Petrolul pleacă de pe ”Ilie Oană”. Explicațiile clubului pentru mutarea partidei cu Aerostar din etapa a 12-a a Ligii 2 pe un alt stadion

Marius ANGHEL 10 Nov. 2020, 10:18 Liga 2
Petrolul pleacă de pe ”Ilie Oană”. Explicațiile clubului pentru mutarea partidei cu Aerostar din etapa a 12-a a Ligii 2 pe un alt stadion

Petrolul și-a aflat ieri adversarul din faza 16-imilor de finală ale Cupei României, însă a luat decizie și în privința meciului cu Aerostar Bacău, din etapa a 12-a a Ligii 2. Formația ploieșteană pleacă de pe ”Ilie Oană” din cauza naționalei României și, după o perioadă lungă în care a jucat acasă pe un alt stadion, va disputa partida cu moldovenii la Mogoșoaia.

În etapa a 12-a a Ligii 2, Petrolul urmează să o întâlnească pe teren propriu pe Aerostar Bacău. Însă, fiindcă FRF vrea să facă economie și să nu organizeze meciuri pe Arena Națională în această perioadă în care spectatorii nu au acces în tribune, un stadion lider în respectiva perioadă, a apelat din nou la ”Ilie Oană” pentru partidele cu Belarus (seniori) și Danemarca (U21). Astfel, formația ploieșteană, pentru a nu-și amânat meciul cu moldovenii, văzută în situația de a nu-și putea folosi arena proprie, s-a decis să se mute la Mogoșoaia pentru această partidă.

  • Ultima dată când Petrolul (vechiul Petrolul) a jucat acasă în deplasare s-a întâmplat în 2011, când după promovarea în Liga 1 și-a desfășurat primele trei meciuri la Buzău (2-1 cu Oțelul, 0-1 cu Rapid și 0-1 cu Ceahlăul), pe stadionul Gloria, până când noul ”Ilie Oană” a fost finalizat. Anterior, promovarea în prima ligă s-a obținut pe stadionul de la Strejnic, când Petrolul se mutase în Seria a 2-a a Ligii 2, alături de ”vestice”.
  • Actualul Petrolul, reînființat în 2016, nu a jucat niciodată un meci considerat pe teren propriu pe un alt stadion.

Petrolul explică de ce meciul cu Aerostar se joacă la Mogoșoaia

Meciul dintre Petrolul și Aerostar, din etapa a 12-a a Ligii 2, a fost pus să se desfășoare tocmai la 16 noiembrie, luni, de la ora 19:30. Etapa începe la 13 noiembrie.

”Partida dintre FC Petrolul Ploiești și Aerostar Bacău, contând pentru etapa a 12-a a Ligii 2, se va disputa luni, 16 noiembrie, de la ora 19.30, pe terenul din incinta Centrului de Fotbal FRF de la Mogoșoaia.

Inițial, ținându-se cont de faptul că, în zilele de 11 și 17 noiembrie, pe stadionul „Ilie Oană” vor avea loc întâlnirile internaționale România – Belarus (echipe de seniori) și România – Danemarca (U21), jocul dintre Petrolul și Aerostar era programat să se desfășorare miercuri, 18 noiembrie.

Cum, însă, finalul de an va fi unul extrem de aglomerat, dar și pentru a fi evitată, pe de altă parte, o noua pauză lungă între două jocuri oficiale, clubul nostru a solicitat mutarea datei de disputare a întâlnirii, găsindu-se, strict pentru această confruntare, varianta Mogoșoaia.

Pe lângă meciul cu Aerostar, până la finalul anului petroliștii mai au de jucat cu ASU Poli Timișoara (21/22noiembrie, deplasare), Gloria Buzău (25 noiembrie, acasă), Ceahlăul Piatra Neamț (28 noiembrie, deplasare, Cupa României) și Unirea Slobozia (05/06 decembrie, deplasare)”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Costel Lazăr: ”Am vrut să emităm o situație în care am fi avut de disputat patru partide într-un interval de doar zece zile!”

Stadionul ”Ilie Oană” se află în administrarea CSM Ploiești, Petrolul Ploiești fiind chiriaș al arenei considerată casa ei.

„Am vrut să evităm o situație în care, între 18 și 28 noiembrie, am fi avut de disputat patru partide într-un interval de doar zece zile! Iar, pe de altă parte, ar fi fost și o nouă pauză mare, 12 zile distanță între jocul cu Rapid și cel cu Aerostar, așa încât am solicitat reprogramarea partidei. Am avut acordul celor de la Aerostar și am găsit înțelegere din partea FRF pentru a folosi un teren foarte bun, cel al Centrului de la Mogoșoaia”, a precizat și președintele clubului Petrolul, Costel Lazăr.

Tot din cauza faptului că naționala a venit să joace pe ”Ilie Oană”, cu Austria, la mijlocul lunii octombrie, Petrolul și-a amânat atunci partida din etapa a 7-a de pe propriul teren cu CSM Slatina, care s-a disputat apoi la 28 octombrie și s-a obținut doar o remiză, scor 1-1.

Petrolul întâlnește CSM Ceahlăul în faza 16-imilor Cupei României

Altfel, Petrolul a aflat luni, 9 noiembrie, că va întâlni echipa de Liga 3 CSM Ceahlăul Piatra Neamț în 16-imile Cupei României. Jocul a fost stabilit prin tragere la sorți, iar echipa ploieșteană a făcut parte din prima grupă valorică, după ce în ediția trecută a competiției a trecut de faza optimilor, ajungând până în sferturi.

Jocul cu CSM Ceahlăul, o formație care nu are nicio legătură cu vechea echipă care a activat în Liga 1, se va desfășura la Piatra Neamț, cel mai probabil la data de 28 noiembrie, de la ora 13:30. Partida are slabe șanse să fie televizată, pentru a beneficia de o altă oră de disputare.

Programul 16-imilor Cupei României

Petrolul a jucat un singur meci în această fază a Cupei României, în turul 4, când a trecut, după prelungiri, cu 2-1, de Metaloglobus, la București.

În schimb, CSM Ceahlăul a jucat trei turul în această ediție a competiției KO. A trecut cu 4-0 de CSM Bacău, cu 3-0 la ”masa verde”, fără joc, de Aerostar Bacău, divizionara secundă neputând evolua atunci din cauza problemelor cu COVID-19, și cu 4-0 de Șomuz Fălticeni.

Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

Marius ANGHEL 10 Nov. 2020, 10:18 Liga 2
Pe aceeași temă