Planurile lui Robert Ilyeș la FK Miercurea Ciuc. S-a despărțit cu greu de Sepsi OSK, însă a vrut să fie antrenorul principal al echipei din orașul natal: ”Au fost jucători care mi-au spus că sunt dispuși să contribuie la salariul meu doar să rămân!”

Adi MARICA 19 Mar. 2023, 23:51 Liga 2
Planurile lui Robert Ilyeș la FK Miercurea Ciuc. S-a despărțit cu greu de Sepsi OSK, însă a vrut să fie antrenorul principal al echipei din orașul natal: ”Au fost jucători care mi-au spus că sunt dispuși să contribuie la salariul meu doar să rămân!”

Ajuns la 49 de ani, Robert Ilyeș a acceptat oferta celor de la FK Miercurea Ciuc și a preluat echipa de Liga 2 încă din finalul acestui sezon.

Fostul mijlocaș, originar chiar din Miercurea Ciuc, a semnat un contract pe trei sezoane cu gruparea harghiteană pentru care a și evoluat pe final de carieră și la care a început să antreneze, iar planurile sale sunt extrem de ambițioase.

”A venit timpul să fac acest pas. Am stat aproape patru ani la Sepsi, am câștigat trofee, acum a venit timpul să mă întorc acasă. Vreau să intrăm în play-off din sezonul viitor”, spune Robert Ilyeș.

Robert Ilyeș, contract pe trei sezoane cu FK Miercurea Ciuc. ”Au încercat să mă convingă să rămân la Sepsi”

Plecarea lui Ilyeș la Miercurea Ciuc i-a luat prin surprindere pe șefii de la Sepsi OSK, Dioszegi și Hadnagy. Cei doi au încercat să-l convingă pe antrenorul secund al lui Cristiano Bergodi să rămână la Sfântu Gheorghe, însă a fost decis să facă pasul ca ”principal” în Liga 2, la echipa din orașul natal.

”Președintele Zoltan Szondi mi-a făcut oferta să vin ca principal. A fost extrem de dezamăgit de faptul că în ultimii doi ani s-a ratat calificarea în play-off. Am acceptat și pentru faptul că am fost dorit cu adevărat de către suporterii noștri. Imediat după ce am primit oferta am discutat cu Dioszegi și Hadnagy. Le-am spus că vreau să fiu principal, ei au încercat să mă convingă să rămân la Sepsi, dar, în cele din urmă, au acceptat. Chiar le mulțumesc pentru înțelegere, le-am spus că nu este vorba de bani și au fost de acord, asta deși eu mai aveam contract încă un an și jumătate cu Sepsi OSK. Despărțirea de Sepsi a fost emoționantă, mai ales că au fost jucători care mi-au spus că sunt dispuși să contribuie la salariul meu doar să rămân!”, a spus Ilyeș, care a fost antrenor secund la Sepsi din vara lui 2019 și a colaborat cu antrenorii principali Csaba Laszlo, Leo Grozavu și Cristiano Bergodi.

”De la toți trei am acumulat experiență”, a mai spus Ilyeș, care a mai fost ”secund” la Liga 1, la FC Brașov, în perioada în care echipa brașoveană era antrenată de Aurel Țicleanu și Alexandru Pelici.

  • Din stafful lui Robert Ilyeș vor face parte Laszlo Albu și Barna Bajko, antrenori secunzi, Nagy Barna, antrenor cu pregătirea portarilor, Vella Aron, preparator fizic, și Keszler Aron, analist video.
  • Ilyeș îi ia locul la FK Miercurea Ciuc neamțului Werner Burger, numit la începutul anului și care a condus echipa în cantonamentul de iarnă și în ultimele trei jocuri oficiale din sezonul regular.

Ilyeș: ”Obiectivul meu personal este să duc echipa în play-off din sezonul viitor”

Robert Ilyeş şi-a început cariera de fotbalist la Rapid Miercurea Ciuc, apoi a trecut pe la FC Odorheiu Secuiesc, Mureşul Topliţa. Primii paşi în fotbalul mare i-a făcut la Foresta Fălticeni, după care a fost transferat de Astra. Au urmat patru ani la Rapid, echipă cu care a câştigat cinci trofee: un campionat, două Cupe şi două Supercupe. A prins şi un transfer în străinătate, la Khazar Lankaran, în Azerbaidjan, unde avea să mai câştige două trofee: cupa şi campionatul. A revenit în ţară, în 2008, la FC Braşov, la solicitarea lui Răzvan Lucescu, iar sub Tâmpa a stat patru ani. În cariera sa a mai jucat puțin la ASA Târgu Mureș, în Liga 1, după care s-a întors acasă, la FK Miercurea Ciuc, cu care a promovat în Liga 3, în calitate de jucător și antrenor.

Ca antrenor a condus și echipa U19 a clubului din Miercurea Ciuc.

”Filozofia mea ca antrenor este un joc bazat pe construcție, posesie și atac. Obiectivul meu personal este să duc echipa în play-off din sezonul viitor, însă totul depinde și de strategia clubului, dacă ne vom baza doar pe jucători din academie sau vom face transferuri”
Robert Ilyeș, antrenor FK Miercurea Ciuc

Viorel Hizo și Răzvan Lucescu, antrenorii care i-au marcat cariera de fotbalist lui Ilyeș

Antrenorii care i-au influențat cel mai mult cariera de fotbalist au fost Răzvan Lucescu și Viorel Hizo.

”De departe, Răzvan Lucescu este antrenorul care m-a impresionat cel mai tare, este un profesionist desăvârșit. Câteodată ne cerea lucruri pe care nici pe calculator nu cred că le puteam face perfect. Așa este Răzvan, el mereu dorea ca totul să iasă perfect. Apoi și Viorel Hizo este un antrenor important în cariera mea. El m-a dorit la Rapid, echipă la care am câștigat trofee importante și mi-am dat seama ce înseamnă să ai o mentalitate de fotbalist. Îmi pare rău că nu aveam această gândire până să ajung la Rapid. Atunci mi-am dat seama ce înseamnă să fii învingător tot timpul, la meciuri, la antrenamente, dar și în viața de zi cu zi”, a menționat Ilyeș.

Ilyeș a urmărit din tribună, alături de Zoltan Szondi, primul meci al echipei FK Miercurea Ciuc în play-out-ul Ligii 2, 2-0 acasă cu CSM Slatina, partidă în care de pe margine a dat indicații Barna Bajko. Va debuta oficial ca antrenor principal peste două săptămâni, când ciucanii vor evolua în deplasare la Poli Timișoara, ultima clasată în Grupa A.

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 29 de puncte.

Foto: Pál Zoltán (FK Miercurea Ciuc) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-acord-cu-fk-miercurea-ciuc-19263683

Adi MARICA 19 Mar. 2023, 23:51 Liga 2
Pe aceeași temă