Pierdere grea pentru FC Hermannstadt: Călin Popescu s-a accidentat și e incert pentru restul sezonului. Ce spune Marius Măldărășanu despre modul în care jucătorii săi se motivează pentru a reuși promovarea, spre deosebire de anumiți adversari

Marius ANGHEL 28 Apr. 2022, 11:51 Liga 2
Pierdere grea pentru FC Hermannstadt: Călin Popescu s-a accidentat și e incert pentru restul sezonului. Ce spune Marius Măldărășanu despre modul în care jucătorii săi se motivează pentru a reuși promovarea, spre deosebire de anumiți adversari

FC Hermannstadt nu se va mai putea baza în acest sezon de Liga 2 pe unul dintre cei mai în formă jucători sub 21 de ani pe care îi avea în lot, titular în opt din cele nouă jocuri oficiale disputate de echipa sibiană în 2022.

Călin Popescu (20 de ani) a ieșit accidentat de pe teren în finalul partidei cu Unirea Slobozia, iar verdictul medicilor a fost unul dur pentru el și antrenorul Marius Măldărășanu. Tânărul mijlocaș polivalent, decisiv prin dăruirea sa, aportul ofensiv, fazele create și pasele oferite în multe dintre partidele în care a fost utilizat, are ruptură musculară la piciorul drept și timpul de refacere al său e preconizat a-l întrece pe cel în care FC Hermannstadt își va încheia meciurile din acest campionat.

Călin Popescu s-a accidentat și e incert pentru restul rezonului

Antrenorul Marius Măldărășanu regretă pierderea lui Călin Popescu, însă, pe de altă parte, spune că Alexandru Oroian și Cosmin Bucuroiu trebuie să suplinească absența jucătorului devenit titular în acest an datorită evoluțiilor sale apreciate.

”Niciun antrenor nu-și dorește să aibă jucători accidentați. Din păcate, acest final de campionat, cum ați văzut și la alte echipe, aduce astfel de situații. Îl avem pe Pope accidentat, a făcut un sezon de primăvară foarte bun. I-a venit rândul să joace, a făcut-o foarte bine, și-a adus aportul. Asta este situația. Ne dorim ca el să se refacă cât mai repede. Însă sunt alți doi jucători care vor evolua acolo, Oroian și Bucuroiu, și va trebui să-l suplinească”, a spus Măldărășanu.

În meciul cu Unirea Slobozia (scor 0-0), desfășurat etapa trecută, a fost înlocuit în minutul 60 cu Cosmin Bucuroiu.

Călin Popescu este la FC Hermannstadt din ianuarie 2021, iar în actualul sezon era la cea mai bună evoluția a sa de când joacă la seniori. A adunat 18 meciuri din totalul de 25 disputate de echipa sa în Liga 2, în zece a intrat titular și a marcat trei goluri (4-1 cu FK Miercurea Ciuc, 6-0 cu Dacia Unirea Brăila și 2-1 cu Poli Timișoara).

Marius Măldărășanu nu concepe decât victoria cu Concordia: ”Obiectivul nostru este promovarea directă”

Astăzi, de la ora 20:00, FC Hermannstadt joacă în deschiderea etapei a 7-a a play-off-ului Ligii 2. Echipa sibiană are al treilea meci consecutiv în deplasare, de această dată la Concordia Chiajna.

Marius Măldărășanu speră ca jucătorii săi să se adapteze repede la condițiile de joc, fiindcă partida va avea loc pe un teren cu iarbă sintetică, și spune că obiectivul clubului este în continuare clasarea pe un loc direct promovabil. Între timp, FC Hermannstadt a picat pe locul 3, care duce la barajul de promovare cu Dinamo.

”Au mai rămas patru finale. Până la urmă, cel mai important meci este următorul. Jucăm la Concordia, pe un teren sintetic, teren dificil pentru echipele care pasează, dar trebuie să ne adaptăm repede și mergem doar la victorie, pentru că obiectivul nostru este promovarea, dar ne dorim o promovare directă”, a spus Măldărășanu despre partida cu Concordia.

Pentru acest meci, căpitanul Petrișor Petrescu este în continuare indisponibil, după întinderea musculară suferită în urmă cu două etape, la jocul cu Steaua, însă este apt Ionuț Stoica, al doilea căpitan din lot, care a absentat și el din motive medicale la partida de la Slobozia.

Jucătorii echipei FC Hermannstadt au ”motivație intrinsecă” pentru a promova în Liga 1

Referitor la informațiile financiare din ultima perioadă, în special din partea rivalei ”U” Cluj, pentru care a fost aprobată o sumă de 800 de mii de euro din partea Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca pentru încheierea acestui sezon, dar și de la Petrolul, unde înaintea jocului trecut s-a achitat un salariu din cele restante, Marius Măldărășanu a spus cât de importante sunt astfel de vești în această luptă pentru promovare.

Se știe că la FC Hermannstadt sunt mari probleme financiare, iar reacția antrenorului referitoare la modul în care jucătorii săi se automotivează pentru a reușit promovarea în Liga 1 spune totul.

”Bravo lor! Orice bonus financiar venit înaintea unui meci este foarte important pentru un jucător. Însă, băieții noștri au o altă motivație, o motivație intrinsecă”, a declarat Marius Măldărășanu.

Referitor la partea financiară de la FC Hermannstadt, președintele Dănuț Coman spunea înaintea jocului cu Unirea Slobozia că a semnat două contracte cu două entități private importante, fără să le precizeze numele, banii urmâns să acopere o parte dintre restanțele către jucători și staff.

FC Hermannstadt, la al treilea meci consecutiv în deplasare

FC Hermannstadt a înregistrat în ultimele patru meciuri trei rezultate de egalitate la scorul de 0-0, cu Petrolul, ”U” Cluj și Unirea Slobozia. În ultimele două etape a jucat în deplasare, înregistrând o victorie, 4-1 la Steaua, și un egal, 0-0 la Unirea Slobozia, iar în această rundă joacă tot ”afară”, la Concordia Chiajna, echipă pe care în tur a învins-o cu 2-1 la Mediaș, prin golurile marcate de Daniel Paraschiv (17) și Baba Alhassan (67), respectiv Azdren Llullaku (45+2).

În acest moment, cu trei etape înainte de finalul play-off-ului Ligii 2, FC Hermannstadt ocupă locul 3, cu 53 de puncte, de baraj de promovare, în timp ce Concordia Chiajna se află pe poziția a 5-a, cu 40 de puncte.

Echipa sibiană este neînvinsă în acest play-off, având trei victorii și trei remize, în timp ce cea ilfoveană are o victorie, un egal și patru eșecuri.

Foto: George Ilinca și Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiuni-maxime-la-concordia-chiajna-fotbalistii-au-prime-de-liga-1-dar-evolutiile-din-play-off-sunt-modeste-cristian-tanase-a-armat-tunurile-daca-luau-campionatul-nu-i-19228904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-meciuri-in-maximum-o-saptamana-pentru-echipele-participante-in-play-off-ul-ligii-2-programul-etapelor-7-si-8-petrolul-steaua-se-joaca-duminica-19228730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vin-banii-la-baieti-fc-hermannstadt-a-semnat-contracte-cu-doua-companii-puternice-precizarile-lui-danut-coman-19228195

Marius ANGHEL 28 Apr. 2022, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă