Poli Iași a stabilit bugetul pentru 2022. Câți bani au solicitat oficialii din Copou de la autorități, cât speră să producă clubul și ce datorii are la această oră

Narcis POHOAȚĂ 08 Feb. 2022, 10:04 Liga 2
Poli Iași a stabilit bugetul pentru 2022. Câți bani au solicitat oficialii din Copou de la autorități, cât speră să producă clubul și ce datorii are la această oră

Conducerea clubului Politehnica Iași a avut, luni, o nouă întâlnire cu membrii Comisiei pentru Sport și Tineret din cadrul Consiliului Local al Municipiului Iași, pe tema bugetului echipei din Copou.

La ședința la care a participat și președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer, oficialii clubului de fotbal au prezentat un proiect de buget pentru anul în curs, atât pentru activitatea echipei de seniori, cât și pentru Academia de Copii și Juniori, suma totală solicitată fiind de 10,9 milioane de lei, adică aproximativ 2,2 milioane de euro.

Totodată, stafful administrativ al Iașiului a prezentat în cadrul comisiei și raportul auditului demarat în vară, când noua conducere a preluat frâiele clubului.

Din necesarul de 2,2 milioane de euro, 2 milioane sunt pentru echipa de seniori, iar aproximativ 200.000 de euro pentru activitatea academiei.

Poli Iași speră la un buget de aproximativ 2,5 milioane de euro în 2022

Pe lângă sumele solicitate de la bugetul local, clubul s-a angajat să producă aproximativ 400.000 de euro în anul în curs, din vânzări jucători, bilete și abonamente sau publicitate, sumă care urcă bugetul total al clubului pentru 2022 la 12,7 milioane de lei, adică aproximativ 2,54 milioane de euro. Pe de altă parte, datoriile clubului sunt estimate la aproximativ 1,1 milioane de euro.

Interesant este faptul că suma cerută de către oficialii lui Poli Iași este chiar mai mare cu câteva sute de mii de euro decât întregul buget propus în primă fază pentru sportul ieșean. Rămâne de văzut care va fi prima tranșă alocată clubului, diferența urmând să vină, cel mai probabil, la rectificările bugetare din decursul anului.

Florin Briaur: ”Important este să construim o echipă solidă la Iași”

Managerul clubului ieșean, Florin Briaur, este optimist că municipalitatea va susține proiectul prezentat în comisie și face apel la consilierii locali să pună umărul la revenirea Politehnicii în Liga 1.

”Am avut o întâlnire extrem de utilă cu membrii din Comisia de Tineret și Sport, dar și cu prezența unor colegi de-ai mei din Consiliul Local, care nu fac parte din comisie. La această întâlnire a participat și Cornel Șfaițer și am prezentat rezultatele auditului făcut la club, dar și strategia pe care am propus-o pentru următoarea perioadă. Am prezentat colegilor mei o propunere de buget din partea clubului, pentru a ataca promovarea în Liga I în sezonul viitor. Le mulțumesc colegilor mei de la PNL, PSD, PMP și USR pentru sprijin și sunt convins că împreună ne putem asuma un proiect prin care să readucem Politehnica în Liga I. Mai presus de toate, important este să construim o echipă solidă la Iași, cu un accent deosebit pus pe promovarea tinerilor din Iași și din zona Moldovei”, a declarat Florin Briaur, managerul Politehnicii Iași și președinte al Comisiei pentru Sport și Tineret.

Bogdan Crucianu: ”Să se înțeleagă că nu avem doar fotbal în Iași”

La rândul său, secretarul Comisiei pentru Sport și Tineret, Bogdan Crucianu, a declarat că grupul social-democrat din Consiliul Local va analiza bugetul solicitat de către club, dar a lăsat să se înțeleagă că va aproba bugetul doar dacă acesta va fi împărțit tuturor sporturilor care au solicitat sprijin.

”Ni s-a prezentat rezultatul auditului, bugetul necesar pentru partea de promovare și sumele necesare pentru Academie. Eu personal am tras un semnal de alarmă, să se înțeleagă că nu avem doar fotbal în Iași. Comisia pentru Sport și Tineret nu înseamnă doar clubul de fotbal Politehnica Iași, de aceea am și solicitat să avem o întâlnire și cu ceilalți coordonatori de cluburi, să reușim să ne aplecăm și asupra nevoilor lor, pentru că au fost și în anii trecuți solicitări din partea lor. Vorbim despre bani publici și am ținut foarte mult să subliniez faptul că vorbim de transparență și de o direcție foarte clară pe care trebuie să o dăm banului public, astfel încât ieșenii să se bucure de sport”, a declarat Bogdan Crucianu.

Crucianu are încredere în proiectul lui Cornel Șfaițer

Acesta a adăugat că are încredere în noul președinte al Consiliului Director, Cornel Șfaițer: ”Dorința clară este ca echipa de fotbal să atace promovarea în Liga I. Eu am încredere în ceea ce înseamnă capacitatea managerială și sportivă a domnului Cornel Șfaițer, pentru că a dovedit la toate cluburile cu care a colaborat că știe ce face. Îmi pun speranțe că activitatea de la club, prin venirea dânsului, va merge într-o direcție bună.”

Propunerea unui consilier: 1 la sută din bugetul Iașiului pentru sport

La rândul său, consilierul local Mihai Liviu Gavril, unul dintre susținătorii mișcării sportive din Iași, a propus din nou alocarea pentru sport a unui procent de 1 la sută din bugetul Iașiului.

”Conducerea clubului de fotbal s-a ținut de cuvânt și a venit la Comisia de Tineret și Sport din CL cu rezultatul auditului, strategia clubului și a academiei, precum și cu o propunere de buget. Sunt foarte mulțumit pentru faptul că s-a schimbat abordarea din ultimii ani. Bugetul avansat de club este de aproximativ 12,7 milioane de lei, în condițiile în care bugetul destinat sportului de către Executivul Primăriei și de PNL este de 10 milioane de lei. Rezultă faptul că în afară de fotbal nu mai rămâne niciun leu pentru niciun alt sport și niciun alt sportiv. Dacă Executivul nu va înțelege faptul că bugetul de 10 milioane nu ajunge nici măcar fotbalului, apoi altor sporturi, echipe, sportivi, sportul ieșean și echipa de fotbal se vor duce în jos! Insist pentru alocarea sumei de 1% din buget pentru sport, adică aproximativ 3,88 milioane de euro, astfel încât și fotbalul să își ia cei aproximativ 13 milioane de lei, dar să mai rămână bani și pentru ceilalti sportive. Nu distrugeți sportul ieșean!”, a declarat consilierul local Mihai Liviu Gavril.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-vorbeste-despre-transferurile-facute-de-poli-iasi-am-adus-jucatori-care-pot-ajuta-echipa-si-care-pot-fi-in-orice-moment-o-solutie-pentru-primul-11-moldovenii-merg-int-19218844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corigenti-la-penalty-uri-poli-iasi-a-invins-bucovina-radauti-intr-un-meci-amical-in-care-elevii-lui-costel-enache-au-ratat-doua-lovituri-de-pedeapsa-19218696

https://liga2.prosport.ro/seria-1/polimobilul-revine-in-copou-poli-iasi-are-din-nou-autocar-personalizat-de-ultima-generatie-19218658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-primarul-iasiului-anunt-despre-bugetul-politehnicii-iasi-mihai-chirica-tragem-pentru-promovare-nu-ne-batem-joc-proiectul-domnului-cornel-sfaiter-are-promisiunea-mea-19218512

Narcis POHOAȚĂ 08 Feb. 2022, 10:04 Liga 2
Pe aceeași temă