Petrolul, salt spectaculos în clasamentul Ligii 2 după victoria din derby-ul cu Rapid. Viorel Moldovan crede că ”lupii” au ieșit din criză: ”Am reușit să ne deblocăm. Dedic această victorie suporterilor noștri”

Marius ANGHEL 06 Nov. 2020, 22:00 Liga 2

După trei meciuri din care a luat doar un punct, Petrolul reușește să câștige din nou pe teren propriu, pe ”Ilie Oană”, și să o facă tocmai împotriva marii rivale Rapid.

”Găzarii” s-au impus cu 2-0 în ”Primvs Derby”, în meciul care a deschis etapa a 11-a a Ligii 2, și urcă momentan de pe locul 9 pe locul 4, poziție de play-off, unde speră să rămână și la finalul sezonului regular. Viorel Moldovan a dedicat victoria cu giuleștenii suporterilor și speră ca jucătorii săi să se fi deblocat în ofensivă după acest succes.

Viorel Moldovan, după victoria Petrolului cu Rapid: ”Trebuie să fie un reset pentru noi și de acum până la final și câștigăm toate jocurile”

Petrolul a gestionat bine perioada de pregătire pe care a avut-o în ultima săptămână și jumătate, după ce în runda trecută a Ligii 2 a stat și obține o victorie importantă contra Rapidului, marea rivală de zi cu zi, dar și în lupta pentru promovare.

”Mă bucur enorm de mult că am reușit această victorie. A fost momentul oportun pentru noi, ca să reacționăm și să câștigăm în sfârșit un joc pe teren propriu, să urcăm în clasament, să acumulăm trei puncte împotriva unui adversar foarte bun. Vreau să îmi felicit băieții de caracterul de care au dat dovadă la acest joc. Sunt fericit și mă bucur nespus de mult că am reușit să ne deblocăm pe teren propriu. Trebuie să fie un reset pentru noi și de acum până la final și câștigăm toate jocurile”, a spus Viorel Moldovan la finalul jocului cu Rapid, la microfonul DigiSport.

Bucuria lui Viorel Moldovan după al doilea gol marcat de Petrolul în meciul cu Rapid. Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

Moldovan: ”Vreau să dedic această victorie suporterilor noștri”

Vasile Buhăescu, în minutul 7, și Manuel Botic, în minutul 90+2, au înscris golurile Petrolului în succesul contra Rapidului, primul de când cele două echipe au luat-o de la zero și au ajuns să fie adversare în Liga 2. În precedentele două întâlniri, în sezonul trecut, Rapid câștiga cu 1-0, norocos, în Regie, iar în play-off se termina 0-0 pe ”Ilie Oană”, după un meci foarte tensionat, cu un penalty pentru ”lupi” repetat de două ori și două eliminări pentru giuleșteni.

De această dată, Viorel Modlovan n-a mai pomenit nimic de victorie muncitorească sau de salopete, și-a lăudat ca de obicei jucătorii și a spus din nou că îi e greu să formeze în scurt timp o echipă contruită aproape de la zero în această vară/toamnă.

”Astăzi pot să spun că am avut și șansă, am fost pragmatici, am gestionat bine jocul, am reușit să deschidem scorul, să deblocăm rezultatul. Ne-am apărat foarte bine, am reușit pe final să facem 2-0. Băieții și-au dorit enorm de mult să obțină această victorie. Mă bucur pentru ei. Am suferit destul de mult în ultimul timp, dar știam că va veni acest moment, pentru că aveam mare încredere în ceea ce facem la antrenament, în ceea ce pregătim, vizavi de modul lor de a se implica, în a se antrena. Am mai spus-o de fiecare dată. Nu poți într-un timp relativ atât de scurt să construiești o echipă de la zero. Este nevoie de timp, dar știu că nu există această răbdare aici. Vreau să dedic această victorie suporterilor noștri, care, chiar dacă ne mai ceartă din când în când, sunt alături de noi, suferă foarte mult și noi și o victorie împotriva Rapidului eu cred îi fac foarte fericiți în această seară”, a declarat Moldovan.

Manuel Botic a înscris pentru Petrolul la scurt timp după ce a intrat pe teren în derby-ul cu Rapid. Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

Abia al doilea succes în șase meciuri pe ”Ilie Oană” pentru Petrolul. ”Există o lege a compensației tot timpul. Roata se întoarce astăzi”

În precedentele cinci meciuri disputate de Petrolul pe teren propriu în acest sezon, echipa a suferit. A pierdut de trei ori, cu Farul (1-2), Dunărea Călărași (0-1) și U Craiova 1948 SA (0-1) și a scos puncte cu modestele Ripensia (5-0) și CSM Slatina (1-1).

Cu acest succes contra Rapidului, antrenorul Viorel Moldovan speră ca roata să se fi întos în favoarea echipei sale și de acum să nu mai fie probleme cel puțin pe teren propriu.

”E important că am reușit să ne deblocăm pe teren propriu, pentru că am avut jocuri, zic eu, destul de bune, am avut foarte multe ocazii în anumite partide, nu am reușit să facem diferența, nu am fost atât de pragmatici ca și astăzi. Dar există o lege a compensației tot timpul. Roata se întoarce astăzi. A fost și șansa de partea noastră, dar am forțat-o și noi datorită implicării și muncii depuse pe teren”, a mai spus Viorel Moldovan la finalul jocului cu Rapid.

Petroliștii s-au fotografiat cu tabela care arăta scorul meciului cu Rapid, la finalul jocului cu marea rivală ai echipei ploieștene. Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

Moldovan regretă situația Rapidului, însă se bucură pentru el și Petrolul

În final, Moldovan a fost întrebat și ce crede despre situația Rapidului, echipă unde și-a încheiat cariera de jucător și pe care a promovat-o în Liga 1 ca antrenor.

”A fost un moment extraordinar pentru mine pe finalul carierei și o onoare să îmbrac tricoul Rapidului. Am reușit o promovare cu Rapidul. Îmi pare rău pentru situația lor, îmi pare bine pentru situația mea. Asta e viața. Sunt profesionist, așa am fost și ca jucător. Mă bucur că am reușit să câștigăm astăzi împotriva Rapidului”, a spus Viorel Moldovan.

Cu 17 puncte acumulate în zece meciuri, Petrolul urcă, pentru moment, pe locul 4 în Liga 2, însă poate fi devansată în urma meciurilor de sâmbătă. În etapa următoare, a 12-a, Petrolul joacă tot pe teren propriu, tocmai la 18 noiembrie, de la ora 18:00, cu Aerostar Bacău.

Locul 4 este cel pe care jucătorii Petrolului trebuie să se mențină pentru a-și primi din nou salariile în întregime, după ce după eșecul cu ”FC U” Craiova le-a fost înjumătățite, iar primele au fost blocate.

Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

Marius ANGHEL 06 Nov. 2020, 22:00 Liga 2
Pe aceeași temă