Play-off-ul, o pălărie prea mare pentru FK Csikszereda? Valentin Suciu, după o nouă înfrângere, cu ”FC U” Craiova: ”Șansa aia mică pe care o avem, pe care ne-o dă toată lumea, sau nu ne-o dă, o să ne-o jucăm până la capăt”

Marius ANGHEL 13 Apr. 2021, 19:50 Liga 2

FK Csikszereda pare să-și fi terminat energia în acest sezon, fiindcă după primele trei meciuri disputate în play-off e ca și ieșită din lupta pentru promovare. De altfel, această competiție pare o pălărie prea mare pentru echipa din Miercurea Ciuc, care s-a ambiționat să acceadă în această fază, iar acum e un simplu jalon pentru adversare.

Al doilea meci disputat pe teren propriu de echipa lui Valentin Suciu în acest play-off i-a adus a doua înfrângere. După 0-1 cu Rapid, ciucanii au cedat cu 1-2 cu ”FC U” Craiova.

Valentin Suciu, după ce Csikszereda a pierdut cu ”FC U” Craiova: ”Ne-am pripit”

Andrea Compagno (22′) și Andrei Ciolacu (52′ – penalty) au marcat pentru olteni la Miercurea Ciuc, în timp ce Juan Bauza (82′) a mai dat puține speranțe gazdelor în finalul jocului.

”Știam că o să fie un meci foarte greu. Din păcate, am făcut niște greșeli copilărești. Craiova ne-a taxat. Știam că stau foarte bine pe tranziția pozitivă și ne-a costat. Nu am fost destul de lucizi acolo, în spate, și în față ne-am creat câteva ocazii, dar e clar că ne-am pripit. Pot să spun că acolo trebuie să avem mai mult sânge rece și să încercăm să marcă”, a spus, la microfonul DigiSport, antrenorul Valentin Suciu.

Acesta a vorbit și cât de mult i-a afectat tactica schimbările forțate în urma accidentării jucătorului ”under” Casiadi. În minutul 13, Suciu a fost nevoit să facă două înlocuiri. ”E un copil născut în 2002. A trebuit să fac două schimbări. Neavând un jucător de profilul lui la centrul terenului, ne-a încurcat întru totul. A trebuit să scot un atacant și asta ne-a cam încurcat planurile, dar, una peste alta, am încercam să jucăm, am încercat să punem mingea jos, am încercat să ne creăm ocazii. Dar trebuie să muncim mai mult”, a explicat antrenorul Csikszeredei.

Suciu a văzut un arbitraj pro Craiova, dar e mai îngrijorat de ineficiența jucătorilor săi: ”Astea sunt lucrurile care mă ard pe mine”

Ciucanii au cerut offside la primul gol, al lui Compagno, iar la al doilea, reușit de Ciolacu, au considerat că s-a acordat prea ușor penalty la duelul dintre Kelemen și Ciolacu.

La primul nu a fost offside, iar la al doilea, ținerea a existat, însă și Ciolacu a amplificat căderea atunci când a simțit mâna adversarului.

Dacă altădată a fost critic, de această dată Valentin Suciu n-a mai fost așa de supărat pe arbitraj, ci a dat vina mai degrabă pe ineficiența jucătorilor săi în atac.

”Felicit brigada de arbitri, ca întotdeauna! (n.r. – ironic spus) Nu am ce să zic. Până la urmă, jucăm fotbal. Prea ușor a fost dat, din punctul meu de vedere, penalty-ul. Nu din cauza arbitrului am pierdut noi, să nu se înțeleagă greșit. Că s-a facilitat, e una, dar Marvin, dacă nu vrea să șuteze și să se ducă și portarul în plasă, ci dă în poartă… Astea sunt lucrurile care mă ard pe mine și care mă îngrijorează, să zic așa. Nu arbitrajul. Arbitrajul poate să înfluențeze sau nu. Asta este. Noi suntem mici, dar trebuie să fim mai tari, trebuie să fim mai buni în fața porții și să începem să marcăm”, a comentat Valentin Suciu la flash-interviul de la finalul partidei.

Csikszereda mai crede în promovarea în Liga 1, cel puțin prin baraj

Rămasă cu un singur punct acumulat în cele trei jocuri din play-off, după 0-0 la CS Mioveni, FK Csikszereda ocupă ultimul loc în play-off, cu 33 de puncte în total, la fel ca ASU Poli, care are însă un golaveraj mai bun.

Lupta pentru primele două locuri promovabile pare încheiată deja pentru ciucani, care sunt la 9 puncte în spatele Craiovei și la șase de Rapid, giuleștenii având însă un meci mai puțin disputat.

Valentin Suciu mai speră însă în șansa de a prinde un loc de baraj de promovare, față de locurile 3 și 4, ocupate de CS Mioveni și Dunărea Călărași, fiind în acest moment, de doar două puncte, însă aceste echipe au și ele un meci în minus disputat.

”Din punctul meu de vedere, deocamdată, Craiova și Rapid sunt în postura să se gândească la promovare. Au și punctele mai multe, dar, din punctul meu de vedere, o să se joace până la final. Noi, șansa aia mică pe care o avem, pe care ne-o dă toată lumea, sau nu ne-o dă, o să ne-o jucăm până la capăt și o să vedem la sfârșit unde o să ne clasăm”, a spus Suciu.

FK Csikszereda în meciul cu ”FC U” Craiova (scor 1-2): Gyenge – R. Takacs, Kelemen, Apro, Palmeș (Csonka 90+3′) – Csuros (cpt.), Casiadi (Botorok 13′) – Bauza, Jebari, Schieb (Pinter 81′) – Meszaros (Bara 13′). Rezerve neutilizate: Albert – Bor, Savin, Bujdoso, Rotar.

În etapa a 4-a a play-off-ului, FK Csikszereda are meci tot acasă, luni, 19 aprilie, de la ora 18:30, cu Dunărea Călărași.

Foto: Zoltan Pal (FK Csikszereda) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-se-simte-din-ce-in-ce-mai-puternica-andrei-ciolacu-increzator-dupa-victoria-cu-fk-csikzereda-ne-am-revenit-in-play-off-ce-s-a-intamplat-la-faza-pen-19179144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/13-martea-neagra-pentru-miercurea-ciuc-fc-u-craiova-a-castigat-cu-csikszereda-si-e-tot-mai-aproape-de-promovare-19179139

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-si-fc-u-craiova-joaca-astazi-de-la-ora-1630-in-deschiderea-etapei-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-runda-intermediara-in-sezonul-regular-oltenii-au-egalat-la-miercu-19179041

Marius ANGHEL 13 Apr. 2021, 19:50 Liga 2
Pe aceeași temă