Petrolul, victorioasă într-un amical în fața noului Farul, cu un jucător de 16 ani decisiv

Marius ANGHEL 03 Jul. 2021, 23:15 Liga 2

După 1-0 cu modesta Tricolorul Breaza (Liga 4), amical desfășurat în urmă cu o săptămână, Petrolul a reușit în al doilea test desfășurat în această perioadă de pregătire de vară o victorie mult mai importantă. Ploieștenii au trecut tot cu 1-0, acum pe stadionul Tineretului din Brașov, de prim-divizionara Viitorul, branduită în noul Farul Constanța.

  • Trebuie spus însă că Gheorghe Hagi și-a împărțit însă lotul în două astăzi, unii dintre jucători evoluând de la ora 11:00 în amicalul cu FK Csikszereda, terminat la scorul de 1-1, iar alții au evoluat de la ora 14:00, contra Petrolului, în care au pierdut cu 0-1.
  • Totodată, noul Farul s-a aflat în ultima zi de cantonament efectuat la Poiana Brașov.

Artean și Măzărache, autorii marilor ocazii în prima repriză a amicalului dintre Petrolul și Farul

Petrolul a considerat acest amical cu noul Farul drept ”primul test cu adevărat solicitant al verii pentru elevii lui Nae Constantin”. ”Găzarii”, aflați la finalul primei săptămâni de cantonament pe plan local, s-au deplasat pentru amical amical la Brașov, unde au avut o primă jumătate de oră în care au fost dominați autoritar de ”marinari”. Însă, la singura mare ocazie din acest interval de timp, Pîrvulescu a salvat de pe linia porții la lovitura de cap a lui Artean (20).

Jucătorii lui Nae Constantin au echilibrat meciul și au trecut, la rândul lor, pe lângă deschiderea scorului. Măzărache (29) s-a lansat într-o cursă pe dreapta, a lobat mingea peste Dur-Bozoancă, dar Mladen s-a repliat și a respins din fața porții. Tot Măzărache a mai avut o șansă de a înscrie cu două minute înainte de pauză, însă mingea șutată a fost deviată de Mladen în blocajul portarului.

David Ilie, un jucător de 16 ani, a fost decisiv pentru Petrolul

În repriza a doua, petroliștii ”au fost din ce în ce mai prezenți în ofensivă”, conform cronicii jocului publicată de site-ul oficial al ploieștenilor. Olaru (60 – lovitură de cap, prinsă de Dur-Bozoancă), Boțogan (63 – șut de la 18 metri, puțin pe lângă bara din dreapta, după o minge așezată cu călcâiul de către Diarra) și Diarra (65 – șut, din careu, pe lângă poarta goală) n-au reușit însă să concretizeze situațiile avute.

Golul a venit însă din piciorul unui puști de 16 ani. Cu un sfert de oră înainte de final, Țicu a centrat de pe stânga, iar David Ilie a reluat din marginea careului mic în plasă.

”Petrolul câștigă, așadar, în fața unui adversar redutabil și obține o victorie importantă pentru moralul unor tineri jucători, în condițiile în care Nae Constantin a folosit patru „underi” titulari (Pîrvulescu, Oprea, Licsandru, Bratu), și alți șapte după pauză (Niță, Constantinescu, Boțogan, Nițescu, Ilie, Enache, Nicolae)! De altfel, cu excepția celui de-al treilea portar, Jercălău, tehnicianul „galben-albaștrilor” a rulat întreg efectivul pe care l-a avut la dispoziție pentru această deplasare, singurul jucător rămas la Ploiești, din cauza unor probleme medicale, fiind Armando Vajushi”, a concluzionat ofițerul de presă al prahovenilor.

  • Trebuie spus și faptul că Petrolul, chiar și cu problemele pe care le traversează în această perioadă, continuă să dea clasă tuturor cluburi din fotbalul românesc în ceea ce privește modul în care se promovează și oferă informații către suporterii ei și mass-mediei. Clubul ploieștean nu a omis să transmită live și amicalul cu noul Farul, filmarea fiind preluată inclusiv de constănțeni. Ulterior, la scurt timp, nelipsita cronică și galeria foto au fost publicate pe site-ul oficial. O lecție inclusiv pentru echipele din Liga 1, însă în special pentru colegele din Liga 2, multe dintre ele fantome la acest capitol sau care își ascund jucătorii de presă, ori nu sunt în stare să ofere cel puțin transferurile oficiale sau jucătorii utilizați în amicale.

Petrolul, prima repriză: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Manolache, A. Oprea – Licsandru, Sil. Pană – M. Bratu, Buia, Saim Tudor – Măzărache
Petrolul, a doua repriză: Cebotari – Niță, V. Lică, Huja, Țicu – Cebotaru, Alb. Olaru – Mih. Constantinescu, Boțogan (Dav. Ilie 67), Nițescu – S. Diarra
Antrenor: Nicolae Constantin

Farul: Dur-Bozoancă – Larie, Artean (Popescu 40), Mladen – Dussaut, Mălăele, Bodișteanu, De Nooijer – Ely Fernandes, Aur. Chițu, Rădăslăvescu
După pauză au mai jucat Lazăr, Dobrosavlevic, Romario Pires, Pitu, Danuleasa, Enes Sali, Petre
Manager tehnic: Gheorghe Hagi

După meciul de la Brașov, jucătorii Petrolului s-au întors la Ploiești pentru a-și continua programul de pregătire în regim de cantonament.

Înregistrarea amicalului Petrolul Ploiești – Farul Constanța 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=5pZJt2W5gtg

Foto: Bogdan Balas / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-petrolul-a-intrat-in-cantonament-iar-la-primul-antrenament-au-fost-prezenti-23-de-jucatori-nae-constantin-pregateste-al-doilea-amical-cu-farul-19190739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-victorie-la-limita-cu-tricolorul-breaza-nae-constantin-suntem-in-perioada-cea-mai-grea-sfaturile-primite-de-antrenor-de-la-razvan-lucescu-si-reactia-despre-venirea-lui-19190478

Marius ANGHEL 03 Jul. 2021, 23:15 Liga 2
Pe aceeași temă