, bătrâni și copii, și a plecat spre Italia, unde ucrainienii sunt așteptați de rude. Compania Tarsin a fost alături de refugiații din Ucraina încă de pe 24 februarie, când primii cetățeni ai statului vecin au ajuns la Vama Siret, îngroziți de situația din țara lor. Autocarele și microbuzele Tarsin au transportat gratuit refugiații către mai multe destinații din România și Europa. De asemenea, autogara companiei din Rădăuți a fost transformată în tabără pentru cei fugiți din calea războiului. Copiii, femeile și bătrânii ucrainieni au beneficiat, astfel, și de cazare și masă. Compania Tarsin, condusă de Corneliu Lucescu, este partenerul de mobilitate al CSM Politehnica Iași”, a anunțat clubul ieșean.

Poli Iași nu este singura echipă din România care a recurs la acest gest, de exemplu, divizionara a treia Bucovina Rădăuți, unde firma de transport este investitor, luând decizia de a se implica în acest mod încă din prima zi de când Rusia a început invazia Ucrainei, iar locuitorii țării vecine au decis să treacă granița.

Cum trăiește ucraineanul Plokhotnyuk situația tensionată din țara sa. Veste uriașă pentru atacantul lui Poli

Ucraineanul Mykhailo Plokhotnyuk a debutat oficial pentru Politehnica Iași, sâmbătă, în meciul din Copou cu FC Brașov (scor 1-1). Fotbalistul venit la Poli din prima ligă ucraineană a intrat pe teren în minutul 65 și a avut două ocazii de a-și aduce echipa în avantaj, prima la doar două minute după ce a intrat pe teren.

Extrem de tensionat în ultimele zile, atacantul lui Poli are în sfârșit motive de bucurie, întrucât soția sa a ajuns sâmbătă seară la Iași, după un drum extrem de greu și aproape 20 de ore de stat în vamă.

”Soția mea a ajuns în Iași, totul este în regulă. Dar drumul a fost foarte lung și dificil, a trebuit să stea aproape 20 de ore în vama Moldovei, cu câinele nostru. Sunt foarte fericit acum. Soția mea înseamnă foarte mult pentru mine, îmi dă motivație, mă ajută în viața de zi cu zi, să fiu concentrat la fotbal”, a declarat Plokhotnyuk, care își face griji în continuare pentru familia sa și pentru compatrioți.

”Sunt atât de fericit să o văd pe soția mea la Iași, dar cu toate acestea nu uit de Ucraina, de eroii noștri și de părinții mei. În Ucraina, situația este foarte grea în continuare. Îmi fac griji pentru părinții mei, pentru bunicii mei, îmi fac griji pentru toți ucrainenii. Vorbesc zilnic cu ei, încă sunt în Odessa. Fiecare ucrainean este îngrijorat de atacurile din ultimele zile. Bunicii mei stau în Odessa și se așteaptă la situații mai grave. Am vrut să-i aduc aici, dar nu depinde de mine. Când am venit în România, nu mă așteptam că va începe războiul. La cum arată situația acum în țara mea, e imposibil pentru mine să revin în Ucraina, pentru că m-ar chema și pe mine în armată. Da, mă simt norocos că sunt aici. Pe zi ce trece situația devine tot mai gravă în Ucraina. În fiecare zi citesc știri noi dinspre Ucraina, dar acestea diferă. Le urez ucrainenilor un cer liniștit și mult calm”, a declarat Plokhotnyuk.

Acesta spune că încearcă să se concentreze pe fotbal la Poli și a mulțumit clubului pentru ajutorul acordat.

”Este o situație dificilă, dar sunt focusat pe fotbal. Vrem să câștigăm, iar eu îmi doresc să înscriu. Multe mulțumiri clubului Politehnica Iași, fanilor, care îmi doresc să revină la fiecare meci la stadion. Știu că am făcut un meci bun, dar cred că echipa noastră poate mai mult”, a mai spus Plokhotnyuk.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-singurul-fotbalist-ucrainean-din-romania-mesaj-de-pace-de-la-iasi-mykhaylo-plokhotnyuk-imi-fac-griji-pentru-familia-mea-pentru-ucraineni-sunt-un-patriot-al-ucrainei-ramaneti-19220477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-semiesecul-din-copou-cu-fc-brasov-nu-am-stiut-sa-gestionam-avantajul-rezultatul-nu-ne-multumeste-ce-parti-pozitive-a-gasit-antrenorul-echipei-poli-iasi-19220909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-un-punct-important-obtinut-la-iasi-calin-moldovan-a-inceput-meciul-cu-cinci-noutati-in-primul-11-si-are-motive-de-optimism-19221006

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-ratat-poli-iasi-s-a-impiedicat-pe-teren-propriu-de-fc-brasov-in-primul-meci-oficial-al-anului-oaspetii-au-ratat-marile-ocazii-ale-partidei-19220772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2022, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă