Poli Iași a pierdut amicalul de lux cu Dinamo Kiev. Moldovenii au ratat câteva mari ocazii, între care și o bară, dar puteau primi și mai multe goluri

Narcis POHOAȚĂ 12 Feb. 2023, 13:36 Liga 2
Poli Iași a pierdut amicalul de lux cu Dinamo Kiev. Moldovenii au ratat câteva mari ocazii, între care și o bară, dar puteau primi și mai multe goluri

Politehnica Iași a disputat, duminică dimineață, al treilea meci amical în cantonamentul din Antalya, în compania formației ucrainene Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu.

Trupa moldoveană a cedat cu scorul de 0-2 (0-1) în cel mai tare amical disputat în ultimii ani, dar nu au evoluat deloc rău, având câteva mari ocazii, între care și o bară.

  • Săptămâna trecută, în data de 3 februarie, cu Dinamo Kiev a jucat și Unirea Dej, altă echipă din Liga 2, iar ucrainenii s-au impus atunci cu 5-1.

Moment emoționant în debutul partidei dintre Poli Iași și Dinamo Kiev

Experiența și valoarea trupei lui Mircea Lucescu și-au spus în cele din urmă cuvântul, iar Dinamo Kiev a făcut diferența prin reușitele lui Nazar Voloshyn (19 ani) și Anton Tsarenko (18 ani).

Meciul a început cu un moment emoționant. Înainte de a ține un minut de reculegere, jucătorii ambelor echipe s-au strâns la mijlocul terenului și s-au fotografiat cu drapelul Turciei, țară greu încercată în ultima săptămână, în urma unor cutremure devastatoare.

Jocul a început cu o mare ocazie a ucrainenilor. Benito a plecat pe o contră rapidă pe partea dreapta, i-a pasat în careu lui Voloshyn, al cărui șut a fost respins de Brînză.

Trei ocazii mari ratate de Poli Iași în prima repriză

Poli Iași a fost foarte aproape să deschidă scorul în minutul 11. Presat de Francisc Cristea, portarul Morgun a scăpat o minge în corner, iar în urma fazei fixe Harrison a zguduit bara transversală, cu un șut din întoarcere, din 8 metri.

În minutul 23, Iașiul a ratat o altă mare ocazie, tot în urma unui corner, lovitura de cap a lui Katanec fiind scoasă de pe linia porții de Dubynchak.

Patru minute mai târziu, Musi a recuperat o minge la limita careului, balonul a ajuns la Francisc Cristea, care a șutat din prima, puțin pe lângă poartă, portarul fiind bătut.

După o perioadă foarte bună a Iașiului, finalul primei părți a aparținut echipei lui Mircea Lucescu, care a deschis scorul în minutul 32, pe un contraatac, iar înainte de pauză a avut șansa de a dubla avantajul.

În minutul 32, pe un contraatac rapid, Dubynchak i-a întors excelent în centrul careului lui Voloshyn, care a șutat plasat, cu latul, în stânga lui Brînză, deschizând scorul.

Cu trei minute înainte de pauză, Supryaha a scăpat singur cu Brînză, după o pasă primită peste apărarea Iașiului, dar portarul moldovenilor a fost din nou la post.

Greșeala experimentatului Răzvan Tincu a făcut diferența în repriza a doua

Dinamo Kiev și-a mărit avantajul în minutul 65, în urma unei mari greșeli în defensiva Iașiului. Răzvan Tincu i-a pasat slab în lateral lui Katanec, Tsarenko a recuperat balonul, l-a driblat scurt pe stoperul croat și l-a învins pe Brînză cu un șut de la 11 metri. Trei minute mai târziu, ucrainenii au fost aproape de 3-0, dar au trimis în bara transversal, prin Shepelev.

Ultima mare ocazie a partidei a aparținut Politehnicii, șutul lui Martac (81), după o combinație cu Musi și Vojtus, fiind scos cu greu de la rădăcina barei de portarul ucrainean.

Dinamo Kiev s-a impus cu 2-0, meritat, la capătul unui meci în care calitatea și experiența fotbaliștilor lui Mircea Lucescu au făcut diferența, însă golurile au fost marcate de jucători care nu au evoluat până acum pentru prima echipă.

Poli nu a jucat însă deloc rău, a dat o replică bună multiplei campioane a Ucrainei și cu o mai mare atenție la finalizare ar fi putut înscrie măcar un gol, pe care l-ar fi meritat.

Antrenorul Leo Grozavu a folosit următoarea echipă: Brînză – Kouadio (Martac 75), Tincu (Fl. Plămadă 80), Katanec, Finica (Ștefanovici 60) – Vașvari (Telcean 60), Fr. Cristea (Itu 60), A. Roman (Mogoș 60), Musi (Hrib 80), Harrison (Vojtus 70), Hlistei (Rob. Ion 70).

Poli Iași va mai disputa două meciuri amicale până la revenirea acasă

Acesta a fost primul eșec suferit de Poli Iași în Turcia, în primele două meciuri echipa din Copou înregistrând o victorie, 3-1 cu sârbii de la Jedinstvo Ub, și o remiză, 1-1 cu danezii de la Nordsjaelland, care au folosit o garnitură secundă.

În țară, Poli Iași a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale: 2-4 cu Bucovina Rădăuți, 1-1 cu FC Bălți, 1-1 cu Zimbru Chișinău, 2-0 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 3-1 cu Foresta Suceava.

În următorul meci amical, Poli Iași va întâlni marți, 14 februarie, echipa germană FC 08 Homburg Saar, din seria Sud-Vest a ligii a patra din Germania, iar oficialii din Copou încearcă să găsească încă un adversar pentru miercuri, 15 februarie, penultima zi de cantonament.

Înregistrare amical Poli Iași – Dinamo Kiev 0-2:

Foto: Dinamo Kiev
Video: Politehnica Iași 

Narcis POHOAȚĂ 12 Feb. 2023, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă