Meciul Turris – Petrolul a fost amânat la solicitatea ploieștenilor! Cum au motivat și când a fost reprogramată partida contra liderului Ligii 2

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 13:21 Campionat

Petrolul și-a amânat meciul cu liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele, din etapa a 14-a a Ligii 2, deoarece are doi jucători convocați la naționala U18 a României. Echipa ploieșteană va avea, astfel, două partide reprogramate în acest sezon, după cea cu FK Csikszereda, și își va aglomera programul pe luna noiembrie.

Cu Mario Bratu (17 ani) și Ianis Stoica (16 ani) convocați la reprezentativa U18 a României de selecționerul Dan Oprescu, Petrolul a profitat de schimbarea de regulament făcută de FRF în această vară și a solicitat amânarea meciului cu Turris-Oltul, care inițial fusese programat pentru joi, 24 octombrie, de la ora 18:00, la Turnu Măgurele, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 2. FRF a aprobat și a reprogramat jocul pentru 20 noiembrie, într-o zi de miercuri, ora nefiind încă stabilită.

Din acest sezon, orice echipă din Liga 2 sau 3 care are minim doi jucători convocați la echipele naționale pot solicita amânarea meciurilor în perioada în care nu-i pot folosi pe respectivii componenți ai lotului.

Juniorii petroliștilor se vor prezenta, pe data de 19 octombrie, în cantonamentul de la Buftea, urmând să participe la „dubla” de verificare cu Slovacia, meciurile fiind programate să se dispute pe 22 și 24 octombrie, ambele pe stadionul din Otopeni. Bratu și Stoica au fost folosiți constant în stagiunea 2019-2020 a Ligii 2, primul bifând șase apariții și un gol marcat, iar cel de-al doilea șapte jocuri.

Al doilea meci amânat pentru Petrolul, al optulea în acest sezon de Liga 2

Pentru Petrolul va fi al doilea meci amânat în acest sezon, după cel cu FK Csikszereda, pe care ar fi trebuit să-l dispute la Ploiești, pe 31 august, însă care a fost reprogramat pe 5 sau 6 noiembrie, deoarece la data respectivă s-a dorit de către federație protejarea suprafeței de joc pentru meciul României cu Malta.

În acest sezon de Liga 2, din care s-au desfășurat 11 etape, au fost amânate până acum șapte meciuri: Petrolul – Csikszereda (etapa 5), „U” Cluj – UTA (etapa 6), Rapid – UTA (etapa 10), Argeș – Reșița, Buzău – ASU Poli, UTA – Chiajna și Călărași – Rapid (toate patru din etapa 11). Jocurile din etapa a 12-a se desfășoară astăzi și pot fi urmărite AICI.

În acest moment, Petrolul se află pe locul 6, cu 18 puncte acumulate în 10 meciuri, în timp ce Turris-Oltul este liderul Ligii 2, cu 25 de puncte strânse în 11 meciuri.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 13:21 Campionat
Pe aceeași temă