Petrolul l-a pierdut definitiv pe Mihai Velisar. Gaz Metan a achizitat clubului ploieștean clauza de transfer

Petrolul a „scăpat” definitiv de Mihai Velisar (21 de ani), fundaș pe care l-a crescut, nu i-a dat multe șanse să joace în Liga 2, în vară nu l-a mai lăsat să continue la SCM Gloria Buzău, dar nici nu l-a păstrat în lot și jucătorul a ajuns apoi sub formă de împrumut la Gaz Metan Mediaș. Acum, ploieșteanul care a impresionat sub comanda lui Edward Iordănescu și a ajuns și la naționala U21 a fost achiziționat de Gaz Metan, care i-a achitat Petrolului clauza de reziliere.

Împrumutat în vară de Gaz Metan de la Petrolul, acolo unde nu i s-a dat nicio șansă, deoarece nu se mai încadra la regula U20, Mihai Velisar a impresionat la prima sa prezență la o echipă din Liga 1. Evoluțiile bune ale fundașului ploieștean i-au atras atenția și selecționerului Mirel Rădoi, care l-a convocat la naționala U21, unde a și fost folosit în trei meciuri.

Astfel, convinsă că a pus mâna pe un „diamant”, Gaz Metan s-a decis să-l transfere definitiv pe Velisar și i-a plătit Petrolului clauza de 15.000 de euro, susține gsp.ro. Velisar mai poate aduce și în viitor bani clubului care l-a format, gruparea ploieșteană păstrând un procent de 20 la sută dintr-o eventuală revânzare a acestuia.

La începutul sezonului trecut, Mihai Velisar a evoluat la Petrolul în patru partide, ca apoi să fie împrumutat în Liga 3, la SCM Gloria Buzău, echipă cu care a reușit promovarea în Liga 2, unde nu a mai fost lăsat să continue și în acest campionat. Ploieștenii l-au chemat înapoi în lot în această vară, însă nu l-au păstrat, cedându-l sub formă de împrumut, cu opțiune de cumpărare, la Gaz Metan Mediaș, în Liga 1. Echipa antrenată de Edi Iordănescu s-a convins rapid de calitățile fundașului stânga și a plătit clauza de achiziționare.

14 meciuri, toate ca integralist, din 15 posibile are Mihai Velisar în acest sezon la Gaz Metan Mediaș, echipă pentru care a și marcat două goluri, cu FCSB (4-0) și FC Voluntari (3-0).

„Vreau sa le mulțumesc oamenilor care au avut încredere în mine și m-au adus la un club mare de Liga 1. Un club care își dorește să obțină performanță pe termen lung. Este un pas important în cariera mea de fotbalist. Diferența față de Liga 3 e una enormă, dar m-am adaptat bine, mă simt super! Un cântec de galerie preferat… nu am unul, le am pe toate de la Petrolul Ploiești!”, spunea Mihai Velisar, într-un interviu acordat ProSport, după golul marcat cu FC Voluntari. Fundașul ploieștean îl are ca idol pe Andrew Robertson, fundaș legitimat la Liverpool.

Patru absențe în lotul Petrolului pentru meciul cu CSM Reșița

Altfel, Petrolul a plecat în această după-amiază spre Reșița, acolo unde, sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, o vor întâlni pe CSM Reșița pe stadionul „Mircea Chivu”, în cadrul meciului programat în etapa a 16-a a Ligii 2.

Deplasarea „galben-albaștrilor” se va face în două etape, elevii lui Flavius Stoican urmând să meargă, pe calea aerului, până la Timișoara, de acolo de unde vor fi preluați de către autocarul clubului și își vor continua drumul către Reșița.

Stoican are la dispoziție 20 de jucători. Printre aceștia nu se află Alexandru Zaharia și Walace da Silva, care se pregătesc, în continuare, separat, dar nici Sergiu Arnăutu și Valentin Țicu, ambii fiind suspendați după ce, în restanța cu FK Csikszereda, au văzut cel de-al patrulea cartonaș galben stagional.

Petrolul se află pe locul 3 în Liga 2, cu 24 de puncte, dar mai are încă o restanță de jucat, cu Turris-Oltul.

Pe aceeași temă