Petrolul, scrisoarea deschisă către Ihor Surkis, în care se oferă să ajute două grupe de juniori ale clubului Dinamo Kiev și familiile copiilor. Poli Timișoara sare și ea în ajutorul refugiaților din Ucraina

Marius ANGHEL 28 Feb. 2022, 15:03 Liga 2
Petrolul, scrisoarea deschisă către Ihor Surkis, în care se oferă să ajute două grupe de juniori ale clubului Dinamo Kiev și familiile copiilor. Poli Timișoara sare și ea în ajutorul refugiaților din Ucraina

După ce s-a alăturat Crucii Roșii Prahova pentru a strânge ajutoare, produse, materiale, dar și bani, care vor fi trimise în Ucraina, țară vecină aflată de o săptămână în război cu Rusia, după ce a fost invadată, Petrolul Ploiești, liderul Ligii 2, vine cu o nouă decizie prin care vrea să spijine poporul cu care România se învecinează la nord și nord-est.

Petrolul, gata să ajute două grupe de juniori ale clubului Dinamo Kiev, cât și părinții copiilor

Clubul ploieștean, prin președintele Costel Lazăr, a adresat o scrisoare deschisă clubului ucrainean Dinamo Kiev, unde antrenorul primei echipe este Mircea Lucescu, prin care îi transmite patronului Ihor Surkis că este dispusă să se ocupe de două grupe de juniori, pe o perioadă nedeterminată, ale multiplei campioane din Ucraina, cât și de membri familiilor acestora.

”Având în vedere momentele dificile prin care treceți, Fotbal Club Petrolul Ploiești vă pune la dispoziție servicii de transport, cazare, masă și condiții de antrenament pentru două grupe de juniori pe o perioadă nedeterminată. Fiecare copil poate fi însoțit de membri ai familiei”, scrie Petrolul în scrisoarea deschisă adresată ”prietenilor noștri din Kiev”, după cum s-a exprimat Costel Lazăr.

Scrisoarea deschisă a clubului Petrolul pentru Dinamo Kiev:

Scrisoare deschisă adresată Fotbal Club Dynamo Kiev

În atenția: domnului Ihor Surkis

Dragi prieteni,

În această perioadă de grea încercare pentru bravul popor ucrainian, sportivii și copiii nu trebuie să devină ”victime colaterale” ale unui război fără sens.

Având în vedere momentele dificile prin care treceți, Fotbal Club Petrolul Ploiești vă pune la dispoziție servicii de transport, cazare, masă și condiții de antrenament pentru două grupe de juniori pe o perioadă nedeterminată. Fiecare copil poate fi însoțit de membri ai familiei.

Vă rugăm să primiți această propunere ca pe un gest de solidaritate al clubului nostru față de voi, prietenii noștri din Kiev.

În cazul în care veți da curs invitației noastre, așteptăm să ne contactați pentru detalii la adresa de email: [email protected]

Sportul este și trebuie să rămână un ambasador al păcii, chiar și în aceste zile de război!

Cu adâncă prețuire,

Costel Lazăr

Președinte”

Poli Timișoara, prin Druckeria, sare și ea în ajutorul refugiaților din Ucraina

Gestul clubului Petrolul vine după ce a anunțat că s-a alăturat Crucii Roșii Prahova pentru a strânge ajutoare, care vor fi trimise în țara vecină. Locația unde se pot face aceste donări este stadionul ”Ilie Oană”, la intrarea din strada Alexandru Vlahuță.

Alte cluburi din Liga 2 care s-au implicat în ajutorarea refugiaților din Ucraina sunt Politehnica Iași, Universitatea Cluj și, de astăzi, Politehnica Timișoara, prin Druckeria.

”Nu putem rămâne impasibili la drama vecinilor noștri
Suporterii alb-violeţi s-au mobilizat! Pentru a acorda un ajutor cât mai eficient, te rugăm să completezi formularul următor – https://forms.gle/DX5AmN8ybAhXBFqg8, anunță Poli Timișoara.

 

Marius ANGHEL 28 Feb. 2022, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă