Petrolul nu-l mai vrea pe Hamza Younes: ”Când ratezi o promovare și aportul a fost aproape de zero, cred că trebuie să ne despărțim.” Situația lui Marinescu, cine mai are contract, cui i se propune prelungirea și unde au ajuns Bărboianu și Blănaru

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 22:46 Liga 2
Petrolul nu-l mai vrea pe Hamza Younes: ”Când ratezi o promovare și aportul a fost aproape de zero, cred că trebuie să ne despărțim.” Situația lui Marinescu, cine mai are contract, cui i se propune prelungirea și unde au ajuns Bărboianu și Blănaru

Petrolul Ploiești a ratat pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 1 și la începutul unui nou sezon de eșalon secund pregătește o serie de schimbări importante. Atât la nivelul conducerii administrative, a băncii tehnice, cât și a lotului de jucători.

Antrenor principal a fost numit Viorel Moldovan, Costel Lazăr a trecut din funcția de director sportiv în cea de președinte, iar în locul vicepreședintelui Octavian Grigore a fost numit Mihai Dogaru, directorul Veolia Energie Prahova, astfel că partenerul finanțator are în mod oficial un conducător în cadrul clubului.

La nivelul lotului se vrea o ”reconstrucție totală”, după cum a spus Lazăr în conferința de presă de prezentare a lui Moldovan, iar printre numele grele care nu mai sunt dorite se numără căpitanul Laurențiu Marinescu (36 de ani) și Hamza Younes (34 de ani).

Cariera de fotbalist a lui Laurențiu Marinescu a început la Petrolul și s-ar putea încheia în această vară tot la echipa ploieșteană. Mijlocașului nu i-a fost apreciat de către suporteri devotamantul și i s-a tot pus în spate orice rezultat slab obținut de echipă, astfel că nici șefii clubului nu se gândesc să-i prelungească contractul căpitanului. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Lui Younes Hamza i se propune rezilierea amiabilă, Laurențiu Marinescu și-a încheiat contractul. Lazăr: ”Dorim o reconstrucție totală a echipei”

Dacă mijlocașului crescut de Petrolul Laurențiu Marinescu i-a expirat contractul și nu mai e luat în calcule, potrivit surselor Liga2.ro, Hamza Younes mai are un an de contract cu echipa ploieșteană la care a impresionat la prima sa experiență avută în tricoul galben-albastru, în perioada 2012/2014. În schimb, tunisianul căsătorit cu o ploieșteancă a dezamăgit în acest sezon de Liga 2, iar conducerea îi va propune rezilierea amiabilă.

Younes Hamza are unul dintre cele mai mari salarii din Liga 2.

”Hamza este sub contract cu clubul. M-a sunat aseară. M-a rugat să îi accept o învoire și pentru ziua de astăzi, pentru că a avut un bilet de odihnă. Îl aștept mâine la anumit discuții și în funcție de poziția lui vom hotărî care va fi situația.

Nu sunt discuții legate de bani, ci legate de o reziliere pe cale amiabilă a contractului, pentru că dorim o reconstrucție totală a echipei, cu jucători mai tineri, cu jucători competitivi. Eu cred că în momentul în care ratezi o promovare și aportul a fost aproape de zero, cred că trebuie să ne despărțim.

Nu știu ce va spune. Am purtat o primă discuție. O să discutăm și cu avocatul lui. Eu cred că putem ajunge la un numitor comun”, a spus președintele Costel Lazăr.

În acest sezon, Hamza Younes a evoluat 856 de minute pentru Petrolul în Liga 2, în 15 meciuri, dintre care în doar opt a intrat ca titular, și nu a înscris niciun gol. A evoluat și în trei partide de Cupa României, în care a marcat două goluri. Evoluțiile sale au dezamăgit însă în primul rând suporterii clubului și ai săi personal, după evoluția impresionantă pe care a avut-o în prima sa perioadă în care a jucat la Ploiești.

Hamza Younes n-a mai avut lipici la gol ca în precedenta sa experiență la Petrolul și nu mai e dorit la Ploiești. Cu Campionii FC Argeș e posibil să fi evoluat pentru ultima dată pentru Petrolul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ștefan Bărboianu și Ștefan Blănaru au semnat cu Turris Oltul

Alți doi jucători experimentați pe care i-a avut Petrolul în lot în ultimul sezon și care și-au încheiat contractul în această vară sunt Ștefan Bărboianu (32 de ani) și Ștefan Blănaru (31 de ani).

