Petrolul poate fi ultima ”stație” din cariera lui Hamza Younes. Tunisianul mai are un singur obiectiv: ”Îmi doresc foarte mult să promovăm.” Cele mai frumoase momente în tricoul galben-albastru și mesajul pentru ”lupii galbeni”

Răzvan STÎNGĂ 05 May. 2020, 20:30 Liga 2

Hamza Younes (34 de ani) face parte din categoria străinilor care și-au pus amprenta în sens pozitiv asupra fotbalului românesc. Tunisianul a realizat performanțe foarte bune la Petrolul Ploiești și a rămas în inimile suporterilor. De altfel, fanii au reprezentat un motiv în plus pentru care atacantul a dat curs ofertei venite în 2019. A acceptat să revină și are planuri mari cu echipa din Ploiești. Vrea să o ducă în Liga 1, pentru că, spune într-un interviu pentru site-ul clubului, ”acolo merită să fie”.

Younes menționează că s-ar putea retrage de la Petrolul, dar acest lucru se va întâmpla doar după ce va realiza obiectivul principal al clubului, promovarea în Liga 1. Speră ca visul să devină realitate la finalul sezonului actual. Despre fani și cele mai frumoase momente de la echipă, atacantul a vorbit într-un Q&A (question and answer – întrebare și răspuns).

Ce te-a motivat să te întorci la Petrolul?
Motivul pentru care m-am întors la Petrolul, în primul rând, a fost pentru că am făcut o promisiune când am plecat de aici. Am zis că într-o zi o să mă întorc și am ținut-o. În al doilea rând, dacă iubim Petrolul trebuie să arătăm că ajutăm echipa în momente grele și în momente bune. Asta am făcut, îmi asum tot ce se întâmplă, dar sper să se întâmple ceva bun. Să promovăm și să vedem Petrolul sus, acolo unde merită să fie.

Hamza Younes în meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiești și Daco-Getica București, din cadrul Ligii a-2-a, desfășurat pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, duminică, 13 octombrie 2019. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Care este fotbalistul tău preferat?
Jucătorul meu preferat trebuie să fie un atacant, bineînțeles. Este Ronaldo Nazario.

Cel mai frumos moment, Cupa din 2013 și bucuria fanilor 

Care este cel mai frumos moment în tricoul Petrolului?

Cel mai frumos moment trăit cu Petrolul este când am câștigat Cupa, în 2013, și când ne-am întors în oraș, la ora două-trei noaptea. Tot orașul era afară și era fericit. Asta ne-a bucurat pe noi foarte mult.

 

Care este cel mai frumos moment în tricoul Petrolului?

Hamza Younes pozează alături de trofeul Cupa României, câștigat cu Petrolul Ploiești într-un meci pe Arena Națională cu CFR Cluj. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Cel mai frumos moment trăit cu Petrolul este când am câștigat Cupa, în 2013, și când ne-am întors în oraș, la ora două-trei noaptea. Tot orașul era afară și era fericit. Asta ne-a bucurat pe noi foarte mult.

Cum te-ai simțit după victoria și golul marcat cu Swansea?
După meciul cu Swansea (n.r. – câștigat cu 2-1 la Ploiești, în Europa League / foto principal), după gol și victorie am fost foarte fericit. Am fost mândru de echipă, de performanță și de jocul făcut. Cred că e unul dintre cele mai frumoase meciuri pe care le-am realizat la Petrolul.

Te vei retrage de la Petrolul?
Sincer să fiu, vreau să joc din nou cu Petrolul în Liga 1. Îmi doresc foarte mult să promovăm acum.

Ce coleg din perioada 2013-2014 ți-ai dori să ai alături din nou la Petrolul?
Aș vrea să fiu din nou coleg cu Boudjema și Sony Mustivar. Să îi am lângă mine.

Bucurie petrolistă cu Younes Hamza și Sony Mustivar. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Care este cel mai frumos gol marcat de tine?
Cel mai frumos gol cred că a fost unul marcat cu Dinamo, dar au fost multe goluri frumoase marcate pentru Petrolul.

Younes Hamza: ”Suporterii Petrolului, sunt cei mai tari din România” 

Cum ai descrie suporterii Petrolului?
Suporterii sunt cei mai tari din România și cei mai frumoși. E ceva când joci și ai alături de tine peste 10.000 de fani. E o senzație foarte frumoasă.

Ce meserie ai fi ales dacă nu deveneai fotbalist?
Dacă nu eram jucător de fotbal, cred că aș fi vrut să fiu jucător de tenis.

Hamza Younes se bucură după golul marcat în tricoul echipei Petrolul, la prima sa experiență la formația ploieșteană

Younes Hamza a ajuns în România prima dată în 2012, chiar la Petrolul. Mutarea a coincis cu primul contract al său în afara Tunisiei. A venit de la Etoile Sportive du Sahel, în schimbul a 150.000 de euro. A plecat în 2014, iar după mai multe aventuri prin Bulgaria, Iran, Grecia sau Turcia, Hamza s-a întors în vara anului trecut, din postura fotbalistului liber de contract. În cele două perioade la Petrolul, a marcat 39 de goluri în 79 de partide.

Hamza și colegii săi au mult de tras dacă Liga 2 se va relua. După 24 de etape, Petrolul ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu Campionii FC Argeș, care are tot 38 de puncte, dar piteștenii se situează pe poziția a 4-a datorită golaverajului mai bun. Ținta echipei ploieștene este măcar locul 2, direct promovabil, pe care acum se află CS Mioveni, cu 39 de puncte.

Ploieștenii au avut un început bun de an. În singurele trei etape disputate în 2020 au obținut două victorii (2-0 cu Dunărea Călărași, 2-1 cu FK Csikszereda) și un egal (0-0 cu Farul Constanța). În sferturile de finală ale Cupei României, Petrolul a cedat cu 1-0, pe teren propriu, în fața prim-divizionarei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. În 13 meciuri jucate în acest sezon de Liga 2 de Hamza Younes, atacantul nu a marcat niciun gol pentru Petrolul. A înscris de două ori în două jocuri disputate în Cupa României, 1-0 cu Industria Galda și 7-0 cu Sănătatea Cluj.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=246&v=1MjrGkM1mZE&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reluarea-competitiilor-inseamna-si-mentinerea-sportivilor-si-antrenorilor-intr-un-cantonament-continuu-ionut-stroe-stiu-ca-nu-sunt-invatati-dar-din-pacate-situatia-actuala-impune-acest-l-19131537

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupii-au-schimbat-modul-de-pregatire-fac-antrenamente-cu-grupul-costel-enache-este-o-situatie-de-compromis-ne-adaptam-la-vremurile-pe-care-le-traim-19131505

Răzvan STÎNGĂ 05 May. 2020, 20:30 Liga 2
Pe aceeași temă