Ambii nu vor mai continua la Ploiești, fiindcă nu li s-a propus prelungirea, dar și pentru că au și semnat cu o nouă echipă. Atât Bărboianu, cât și Blănaru au ajuns la Turris Oltul Turnu Măgurele, unde în iarnă a mers și Ionuț Cioinac, un alt fost petrolist.

Ștefan Bărboianu a avut 23 de meciuri în Liga 2 jucate pentru Petrolul, toate începute ca titular și doar într-unul a fost înlocuit. În iarnă, acesta fusese trecut inițial pe lista celor care trebuiau să plece, însă s-a revenit asupra deciziei. În schimb, Ștefan Blănaru a prins 16 meciuri, doar 9 ca titular și în opt dintre ele fiind schimbat și a marcat un singur gol.

Ștefan Bărboianu și Ștefan Blănaru au urmat calea lui Ionuț Coinac și au mers de la Petrolul la Turris Oltul Turnu Măgurele

Lungu e aproape de prelungire, Pol Roige și Vajushi sunt doriți în continuare. Deac a refuzat, Sîrghi, Meza Colli și Pierce nu rămân

Din lotul cu care Petrolul a terminat al doilea sezon consecutiv de Liga 2, jucătorii care mai au contracte valabile cu echipa sunt: Valentin Țicu (19 ani), Alberto Olaru (22 ani), Andrei Răuță (25 ani), Andrei Rus (19 ani, care revine după împrumutul de la UTA) – Mario Bratu (18 ani), Daniel Enache (18 ani), Mihai Nițescu (19 ani), Alexandru Tudor Saim (21 ani) și Hamza Younes (34 ani). În cazul acestuia din urmă se dorește rezilierea amiabilă.

Atacantul camerunez Serge Ekollo (22 ani) va fi împrumutat și pentru următorul sezon de la Astra, iar portarul Raul Avram (27 de ani) și fundașul Antoniu Manolache (20 de ani) au răspuns pozitiv propunerii de prelungire pentru încă un an.

Sursele Liga2.ro spun că, în acest moment, se poartă negocieri și pentru rămânerea în lot a portarului Cezar Lungu (32 de ani), dar și că noul staff și conducerea vor avea discuții cu mijlocașul spaniol Pol Roige (26 de ani) și atacantul albanez Armando Vajushi (28 de ani).

Armando Vajushi a fost achiziționat de Petrolul în iarnă, însă din cauza pandemiei nu a apucat să joace decât două meciuri pentru echipa ploieșteană, însă a marcat un gol. Chiar și așa, albanezul pare să-i fi impresionat pe conducători, cât și suporteri și i se va propune prelungirea contractului. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Dintre ceilalți componenți cu experiență din lot, mijlocașul Gabriel Deac (25 de ani) a refuzat prelungirea, fiindcă are ofertă din Liga 1, în timp ce fundașul Cristian Sîrghi (33 de ani) și mijlocașii David Meza Colli (32 de ani) și Leonel Pierce (27 de ani) nu intră în calcule pentru a li se prelungi contractele, spun sursele Liga2.ro.

”E clar că trebuie să ne întărim, să construim o echipă competitivă, o echipă puternică, una care la finalul acestui sezon să fie în prima ligă. Discutăm împreună cu conducerea clubului. Sunt elemente interesante. Avem nevoie de jucători cu caracter, care au foame, care au dorință. Nu este ușor să îi aduci de multe ori de la prima ligă la Liga a 2-a. Dar o provocare precum Petrolul Ploiești eu cred că atrage interes pentru orice jucător”, a vorbit noul antrenor al Petrolului, Viorel Moldovan, în momentul prezentării sale oficiale, despre echipa pe care vrea să și-o facă la Ploiești.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-viorel-moldovan-prezentat-oficial-la-petrolul-mi-am-gasit-haita-si-haita-a-gasit-masculul-alfa-acum-19143491

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-prelungit-intelegerile-cu-raul-avram-si-antoniu-manolache-jucatori-doriti-de-fc-u-craiova-lupii-care-mai-au-contracte-valabile-si-situatia-antrenoru-19143006

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-viorel-moldovan-este-noul-antrenor-al-echipei-petrolul-ploiesti-perioada-pe-care-a-semnat-cine-face-parte-din-stafful-sau-si-prima-reactie-a-sa-dupa-prezentare-19143212

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 22:46 Liga 2
Pe aceeași temă